Menü

Ezt próbáld ki! - Kubb

Egy merőben új és egyben merőben furcsa játékról van szó, ami természetesen nem jelenti azt, hogy ne lehessen érdekes és izgalmas időtöltés. Mi az a viking sakk?

A viking sakk, vagy más nevén, kubb egy új sport, hazánkban mindössze néhány éve játsszák. Az időtöltésnek a sakkhoz nincs köze, maximum annyi a hasonlóság, hogy vannak sakkfigurák és itt is szükség van a taktikázásra, a megfelelő stratégiára.

A kubbot egy ötször nyolc méteres területen játsszák. Két csapat áll egymással szemben, egy társulat három főből áll. A cél az, hogy ledöntsék a földre állított bábukat. A résztvevők felváltva dobnak, az a nyerő, akinek minél kevesebb dobásból siker célt elérnie. A játéktér közepén áll a király, a meccs akkor ér véget, ha azt valaki ledobja. A játékmenet persze az itt leírnál összetettebb, bonyolultabb, de gyakorlás közben nem nehéz betanulni. A kubb ezáltal gyorsan élvezhetővé válik.

A rutinos kubbosok állítják remek szabadidős elfoglaltságot űznek, egy olyan sportról van szó, amelyen a családok minden tagja bátran részt vehet. A találkozók ráadásul igencsak jókedvűek, hiszen a meccsek része egymás zrikálása, verbális zavarása.

A viking sakk mellett szól, hogy olcsó sportról van szó, ráadásul külön pályára sincs szükség, csak egy megfelelő nagyságú szabad tér kell hozzá. Emellett a játék igencsak izgalmas tud lenni akkor, ha két hasonló erősségű csapat méri össze tudását.

Fotó:
wikipedia

5 jó tanács az irodai ülőmunka egészségkárosító hatása ellen

Bár az állómunkánál kényelmesebbnek tűnhet, a folyamatos ülőmunka közel sem veszélytelenebb az egészségünkre nézve.

Nyújtás tökéletesítésének módszerei

Mint tudjuk a sport elengedhetetlen része a bemelegítés és a nyújtás. Sokan az idő hiányára való tekintettel elhanyagolják ezeket és egyből a futópadra ugranak. Viszont, hogyha jól végiggondoljuk, például a munkából hazaérve is általában leülünk egy percre és megállunk egy picit, ami segít abban, hogy ráhangolódjunk az elkövetkezendő feladatra. Testünk hálás lesz nekünk, hogyha időt szánunk rá. Ezért a továbbiakban bővebb információkat kaphatsz arról, hogyan tudhatod az edzésed végén az i-re a pontot tenni.

Ingerültség – mondj rá nemet!

Az őszi időszak sem kevésbé stresszes, mint a téli, a tavaszi vagy a nyári. Főleg azoknak, akik nem szeretik az időjárás szélsőséges változásait, a hirtelen nagy terheket, nehezen birkóznak meg a változó szokásokkal vagy a rövidülő napokkal. De bármilyen évszak is legyen, fontos, hogy az ingerültségünket ne vezessük le másokon, és a saját feszültségünk ne legyen a kapcsolataink romboló tényezője.

A sütit vagy a brokkolit? Ez itt a kérdés

Minden diétázóval előfordul, hogy olykor elcsábul, nem tartja 100% az étrendjét, melléeszik. Emberek vagyunk, nem gépek és néha bizony hibázunk. Ahelyett, hogy sokkot kapva számolgatnánk mennyi kalóriával vétkeztünk, inkább gondoljuk végig, hogyan tervezhetjük újra a heti menüt.

Önkénteskedési kisokos Ázsiában - Chance Program

A világmegváltás ma is elmarad érdeklődés hiányában, de azért aki akarja, megteheti a magáét. A Srí Lanka-i Chance Program sok nehéz helyzetben lévő gyereknek jelent segítséget. Az alapvetően magyar(!) programban sokan megtalálhatják a számításukat, fejleszthetik türelmüket és képességeiket.