Menü

Mi a jó ébredés titka?

A reggeli ébredés meghatározhatja a napot. Az állítás igaz, csak nem úgy, ahogyan azt a legtöbben gondolják. A rossz rutin káros lehet.

Ahány ember, szinte annyi alvási és ébredési szokás. A személyes rutin létjogosultságát nem is kritizálják a szakemberek, ha jól érezzük magunkat a bőrünkben és egészségesen élünk, nincs értelme változtatni.

Ezzel szemben számos rossz és káros rutin akad. Az egyik ilyen az ágyból való kipattanás, ez rosszat tehet izmainknak és ízületeinknek egyaránt, de szervezetünk működését, például a vérnyomáson keresztül, is negatívan befolyásolhatja. Érdekesség, hogy a másik véglet, a vissza- visszaszundikálás sem jó. Hozzáértők szerint sokkal egészségesebb, ha egyetlen csengésre, vagy más jelzésre ébredünk fel és nem alszunk még 10, vagy 20 percre vissza.

Az sem mindegy, hogy ébredés után, hogy kezdjük a napot. Sokan kihagyják a reggelit, pedig a szervezetnek szüksége van energiára. Főképp akkor, ha egyébként a délelőtt folyamán sportolunk is.

Az emberek ideje általában kötött, ennek ellenére mindig akad lehetőség arra, hogy lassítsuk itt-ott a nagy rohanást. Ez a lassítás később igencsak jól jöhet, ha reggel jut egy kis idő a kötelező feladatokon kívül másra is, energiát spórolhatunk a nap további szakaszára.

A fentiek a bal lábbal felkelés esetére is állnak, jó rutin kialakításával akkor is sokat javíthatunk kedvünkön, lelkis és testi állapotunkon, ha esetleg az első szemnyitáskor nem érezzük túl jól a bőrünkben magunkat.

Fotó:
pixabay.com

Koszos hatású farmer és cipő egy vagyonért?

A minap olvastam, hogy Jennifer Lopez egy piszkos, de elképesztően drága farmerban járta New York utcáit. A művésznőről tudjuk, hogy szereti kipróbálni és megmutatni az újabbnál újabb stílusirányzatokat, ám ezúttal lehet, hogy kicsit túllőtt a célon? Egy koszos farmerban járta New York utcáit, amelynek ára megdöbbentő.

A majális története, jelentése

A tavasz egyik legkedveltebb ünnepe a majális, de sokan nincsenek tisztában azzal, hogy honnan is ered ez a szokás, illetve hogy mit jelent a szó. Ebben a cikkben bemutatom az ünnepet, így megtudhatjátok, hogy mit ünneplünk ezen a napon, illetve azt, hogy mikor van, valamint, hogy hogyan forrt egybe a munka ünnepével.

Az olvasás jótékony hatásai, mentalizáció

Kutatások egész sora támasztja alá, hogy fizikailag és lelkileg is egészségesebbek leszünk az olvasástól. Köztudottan bölcsebbé válhatunk, okosabbá, empatikusabbá, de fontos megjegyezni, hogy ezek a pozitív hatások akkor figyelhetők meg, ha klasszikusan könyvet tartunk a kezünkben és úgy olvasunk, nem pedig a neten görgetünk, chatet olvasunk, közösségi oldalakat csekkolunk.

Miért fontos a csapatépítés?

A helyi rádióban valamelyik nap a csapat építő tréningek fontossága, haszna volt a téma, így már akkor megfogalmazódott bennem, hogy erről a témáról érdemes írni. Mi a csapatépítés lényege, hogy zajlik, miért van rá szükség és kiknek ajánlott, ezekről szól mai cikkünk.

Vásárlásmánia

Bár a vásárlásmánia az egészségünkre nézve nem olyan káros szenvedély, mint például az alkohol- vagy drogfüggőség, mégis a szociális életünket nagyban károsíthatja, ezért fontos figyelni már a kezdő intő jelekre is.