Menü

A celebség háttere

Sokan összekeverik a fogalmakat: sztár és celeb. Pedig ezek között sok szempontból hatalmas a különbség, múltban, jelenben és a leginkább a jövőben.

Manapság, főleg hazánkban, sok színészre, előadóra, zenészre, énekesre, műsorvezetőre rásütik azt a bélyeget, hogy celeb. Lehet, hogy ezen rengetegen egyáltalán nem akadnak fent, pedig a dolog sértő is lehetne. Mert a sztárság és a celebség fogalma alapjaiban különbözik egymástól.

Míg a sztárok önerőből, vagy beleszületés (például királyi családok) által keletkeznek, addig a celebek kitalált figurák, ha úgy tetszik termékek. Ezt a terméket a média alkotja, méghozzá olyanra, ami neki tetszik és amivel eladható lesz az adott dolog. A celeb dolga csak annyi, hogy szerepeljen, a többit, a hátteret megoldják helyette.

A celebnél hiányzik a fokozatosság, azaz hirtelen lesz ismert. A sztárok általában apránként lépegetnek felfelé a népszerűséghez vezető úton, még az említett beleszületés sem tekinthető váratlan sztárságnak, hiszen a szóban forgó családok évszázadok óta felkészültek, kódoltak erre az irányvonalra, szerepre.

A másik, még fontosabb különbség: az érték. A celebek nem képviselnek értéket. Sokszor nem is tudjuk, hogy miért az adott figura szerepel a tévében, vagy az újságban. Mit csinál ő, mire képes, azaz mitől sztár? Hát ez az, a szó eredeti értelmében ők nem tekinthetők sztároknak. A tömegek pletykálkodási igényeit és kíváncsiságát kielégítő, csinált, pénzcsináló karakterek.

A celebeken rengeteget köszörüljük a nyelvünket, miközben nagyon-nagyon sokan irigylik őket, de ha a fogalom mögé nézünk, rájövünk, hogy semmi irigylésre méltó nincs az ő világukban.

Először is nagyon sokan egyáltalán nem tudják feldolgozni a hirtelen jött népszerűséget és a tartalomnélküliség később bizony vissza is üthet. Az alkotott karaktereket, kevés kivételtől eltekintve, elfelejtik, azok lejárnak, kiüresednek, a mögötte lévő ember pedig ezek után csak nagyon nehezen találja meg a helyét a világban. Azaz a csúcs számukra csak egy rövid, gyorsan múló élvezet, ráadásul a legtöbben sokkal többet veszítenek a celebséggel, mint amit nyernek.

Fotó:
pixabay.com

A parapszichológia bábaasszonyához járnak a hírességek

Sikeres emberek titkos életvezetési tanácsadója immár három évtizede az orosz származású motivációs előadó, coach, Carla Galli. Most megjelent könyvében nyilvánosságra hozta az általa kidolgozott sikerprogram számos elemét. Elárulja: minden ember életében adódnak nehéz időszakok, s nincs ez másképp a hírességekkel sem.

Horváth Éva: „Fiatalabb anyaként ugyanilyen elővigyázatos lennék"

Horváth Éva nem is kívánhatott volna szebbet a tavalyi év lezárásaként, mint amikor kiderült, babát vár. A csinos kismama azóta a világ legboldogabb embere, és amit csak lehet, megtesz a baba egészségének érdekében is.

Dobó Ági fiai nem félnek az orvostól

Minden szülőnek az a legnagyobb ajándék, ha a gyermeke egészséges. Dobó Áginak is ez a legfontosabb, és mindent meg is tesz ennek érdekében. Gondos anyukaként az egykori szépségkirálynő kisebbik fiával, Nataniellel nemrég ultrahangvizsgálaton járt.

Az egykori szépségkirálynő bármelyik percben szülhet

Fokozódik az izgatottság Dobó Ágiéknál: a csinos modell második várandóssága legvégén jár. Az egykori szépségkirálynő elmesélte, hogy most már bármelyik nap készen állnak az új családtag megérkezésére. A babakelengye várja új gazdáját, és a szülésre összeállított csomag is mindenhova „elkíséri” a kismamát.

Rubint Réka lányával együtt tartott korcsolyás edzést a Jégteraszon

Rubint Réka különleges edzéssel készült a tél és a sport szerelmesei számára: korcsolyás tornát tartott a Jégteraszon, ahová lánya, Lara is elkísérte. A rendezvényre a Pestújhelyi Gyermekotthon kis lakói is ellátogattak, akik ügyesen követték a fitneszkirálynő utasításait, miközben a pálya széléről Tóth Laura, a SportKlub csinos műsorvezetője buzdította őket.