Menü

Ezt próbáld ki! - Kubb

Egy merőben új és egyben merőben furcsa játékról van szó, ami természetesen nem jelenti azt, hogy ne lehessen érdekes és izgalmas időtöltés. Mi az a viking sakk?

A viking sakk, vagy más nevén, kubb egy új sport, hazánkban mindössze néhány éve játsszák. Az időtöltésnek a sakkhoz nincs köze, maximum annyi a hasonlóság, hogy vannak sakkfigurák és itt is szükség van a taktikázásra, a megfelelő stratégiára.

A kubbot egy ötször nyolc méteres területen játsszák. Két csapat áll egymással szemben, egy társulat három főből áll. A cél az, hogy ledöntsék a földre állított bábukat. A résztvevők felváltva dobnak, az a nyerő, akinek minél kevesebb dobásból siker célt elérnie. A játéktér közepén áll a király, a meccs akkor ér véget, ha azt valaki ledobja. A játékmenet persze az itt leírnál összetettebb, bonyolultabb, de gyakorlás közben nem nehéz betanulni. A kubb ezáltal gyorsan élvezhetővé válik.

A rutinos kubbosok állítják remek szabadidős elfoglaltságot űznek, egy olyan sportról van szó, amelyen a családok minden tagja bátran részt vehet. A találkozók ráadásul igencsak jókedvűek, hiszen a meccsek része egymás zrikálása, verbális zavarása.

A viking sakk mellett szól, hogy olcsó sportról van szó, ráadásul külön pályára sincs szükség, csak egy megfelelő nagyságú szabad tér kell hozzá. Emellett a játék igencsak izgalmas tud lenni akkor, ha két hasonló erősségű csapat méri össze tudását.

Fotó:
wikipedia

Spórolás, okosan és egészségesen!

Azt hisszük, hogy spórolni rengeteg megszorítással jár, hogy a garasoskodás valami rossz és rettenetes dolog, ami mindenképpen sok feladással jár. Nem mondom, hogy nincs ára, de sokkal kisebb, mint gondolnánk. A megtakarításunk, pedig kárpótol! A pénztárcánk és a testünk is hálás lesz!

Trendforduló a sminktetoválásban

Az elmúlt öt évben többet fejlődött a sminktetoválás, mint az azt megelőző két évtizedben. A szakmai és technológiai innovációk új stílust teremtettek, melynek fókuszában a személyre szabottság áll. A változás elkezdődött, azonban a szakma megújulása még évekig eltart.

Most mit is akartam csinálni? Avagy: agytápláló ételek

Első körben talán furcsán hangzik, hogy az étkezésünkkel tehetünk a feledékenységünk ellen, pedig valóban megállapítható, hogy egyes tápanyagok hatására javul az agyi vérkeringés, a memória, a koncentrálóképességünk. A memória is befolyásolható az életmódunkkal, az elfogyasztott élelmiszereinkkel.

Te sem tudsz aludni?

Hullafáradtan ágynak esel. Csend, nyugalom, kényelem, gyerekeket is ágyba varázsoltad, végre pihenés! - gondolod. Már elszámoltál százig, ám valamiért mégis a plafont bámulod, nem tudsz aludni, ha mégis óránként felriadsz, folyton az időt nézed,másnap pedig alig bírsz kikelni az ágyból. Ismerős?

30 napig napi 3 liter víz kihívás

Nagyszabású kihívás indul, mindenkit várnak, aki szeretne egészségesebben élni.A kihívás neve: Idd magad egészségesre!
A célja pedig, hogy a résztvevők 30 napon keresztül napi 3 liter vizet igyanak.