Menü

Bor-élmények a neszmélyi Meleges-hegyen

Hamarosan itt az ősz, milyen kellemes dolgok jutnak erről eszébe? Ha a színesen hulló falevelek, kirándulások, az érő szőlő, a finom borok, akkor mindenképp érdemes ellátogatnia a Meleges-hegyre, ahol különleges élményben lehet része!

A Meleges-hegy ugyanis különleges vidék. A Neszmély községhez tartozó terület az Ászár-Neszmélyi Borvidék központja. Nem véletlenül: csodás kilátás nyílik innen a szőlők dombos-völgyes területeire, valamint a Dunára.

Itt található a Hilltop Borászat, amely méltán ismert a borkedvelők körében: rengeteg díjnyertes borral rendelkeznek, finomabbnál finomabb nedűket kóstolhat náluk. Borhotel, valamint étterem is található a területen. Utóbbi ablakaiból olyan lélegzetelállító látvány, hogy méltán mondható: egy életre meg fogja jegyezni, ha tiszta időben látja. Nem kell hozzá itt sokat poharazni, hogy a naplemente színeiben a bor árnyalatait vélje felfedezni. Érdemes ugyanis egy borkóstolón részt venni a Hilltopnál, hiszen nemcsak a különleges és finom italok jelentenek élményt, hanem a mellé meghallgatott történetek, valamint az üzemlátogatás is. Ha utóbbit unalmasnak véli, akkor még nem vett részt rajta! Nem minden nap láthat ekkora boros tartályokat, és bizonyos, hogy nem gyakran hallhat ennyi érdekességet a borról, és annak jótékony hatásairól.

Mindehhez finom fogásokat fogyaszthat az étteremben – párosítva a hagyományos ételeket a helyi specialitásokkal, és természetesen a finom szőlőből készült nedűkkel. Utóbbi nem csupán bort jelent: kóstolhat helyi pezsgőt, vagy olyan törkölypálinkát, amelyen kiválóan érezni a szőlő ízes zamatát.

Érdemes gyalogtúrákat tervezni a Meleges-hegyről bármelyik irányba, szép vidékek és kedves, rendezett települések várják itt a határszélen. Sétáljon le a Dunához, ahol megtekintésre érdemes a Hajóskanzen. Ha elragadja a dunai hajózás hangulata, akkor akár le is horgonyozhat: a Szent Korona kikötőben található Violin Szálloda- és Rendezvényhajón szobát bérelhet. Az biztos, hogy ez nem egy szimpla hotel! A tengeribetegségtől azért nem kell tartania. Érdekesség, hogy ez a hajó szerepelt a Macskajaj című filmben is.

Megtekintésre ajánlott még a neszmélyi négyszögletes várrom, amely a XV. századból származik. Úgy vélik, hogy a körülötte lévő árokrendszer még a törökök idejéből maradt fent. Nagyon szép a neszmélyi református templom, első ránézésre az öblös tornya tűnik szembe, nem véletlenül: kb. 1400 körül épült.

Ha teheti, tekintse meg a neszmélyi iskolát kívülről és belülről is, mert a Makovecz Imre tervei alapján épült intézmény nem éppen egy átlagos tanoda.

Kiránduljon tovább a Gerecse röghegység más gyönyörű tájaira, vagy nézzen szét a környező településeken! Komárom erődrendszere, vagy az ősidők óta lakott Tata egyaránt különleges élményt nyújt.

Ugye nem vesz senki élő nyuszit/csirkét/kacsát húsvétra ajándékba?

Ugye nem vesz senki élő nyuszit/csirkét/kacsát húsvétra ajándékba? Plüss nyuszi/csirke/kacsa vagy csoki nyuszi/csirke/kacsa a tökéletes választás! – olvasom az egyik állatvédő egyesület facebook oldalán és megmondom őszintén teljes mértékben egyetértek a felhívásukkal!

Munkahelyi motiváció?

Minden vezető sikeres cégre és lelkes munkatársakra vágyik, akik szakmailag kiválóak és minden nap a legjobb formájukat hozzák. A valóság azonban nem ilyen egyszerű. Még a legjobbnak tűnő munkatárs esetében sem lehetünk teljesen biztosak abban, hogy ugyanolyan teljesítményt nyújt napról-napra, és mindig maximálisan eltökélt. Jó hír, hogy vezetőként nagyban befolyásolhatjuk, hogy egy dolgozó mennyire tudja és akarja kihasználni tehetségét! Lássuk, hogyan!

8 különleges és elragadó húsvéti tradíció a világ különböző tájairól

Itthon a locsolkodás, rokonlátogatás, családi körben elfogyasztott finom ételek és természetesen a tojásfestés. Ezek mindenki számára jól ismert húsvéti tradíciók, azonban más nemzeteknél eltérő szokások uralkodnak, ismerjük meg ezeket is!

Jön a gofri világnapja!

Édes emlékezésre hívjuk a kedves olvasókat! Már meg sem lepődünk az abszurdabbnál abszurdabb világnapokról olvasva, de most tegyünk egy kivételt és beszéljünk arról, hogy március 25-én van a gofri világnapja!

Milyen betegségeket szedhetünk össze házi kedvenceinktől?

Több kutatás is bizonyítja és természetesen ezzel egyet is értek, hogy a háziállatok tartása jót tesz az egészségnek, az életmódunknak. Ha azonban nem figyelünk a higiéniára, akkor sajnos betegségeket is elkaphatunk a kis kedvenceinktől.