Menü

Teret adunk az egészségnek

  • Dátum: 2014.08.30., 20:12

Azok számára, akiknek fontos az egészségük megőrzése illetve javítása, és szeretnék kellemes, nem megerőltető, a testet-lelket megújító mozgásforma gyakorlásával eltölteni szabadidejüket, kiváló lehetőség a Taoista Tai Chi™.

A hazánkban is egyre népszerűbb meditatív mozgásforma számtalan irányzata közül a Taoista Tai Chi™ abból a szempontból különleges, hogy a hangsúlyt teljes egészében az egészség megőrzésére és javítására helyezi. Jótékony hatása kiterjed a vérkeringés serkentésére, a testtartás és egyensúlyérzék javítására, az erő és rugalmasság fejlesztésére, a stressz csökkentésére és a kiegyensúlyozott, jó közérzet kialakítására.

A 108 lépésből álló gyakorlatsort kortól és egészségi állapottól függetlenül bárki végezheti. Különösen ajánlott idős emberek és gerinc- vagy egyéb mozgásszervi problémákkal küzdők számára, de az egészséges és fiatalabb korosztályok is számos kihívással találkozhatnak a mozgás során.

A Magyarországi Taoista Tai Chi Társaság a kanadai központú Nemzetközi Taoista Tai Chi Társaság része. A 26 országban működő nonprofit szervezet jelenlegi tagsága meghaladja a 42 000 főt. Az 1970-ben alapított társaság önkéntes szellemisége kiterjed a Taoista Tai Chi™ oktatására is, amely az alapító, Moy Lin Shin mester által meghatározott szempontok szerint valósul meg.

A társaság hagyományai közé tartozik, hogy tagjai évente egyszer, az Awareness Day alkalmából világszerte nyilvános, szabadtéri bemutatókat tartanak. Kezdetben csak néhányan vettek részt az emberek figyelmét a tudatos életmód fontosságára felhívó közös tai chin. Mára a program egy nemzetközi rendezvénysorozattá nőtte ki magát a tagszervezetek 26 országában, több ezer fő részvételével.

A bemutatók időpontjai és helyszínei a következők:

Augusztus 30. Győr, Megyeháza előtti tér – 10.00–11.00
Szeptember 6. Sopron, Széchenyi tér – 14.00–15.30
Szeptember 13. Budapest, Egyetem tér – 16.00–17.30

A rendezvényeken a látogatók megtekinthetik a 108 lépésből álló Taoista Tai Chi™ sorozatot, valamint tájékozódhatnak a mozgásforma egészségre gyakorolt hatásairól. A bemutatókon a részvétel ingyenes, mindenkit szeretettel vár a Magyarországi Taoista Tai Chi Társaság!

További információ: www.taoistataichi.hu

Forrás, fotó:
Magyarországi Taoista Tai Chi

Vásárlásmánia

Bár a vásárlásmánia az egészségünkre nézve nem olyan káros szenvedély, mint például az alkohol- vagy drogfüggőség, mégis a szociális életünket nagyban károsíthatja, ezért fontos figyelni már a kezdő intő jelekre is.

Tényleg létezik a középső gyerek szindróma?

Okos elsőszülött vagy elhanyagolt középső esetleg traumatizált legkisebb gyerek? Mit mutatnak a statisztikák a születési sorrendről és a gyermek tulajdonságairól, habitusáról.

Ne éljünk a múlt fogságában

Az elmúlt években folyamatos veszteségélmények és válságok között élünk, erre pedig rárakodnak az egyéni gondok is. A krízisek egyik jellemzője a bizonytalanság. Elengedni valamit, vagy küzdeni érte? Ez a fajta ellentmondásosság meggondolatlannak tűnő, vagy látszólag teljesen érthetetlen, irracionális döntésekhez vezethet, viszont lehetőség is egyúttal. Az alábbi cikkben arra kaphatunk válaszokat, hogy milyen módszereket, gondolatokat vethetünk be az elengedés érdekében.

Az őszinteség fontossága

Előbb önmagunkkal kell őszintének lennünk ahhoz, hogy máshoz is őszinték lehessünk. A legtöbben azonban azt sem ismerjük fel, hogy még saját magunk elől is elrejtjük a gondolatainkat.

Érzelmeink kommunikációja - Az 5 szeretetnyelv

Mindannyian máshogy fogadjuk be a szeretetet, és fejezzük ki azt, amelyre neveltetésünk és személyes hajlamaink nyomán a legfogékonyabbá váltunk. Ezért fordul gyakran elő, hogy szeretetünk kifejezése nem ér célt, mert az üzenet küldője és befogadója nem érti meg egymást. Mi tehát a megoldás, és mit lehet tenni érzelmeink kifejezése érdekében?