Menü

Ezt próbáld ki! - Kubb

Egy merőben új és egyben merőben furcsa játékról van szó, ami természetesen nem jelenti azt, hogy ne lehessen érdekes és izgalmas időtöltés. Mi az a viking sakk?

A viking sakk, vagy más nevén, kubb egy új sport, hazánkban mindössze néhány éve játsszák. Az időtöltésnek a sakkhoz nincs köze, maximum annyi a hasonlóság, hogy vannak sakkfigurák és itt is szükség van a taktikázásra, a megfelelő stratégiára.

A kubbot egy ötször nyolc méteres területen játsszák. Két csapat áll egymással szemben, egy társulat három főből áll. A cél az, hogy ledöntsék a földre állított bábukat. A résztvevők felváltva dobnak, az a nyerő, akinek minél kevesebb dobásból siker célt elérnie. A játéktér közepén áll a király, a meccs akkor ér véget, ha azt valaki ledobja. A játékmenet persze az itt leírnál összetettebb, bonyolultabb, de gyakorlás közben nem nehéz betanulni. A kubb ezáltal gyorsan élvezhetővé válik.

A rutinos kubbosok állítják remek szabadidős elfoglaltságot űznek, egy olyan sportról van szó, amelyen a családok minden tagja bátran részt vehet. A találkozók ráadásul igencsak jókedvűek, hiszen a meccsek része egymás zrikálása, verbális zavarása.

A viking sakk mellett szól, hogy olcsó sportról van szó, ráadásul külön pályára sincs szükség, csak egy megfelelő nagyságú szabad tér kell hozzá. Emellett a játék igencsak izgalmas tud lenni akkor, ha két hasonló erősségű csapat méri össze tudását.

Fotó:
wikipedia

Anya, ne dobd ki!

Egy kisebb lakás berendezése mindig nagy kihívást jelent, de néha csak egy kis tértisztítás, szelektálás és ötletesség kell ahhoz, hogy otthonunkban mindig rend legyen.

Kend a hajadra, avagy hajpakolások házilag!

Dús és egészséges, tekintélyes és fényes, csillogó hajkorona? Természetes megoldások olcsón és gyorsan? Egyszerű hajpakolások házilag! Nézzünk néhány szépségtippet!

Hajápolási kisokos nyárra

Napfény, izzadás, sós víz, hajszárítás… csak egy átlagos nyár a hajunk számára. A rengeteg káros hatás ellen azonban néhány jó tippel könnyen tehetünk.

Leánybúcsú, ahogyan a menyasszony kívánja

A lánybúcsúkra általában ugyanaz jellemző, mint az esküvőkre: ha a menyasszony boldog, mindenki boldog, de ha a menyasszony ideges, fuss, amerre látsz! Ha pedig abban a helyzetben vagy, hogy te szervezed a lánybúcsút, van pár teendő, amire először nem is gondolsz, hogy a te feladatod. Hogy ne érjen minden teljesen váratlanul, pár ötletet összeszedtünk neked.

Természetes megoldások szúnyogcsípésre

A szúnyogok zümmögésénél talán csak a csípésük okozta duzzanatok, és vöröslő viszkető foltok bosszantóbbak. Néhány egyszerű, természetes és hatékony megoldást mutatunk a szúnyogcsípések kezelésére. Ezek gyorsak, egyszerűek, vegyszerektől mentesek. Egy próbát megér. Most már, csak egy szúnyogra kell várni.