Menü

Mosson színfogó kendővel!

Nagyon hasznos ez a „mosási kiegészítő” azoknak, akiknek több bosszúságot okozott már, ha egyik ruha összefogta a másikat, vagy ha a színek válogatása miatt nehezen jön össze egy mosásra való ruha. Sokan ugyanis ezért kénytelenek ritkábban mosni: össze kell várni egy adagnyi fekete, színes és fehér ruhát. Nos, a színfogó kendővel még időt és mosási energiát, valamint vizet takaríthat meg, hiszen gyakorlatilag bármilyen ruhákat moshat együtt, csak a megfelelő hőfokot kell kiválasztania.

A színfogó kendő azzal a különleges képességgel rendelkezik, hogy magához vonzza a mosás során kioldott színanyagokat. Egyszerűen csak be kell tenni a mosódobba a kendőt, majd a mosás végén kivenni. Láthatjuk is rajta, hogy milyen színanyagok oldódtak ki a mosásnál, mert azok akár teljesen elszínezhetik a kendőt. Ugye furcsán hangzik, hogy együtt moshatóak a fehér, a piros, vagy akár a fekete ruhák? Pedig így van, és ennek a rohanó háziasszonyok nagyon örülnek.

Attól függően, hogy mennyire különböző színpalettájú ruhákat mos együtt, vagy mennyire fognak a ruhadarabok, amiket együtt mos, akár több kendő használata is javasolt egy mosásnál. A legtöbb esetben azonban egy kendő elegendő lehet. Ezt a mosás után csak el kell dobni. Létezik olyan változata is a színfogó kendőnek, amely többször használható, vagy folteltávolító, fertőtlenítő, színmegújító, esetleg öblítő funkciókkal rendelkezik. Tehát több mosási műveletet megoldhat vele egyszerre. 

Olyan ruhadaraboknál is praktikus a használata, amelyek sajnálatos módon önmagukat fogják össze. Bárkinek meggyűlhet a baja például egy fekete-fehér ruhával, ha olyan az anyag, amely engedi a színét. Ezeket nehéz megfelelően kezelni, de a színfogó kendő ezt a problémát is megoldja. Valamint akkor is praktikus, ha korábban történt valamilyen „mosási baleset”, és valamely ruhák összeszínezték egymást. Egy-két kendővel mossa ki őket újra, és a színük meg fog újulni. Kezdő, vagy rohanó háziasszonyoknak kifejezetten javasoljuk.

Fotó:
pixabay.com

A majális története, jelentése

A tavasz egyik legkedveltebb ünnepe a majális, de sokan nincsenek tisztában azzal, hogy honnan is ered ez a szokás, illetve hogy mit jelent a szó. Ebben a cikkben bemutatom az ünnepet, így megtudhatjátok, hogy mit ünneplünk ezen a napon, illetve azt, hogy mikor van, valamint, hogy hogyan forrt egybe a munka ünnepével.

Az olvasás jótékony hatásai, mentalizáció

Kutatások egész sora támasztja alá, hogy fizikailag és lelkileg is egészségesebbek leszünk az olvasástól. Köztudottan bölcsebbé válhatunk, okosabbá, empatikusabbá, de fontos megjegyezni, hogy ezek a pozitív hatások akkor figyelhetők meg, ha klasszikusan könyvet tartunk a kezünkben és úgy olvasunk, nem pedig a neten görgetünk, chatet olvasunk, közösségi oldalakat csekkolunk.

Miért fontos a csapatépítés?

A helyi rádióban valamelyik nap a csapat építő tréningek fontossága, haszna volt a téma, így már akkor megfogalmazódott bennem, hogy erről a témáról érdemes írni. Mi a csapatépítés lényege, hogy zajlik, miért van rá szükség és kiknek ajánlott, ezekről szól mai cikkünk.

Vásárlásmánia

Bár a vásárlásmánia az egészségünkre nézve nem olyan káros szenvedély, mint például az alkohol- vagy drogfüggőség, mégis a szociális életünket nagyban károsíthatja, ezért fontos figyelni már a kezdő intő jelekre is.

Tavaszi feltöltődés fontossága

Tavasz közeledtével ébredeznünk kellene pont úgy , mint a természetnek, de előfordul, hogy a tavaszi „kikelet” helyett, sokan bágyadtak, aluszékonyak, sőt sokan fejfájásról, szédülésről panaszkodnak.
Mára, már a tudomány is elismeri, „tavaszi fáradtság” létezik.