Menü

Ne csak külsőleg, hanem belsőleg is!

  • Dátum: 2014.07.21., 22:10

Nem lehet elégszer hangsúlyozni, milyen káros lehet a az erős napsugárzás, illetve a leégés. Az UV sugárzás rákkeltő hatású, éppen ezért nemcsak a túlzott napozással, hanem a szolárium használattal is növelhetjük a bőrdaganat kialakulásának esélyét.

Örök nyári téma, mikor mennyit és hogyan szabad napon lenni. Nyilvánvalóan teljesen nem tudjuk elkerülni a napot, illetve az UV sugárzást, de nem is kell, hiszen a D-vitamin pótlása szintén fontos, és ahhoz hogy ezt a vitamint biztosítsuk szervezetünk számára, naponta legalább 20 percet érdemes napon tartózkodni.

Bár a reklámokban csak a külső védelemre terelik a figyelmünket, különböző faktorú naptejek dömpingjét kínálva nekünk, ugyanakkor belsőleg is felvértezhetjük szervezetünket a káros sugarak ellen.

A megfelelő D-vitamin utánpótlás mellett az A-vitamin bevitel is a megelőzés fontos eleme lehet, amely a kutatások szerint szintén csökkenti a melanóma kialakulásának kockázatát. A C-vitamin és az E-vitamin is erősíti szervezetünk belső védelmi rendszerét, ezeken kívül pedig a szakemberek a pirosszőlő fogyasztását is javasolják, mivel az, értékes antioxidánsokat tartalmaz, mely bőrünk egészségének megőrzését segíti elő.

A belső és külső védelem mellett, fontos az önellenőrzés, főként ha sok anyajegyünk van. Szintén érdemes figyelmet szentelnünk az anyajegyek, és a különböző bőrelváltozások rendszeres felülvizsgálatára, hiszen a káros sugárzás hatásai sokszor csak évekkel később indít el rosszindulatú folyamatokat a testünkben.

Fotó:
pixabay.com

Mikor nem mosunk helyesen fogat?

Egy szép fogsor nagyon vonzó tulajdonság, ám egészségünk szempontjából sem mindegy, hogy milyen állapotban vannak a fogaink. Ha egészségesek a fogaink, számos problémától megóvhatjuk magunkat. Ehhez viszont elengedhetetlen, hogy lehetőleg törekedjünk a helyes fogtisztításra, fogápolásra.

A stressz kevésbé ismert tünetei

Ki ne ismerné azokat a feszült helyzeteket, amikor mindenféle bajunk van?! Gyomorgörcs, hasmenés, fejfájás, az ember megőrjíti a stresszes élet. Ám vannak tünetek, amikről sokszor nem is gondolnánk, hogy a stressz okozza.

Vízkúra, a japánok ezt is mesterfokon űzik

Rengeteg egészséges módszert leshetünk el a japánoktól, mindezt az életmódjuk, étkezésük, nézeteik és kultúrájuk teszi lehetővé. A víz fogyasztása alapfeltétele létünknek, a japánok viszont ezt is tökélyre fejlesztették.

Érdekességek a hajunkról

A hajunk sok mindent elárul rólunk, a személyiségünkről, hangulatunkról, egészségi állapotunkról, stílusunkról, a megjelenésünk fontos és látványos része, jöjjön most néhány izgalmas dolog a hajról, amit eddig talán nem is hallottunk még.

Éjszakai agymosás

Még ma sem értjük teljesen, mi történik ilyenkor a szervezetünkben, sőt az sem egészen világos, hogy miért van egyáltalán szükségünk alvásra.