Menü

Az északi part legjobb strandja: Csopak

A Balatont kevésbé ismerő kisgyerekes családok inkább a déli partot részesítik előnyben a sekély víz miatt, bár a szülők sokat bosszankodnak, ha hosszan kell gyalogolniuk ahhoz, hogy úszni tudjanak. Az északi partot sem kell elvetni, itt is léteznek gyerekbarát módon kialakított strandok. Nekünk a csopaki a kedvencünk. Hogy miért?

A korábbi felújítás kedvezett a csopaki strandnak, és mára az egyik legnépszerűbb fürdőhely lett az északi parton. Emiatt elég sokan választják célpontként, de jut hely mindenkinek: bár a strand sávja keskeny, viszont hosszan elnyúló, fákkal és telepített fa napernyőkkel. Kétféle belépőjegy közül választhatunk: az olcsóbb egyszeri belépésre jogosít, a másik viszont kicsit drágább, de szabad a napközbeni ki- és bejárás. Ez sok fürdőhelyen konfliktust okoz, itt mi dönthetünk. Az öltözők, illemhelyek épülete szép és kulturált.

Számos büfé közül választhatunk, de van étterem is, ahol még a foci-VB közvetítéseit is nézhetjük kivetítőn. Ha pedig ebéd utáni desszertre vágyunk, akkor válasszuk a cukrászdát, ahol a tetőteraszról csodálhatjuk a gyönyörű balatoni panorámát. Innen akár a csemeténket is szemmel tarthatjuk sárdagasztás közben. Merthogy itt ez a gyerekek kedvenc elfoglaltsága: a külön nekik kialakított sávban gyúrhatják az iszapot, és hordhatják a vizet a homokvárak építéséhez. Csodás játszótér is várja őket, valamint ugrálóvár, csúszda és vízibiciklik is rendelkezésre állnak. A nagyobbak a víz közepén egész játszószigetet vehetnek igénybe.

Külön ajánljuk a Kincsesboltot, ami egy apró üzlet a büfék mellett. Itt isteni kávét, kézműves kekszeket fogyaszthatunk. De kaphatóak még házias jellegű péksütemények, sajtok, szalámik, szörpök és lekvárok is. Az egészséges termékeket kedvelők is válogathatnak, mert magos sós nassolnivalók és diétás dzsemek is szerepelnek a repertoárban. Ha pedig édesség után áhítozik a gyerek, akkor a bolti adalékanyagokkal telített termékek helyett vásároljunk itt kézműves nyalókát. Ha szép ajándéktárgyakat, szappanokat szeretnénk venni, akkor szintén ajánlott ez az aprócska bolt, ami nemcsak a strandról, hanem kívülről is megközelíthető.

És persze nem utolsó szempont, hogy Csopakról a Balaton egyik legszebb arcát láthatjuk, nehéz betelni vele! 

Fotó:
pixabay.com

Régi húsvéti szokások

A húsvét a kereszténység egyik legjelentősebb ünnepe. Ma már inkább a tavaszvárás, és a tavasz eljövetelének jele, amelyet március vagy április hónapban (a Hold állásának megfelelően) tartanak, és sokaknál vallástalan jelentéssel bír. Azonban az ünnephez rengeteg régi (ma már vicces) hagyomány kapcsolódik, amelyek közül olvashatunk néhányat ebben a cikkben.

Ugye nem vesz senki élő nyuszit/csirkét/kacsát húsvétra ajándékba?

Ugye nem vesz senki élő nyuszit/csirkét/kacsát húsvétra ajándékba? Plüss nyuszi/csirke/kacsa vagy csoki nyuszi/csirke/kacsa a tökéletes választás! – olvasom az egyik állatvédő egyesület facebook oldalán és megmondom őszintén teljes mértékben egyetértek a felhívásukkal!

Munkahelyi motiváció?

Minden vezető sikeres cégre és lelkes munkatársakra vágyik, akik szakmailag kiválóak és minden nap a legjobb formájukat hozzák. A valóság azonban nem ilyen egyszerű. Még a legjobbnak tűnő munkatárs esetében sem lehetünk teljesen biztosak abban, hogy ugyanolyan teljesítményt nyújt napról-napra, és mindig maximálisan eltökélt. Jó hír, hogy vezetőként nagyban befolyásolhatjuk, hogy egy dolgozó mennyire tudja és akarja kihasználni tehetségét! Lássuk, hogyan!

8 különleges és elragadó húsvéti tradíció a világ különböző tájairól

Itthon a locsolkodás, rokonlátogatás, családi körben elfogyasztott finom ételek és természetesen a tojásfestés. Ezek mindenki számára jól ismert húsvéti tradíciók, azonban más nemzeteknél eltérő szokások uralkodnak, ismerjük meg ezeket is!

Jön a gofri világnapja!

Édes emlékezésre hívjuk a kedves olvasókat! Már meg sem lepődünk az abszurdabbnál abszurdabb világnapokról olvasva, de most tegyünk egy kivételt és beszéljünk arról, hogy március 25-én van a gofri világnapja!