Menü

Sporteszközök haladóknak: ami nélkül el se kezdd az edzést

  • Dátum: 2014.07.23., 21:54

Ha komolyan szeretnél nekiállni az edzésnek, jó, ha testileg és lelkileg is felkészülsz rá: ne azonnal maratoni futással kezdj, és ne tölts el egyszerre két órát az edzőtermi gépek gyűrésével. Ezzel ugyanis alaposan elveheted a kedved attól, hogy csatlakozz a rendszeresen sportolók csoportjához. Ha hajlamos vagy kifogásokat keresni, lebeszélni magad az edzésről, akkor a megfelelő sporteszközök beszerzésével sokkal könnyebben rá tudod venni magad a sportolásra. Kiss Virág, Arnold Classic Bikini modell győztes fitneszversenyző szerint a haladóknak az öltözék mellett érdemes néhány spéci kütyübe is beruházni.

 

„A kezdő és haladó sportolók is akkor tudnak fejlődni, s így motiváltak maradni a további edzésekhez, ha saját élethelyzetüknek, testi adottságaiknak, motivációjuknak megfelelő sportot választanak. Ha valaki beleszeret a futásba, akkor fusson, de ha a labdasportokat szereti, járjon el fallabdázni” – fogalmaz Kiss Virág, Arnold Classic Bikini modell győztes fitneszversenyző. Bárhogy is döntesz, a megfelelő sporteszközök nélkül nem érdemes belevágnod egyetlen sportba se, mert lelkesedésed korántsem lesz hosszú távú, rosszabb esetben pedig le is sérülhetsz.

 

Az első és talán legfontosabb sporteszköz maga a ruházat. Kiss Virág szerint a legfontosabb, hogy olyan felszerelést válasszunk, amely nem akadályoz a mozgásban. „Ha már haladó vagy, érdemes olyan ruházatot választani, amely úgynevezett szellőző anyagból készült. Ezeket viselve nem izzadsz annyira, kellemes viseletet biztosítanak, így lesz igazán élmény a mozgás. Nőként mindemellett nagyon fontos a jó minőségű sportmelltartó beszerzése is, mivel edzés közben óriási teher hárul a mellet tartó szövetekre” – hangsúlyozza. Egyes sportoknál, mint például a görkorcsolya vagy a biciklizés, a mechanikai sérülésektől is óvnod kell a testedet, viselj bukósisakot, csukló-, könyök- és térdvédőt. 



 

A kényelmi felszerelést azok a sporteszközök követik, amelyeket már olyanoknak fejlesztettek ki, akik hetente több alkalommal járnak edzeni. Egy személyi edző például sokat segíthet a terved összeállításában, de ha nem akarsz más időbeosztásához igazodni, vagy drágállod az edző óradíját, a Samsung kifejezetten sportolásra fejlesztett Galaxy S5 telefonján található S Health alkalmazása és a Gear Fit okoskarkötője vagy Gear 2 okosórája tökéletes edzőtársad lehet. Az S Health teljes edzésprogramokat kínál, s részletesen bemutatja, hogy mit, hogyan kell végrehajtanod. Komplett futó edzésterved pedig segíthet abban, hogy akár sportversenyeken is büszkén vehess részt.

 

„Nagy segítség, ha valaki az edzés közben felhívja a figyelmedet arra, hogy mennyit végeztél el, mennyi van hátra, hány kalóriát égettél el. Ösztönöz, s valódi kikapcsolódássá teheti a sportot” – fogalmaz Kiss Virág. A Gear 2 és Gear Fit okosórákkal pedig a beállítások miatt sem kell félbeszakítanod a tréninget, hiszen az elindított programot a csuklódon keresztül is irányíthatod.

Forrás, fotó:
Eurolex.hu

A visszahízás okai

A fogyókúrázók klasszikus, 22-es csapdája előbb-utóbb minden fogyni vágyót utolér. A jelenség maga arra utal, hogy a diétázók eleinte gyors fogyásnak indulnak, majd - a fogyókúra abbahagyását követően - visszatérnek eredeti súlyukhoz. (Vagy rosszabb esetben akár plusz kilókkal is gyarapodhatnak.)

Jelek, hogy nem mozogsz eleget

Mozogsz eleget a hétköznapokban? Mikor néztél rá utoljára a telefon lépésszámlálójára? Meglepetten tapasztalhatod, hogy akár még a néhány ezer lépést sem éri el a napi teljesítményed, nemhogy a szakemberek által javasolt minimum 10 ezer lépést. Mi a helyzet a testmozgással? Van olyan edzésforma, amit szívesen végzel?

Mire utalhat a hirtelen fogyás?

Manapság nagyon sok ember túlsúllyal küzd, és minden vágya az, hogy gyorsan lefogyjon. A nagyon gyors súlyvesztés még akkor sem jó, ha ezt akarattal tesszük karcsúságunk érdekében. Sokkal nagyobb lehet azonban a baj, ha a fogyás akaratunktól függetlenül, változatlan étrend mellett következik be.

4 tipp gyors fogyáshoz

Nyaralásra vagy különleges eseményekre, mint esküvőre, esetleg egy versenyre bizony előfordulhat, hogy kevés idő alatt kell leadni néhány felesleges kilót. Ugyanakkor a gyors fogyás nem feltétlenül a legjobb módja a súlyvesztésnek, ha valóban tartós eredményt szeretnél elérni, hiszen ezek a diéták tápanyaghiányra apellálnak, amit a szervezet később visszakövetel.

Testzsír csökkentés okosan - Erre figyelj!

Testünk az energiát alapvetően zsírban vagyis testzsírban tárolja. Így kijelenthető, hogy a magas testzsírarány vagyis testzsírszázalék, krónikus energiatöbbletet jelent. Ennek oka, hogy több energiát viszünk be, mint amennyit testünk felhasznál, eléget. Ezt érdemes tovább fejtegetni, mivel ilyenkor jön az egyél kevesebbet, mozogj többet javaslat, ami nem mindig célravezető. Van ugyanis aki ehet bármennyit, nem hízik, míg más akkor is hízik, ha ránéz az ételre, pedig még mozog is.