Menü

A napfény íze – ismeri Ön a napteát?

Itt a nyár, használjuk ki a napfény energiáját a legtermészetesebb ital elkészítéséhez! A tűzhely, vízforraló és főleg a mikrohullámú sütő bekapcsolása helyett nyáron a napfény segítségével is készíthetünk teát.

Az úgynevezett naptea elkészítéséhez azt kell megvárnunk, hogy a napon 38 celsius fokot mutasson a hőmérő. Ne feledjük, hogy az időjárás előrejelzések, a telefonokon futó alkalmazások az árnyékban mért hőfokot mutatják, így érdemes a tűző napra is hőmérőt helyeznünk: hamar azon kapjuk magunkat, hogy bőven megfelelő a hőmérséklet ahhoz, hogy a nap főzze meg a teánkat.

A régi telepesektől származó ötletet Arizonában még ma is alkalmazzák, kölcsönözzük hát mi is ennek a kiváló nedűnek a receptjét!

  1. Gyűjtsünk össze egy csésze fűszernövényt. Lehet ez citromfű, menta, kamilla, hibiszkusz, vagy bármi más, amiből teát szoktunk főzni. Válasszuk friss és egészséges növényeket, vagy biogazdálkodásból származóakat, melyeket nem kezeltek növényvédő szerekkel.
  2. Mossuk le a fűszernövényeket hideg vízzel úgy, hogy alaposan eltávolítsuk a szennyeződéseket a levelekről és a szárról (amit egyébként szintén felhasználhatunk).
  3. Tegyünk egy üvegkancsóba négy csésze vizet, majd áztassuk bele a lemosott gyógynövényeket
  4. Miután lefedtük, tegyük ki a tűző napra, és hagyjuk ott kb. 2-4 órán keresztül! Akár az ablakpárkányra is tehetjük, ha közvetlenül éri az üveget a napfény.
  5. Akkor vegyük ki a növényeket, amikor a víz már elszíneződött, és aranyszínű, vagy zöldes árnyalatot kapott, attól függően, hogy milyen növényt áztattunk be.
  6. Hűtsük le, jeges teaként fogyasztva nagyon finom! Édesítésként méz, vagy agavé nektár javasolt.

A naptea elkészítéséhez ajánljuk a tisztított víz, vagy forrásvíz használatát.

Fogyassza egészséggel ezt az italt, amely magába gyűjti a természet kincseit! 

Fotó:
pixabay.com

Vízkúra, a japánok ezt is mesterfokon űzik

Rengeteg egészséges módszert leshetünk el a japánoktól, mindezt az életmódjuk, étkezésük, nézeteik és kultúrájuk teszi lehetővé. A víz fogyasztása alapfeltétele létünknek, a japánok viszont ezt is tökélyre fejlesztették.

Dolgok, amik a fehérjeszegény diéta hatásai

30 éves korunkig a szervezet gyorsan regenerálja önmagát, 30 év után azonban sokkal könnyebben törnek a csontok, mint gyógyulnak. Hogy erősítheted meg tested vázát? Természetesen kalciummal, amelynek a fehérje a legjobb forrása.

Sör a női és férfi szépségért és fiatalságért

Hogyan fiatalít, szépít? Jótékony az alvásra és az intelligenciára. Hogyan használjuk a sört külsőleg? Kutatási eredmények a sör hatásáról.

Az 5 leghatásosabb méregtelenítő étel

A helytelen táplálkozás miatt a testünkben sok salakanyag, a kötőszövetekben pedig sok felesleges víz halmozódhat fel. Ám akadnak ételek, amelyekkel könnyedén elkerülheted ezeket a problémákat!

A kígyóuborka meglepő hatásai

A kígyóuborka amellett, hogy sokoldalúan felhasználható a konyhában, a szervezetre is számos jótékony hatással bír, ami messze túlmutat a szem alatti karikák eltüntetésében.