Menü

4 tipp a problémamentes mosáshoz férfiaknak

  • Dátum: 2014.08.26., 17:51

Ha úgy gondolod, hogy a mosás női feladat, nagyot tévedsz! Ha egyedül élsz, vagy párod elutazott a barátnőivel egy hétre, addig halmozod a szennyest, míg visszajön, vagy keresel egy SOS-takarítónőt? Itt az idő, hogy kézbe vedd ruháid sorsát, és ne másra várj azért, hogy a hétvégére kedvenc farmeredbe bújhass. A Samsung legújabb WW9000 mosógépét úgy alkották meg, hogy az erősebbik nem is játszi könnyedséggel megbirkózzon a mosással, ruhái pedig makulátlanul tiszták legyenek nap mint nap.

1. Tűt a szénakazalban

Ha eddig soha nem jártál még a mosógép közelében sem, érdemes tudnod, hogy az első lépés mindig a szennyes ruhák szétválogatása. A színes ruhák engedhetik a színüket, ezért jó, ha külön mosod a világosaktól. Három csoportra érdemes szétosztanod a ruhákat: fehér, világos színes és sötét színes. Emellett még fontos, hogy a lakástextileket, mint például a konyharuhákat, abroszokat, függönyöket is külön tedd a mosógépbe, csakúgy, mint a kényes selyem és gyapjú darabokat is. Érdemes eleve szétválogatva tárolnod a szennyes ruhákat, így nem mosás előtt megy el az idő a válogatással.

2. Mindent csak módjával

Ha már kiválogattad a mosni kívánt ruhákat, tedd be ezeket a gépbe, de ne tömd tele, mert akkor egyrészt nem lesznek elég tiszták, másrészt pedig összegyűrődhetnek a ruhák, egy kis helyet ezért mindig hagyj. A gép mosószer adagolójába tedd a mosószert. Ez lehet por, folyékony, de ha gélkapszulát vásárolsz, azt a ruhákhoz tedd a mosódobba. Kapható színes, fehér ruhákhoz való, érzékeny bőrre sőt – egyes márkáknál – fekete ruhákhoz való mosószer is. A csomagoláson meg tudod nézni, a gyártók mennyit javasolnak egy adaghoz.  Kiegészítésképp használhatsz öblítőt és vízlágyítót, vagy ha nagyon piszkosak a ruhák, akkor egy kis folttisztítót is. Ezeket a mosószer-adagoló rekesz kisebb, vagy keskenyebb részébe öntsd. A Samsung WW9000 mosógépének automata mosószeradagolója helyetted is elvégzi ezt a feladatot, hiszen érzékeli a ruhák mennyiségét és szennyezettségét, s ennek megfelelő mennyiségű mosószert adagol a ruhákhoz.

3. A programozás alapjai

A mosógépen a programokat ábrák és számok jelölik. Ezek pontos leírását a géped használati utasításában részletesen elolvashatod, de ha ez már nincs meg, akkor keress rá a mosógép típusára az interneten: meg fogsz lepődni, szinte minden gép használati utasítását megtalálod pdf formátumban. Ettől függetlenül a mosógépeden biztosan van pamut, műszálas, kímélő vagy gyapjú mosás és rövid program, s emellett választhatsz a 30, 40, 60 és 90 fokon történő mosások között. A Samsung WW9000 mosógépével még a programok között sem kell sakkoznod: az Auto Optimal Wash funkció használatával a mosógép egy speciális érzékelő segítségével adatokat gyűjt a ruhák mennyiségéről, szennyezettségéről, és ezek alapján meghatározza a szükséges víz és mosószer mennyiségét, a mosási időtartamot, hőmérsékletet, centrifugálási sebességet, és kiválasztja a legmegfelelőbb mosási programot.

4. Csak a tisztaságban törekedj maximalizmusra

Ha egy sima, napi használattól bepiszkolódott ruhakupacot szeretnél kimosni, nyugodtan beállíthatod a gépet 30-40 fokos rövid programra. Ha nagyon piszkos szennyestől szeretnél megszabadulni, magasabb 40 fokos vegyes programot indíts el. A Samsung WW9000 mosógépének digitális érintőkijelzőjén több intelligens funkció is elérhető, például testre szabhatod a különböző programokat, és a készülék automatikusan megjegyzi a leggyakrabban használt mosási funkciókat is. A mosás végén minél előbb teregess ki, így nem gyűrődnek össze annyira a ruhák. Ha szeretnéd a vasalást megkönnyíteni, állítsd alacsonyabb centrifugálási sebességre – kb. 6-800-ra – a gépet. A korszerű mosógépek többségén már van úgynevezett vasaláskönnyítő program, amely mosás és centrifugálás közben is alacsonyabb fordulatszámot használ. A végén már nincs más dolgod, csak teregess ki.

Koszos hatású farmer és cipő egy vagyonért?

A minap olvastam, hogy Jennifer Lopez egy piszkos, de elképesztően drága farmerban járta New York utcáit. A művésznőről tudjuk, hogy szereti kipróbálni és megmutatni az újabbnál újabb stílusirányzatokat, ám ezúttal lehet, hogy kicsit túllőtt a célon? Egy koszos farmerban járta New York utcáit, amelynek ára megdöbbentő.

A majális története, jelentése

A tavasz egyik legkedveltebb ünnepe a majális, de sokan nincsenek tisztában azzal, hogy honnan is ered ez a szokás, illetve hogy mit jelent a szó. Ebben a cikkben bemutatom az ünnepet, így megtudhatjátok, hogy mit ünneplünk ezen a napon, illetve azt, hogy mikor van, valamint, hogy hogyan forrt egybe a munka ünnepével.

Az olvasás jótékony hatásai, mentalizáció

Kutatások egész sora támasztja alá, hogy fizikailag és lelkileg is egészségesebbek leszünk az olvasástól. Köztudottan bölcsebbé válhatunk, okosabbá, empatikusabbá, de fontos megjegyezni, hogy ezek a pozitív hatások akkor figyelhetők meg, ha klasszikusan könyvet tartunk a kezünkben és úgy olvasunk, nem pedig a neten görgetünk, chatet olvasunk, közösségi oldalakat csekkolunk.

Miért fontos a csapatépítés?

A helyi rádióban valamelyik nap a csapat építő tréningek fontossága, haszna volt a téma, így már akkor megfogalmazódott bennem, hogy erről a témáról érdemes írni. Mi a csapatépítés lényege, hogy zajlik, miért van rá szükség és kiknek ajánlott, ezekről szól mai cikkünk.

Vásárlásmánia

Bár a vásárlásmánia az egészségünkre nézve nem olyan káros szenvedély, mint például az alkohol- vagy drogfüggőség, mégis a szociális életünket nagyban károsíthatja, ezért fontos figyelni már a kezdő intő jelekre is.