Menü

Okosszemüveget tesztelt az olimpiai bajnok

  • Dátum: 2014.06.26., 00:03

A veszprémi Balaton Bajnokságon próbálták ki először hazánkban a Google Glass okosszemüveget sporteseményen.

Az eszközt Pars Krisztián Olimpiai Bajnok kalapácsvető is tesztelte, aki magabiztosan nyerte meg a versenyt.

Június 8-án, az 56. alkalommal megrendezett atlétikai Nemzetközi Balaton Bajnokságon hazánkban először próbálták ki sporteseményen a még korlátozottan elérhető Google Glass okosszemüveget. Az eszközt Pars Krisztián olimpiai bajnok kalapácsvető is tesztelte, majd világranglista vezető eredményt elérve győzött versenyszámában.

A szemüveget 1 hónapja lehet megvásárolni, egyelőre csak az Egyesült Államokban, így még külföldön is csak most kezdik el felfedezni a benne rejlő lehetőségeket a sport terén is. Egy magyar alkalmazás fejlesztő cég által felajánlott eszközzel egyedülálló módon lehetőség nyílik a sportoló bőrébe bújva, belülről látni mit élnek át versenyzés közben.

A bajnokságon bemutatott szemüveget az Olimpiai Bajnok kalapácsvető, Pars Krisztián kezdte el tesztelni, majd világranglista vezető eredménnyel nyerte is a számot. Mellette Orbán Éva VB 8. helyezett kalapácsvető, Takács Dávid EB 6. helyezett középtávfutó és számos más versenyszámban indult atléta felvette és tesztelte a szemüveget.

Egyéb információk és eredmények a versenyről pedig a bajnokság honlapján találhatóak: www.balatonbajnoksag.hu

Atlétikai világbajnokság Budapesten!

Mint sokan tudjuk, a 2023-as atlétikai világbajnokság rendezési jogát Budapest kapta meg a Nemzetközi Atlétikai Szövetség 2018 decemberében tartott ülésén. Ez a 19. szabadtéri atlétikai világbajnokság, melyre 195 országból 2000 atléta érkezett.

Az eper szervezetre gyakorolt hatása

A nyár igazi jele a piacokon megjelenő friss eper, ami nem csak finom, de rendkívül egészséges is, mondhatni bűntelen élvezet.

Hatékony fogyás combról

Fogyni szeretnél a combodról? Először tisztázzuk ki mit ért combról fogyás alatt, mert azt látom, nem mindenki ugyanarra gondol. Nem mindegy, hogy fogyni szeretnél a combodról, azaz csökkenteni a zsírréteget a combodon, vagy alakot formálni, formás, feszes lábakat.

Miért szednek sótablettát a futók?

Sokan esküsznek rá, mások pedig egyáltalán nem használják. De most akkor kell vagy sem? Mire jó a sótabletta?

Segíti-e az olimpia egy ország sportjának felemelkedését?

Előző cikkünkben arról elmélkedtünk, hogy vajon egy átlag hazai világverseny generál-e az utánpótlásnak több versenyzőt. Egyértelmű válasz nem adható, annyi bizonyos, hogy a kettő között nincs összefüggés. Az már egy másik kérdés, hogy néhány kiugró eredmény viszont érdeklődő fiatalokat hoz az adott sportágba. Ám azt már viszonylag objektíven meg tudjuk vizsgálni, hogy okozott-e sportági fejlődést egy olimpia az adott országnak. Maradjunk csak a XXI. századi olimpiáknál.