Menü

Tündérhívogató minikertek

Kanadából indult a hagyomány, hogy kedves miniatűr kerteket készítenek az apró csodák szerelmesei. A minikertek, vagy eredeti nevükön tündérkertek olyanok, mint egy romantikus, berendezett kert kicsiben leképezett mása. A kertek szép díszét képezi, de erkélyre, vagy akár lakásba is elhelyezhető. A gyerekek is nagyon kedvelik, hiszen egy apró kis világ elevenedik meg a számukra. Főleg, hogy az a legenda járja: ahol ilyen miniatűr kert van, ott laknak a tündérek – innen az elnevezés.

A „háttértörténet” szerint a tündérek szerencsét hoznak, csakhogy nem könnyű befogni őket, vagy találkozni velük: legtöbbször az erdő mélyén alszanak hangulatos rejtekhelyeken, virágból készült ruhácskáikban. Ezekkel az apró, kedves kis kertekkel viszont magunkhoz csábíthatjuk őket, és akkor teljesülnek a kívánságaink.

A tündérkert összeállításához bármilyen alap megfelelő: készíthetjük nagyobb cserépben, faládában, régi mosótálban. A hozzávalók: pici növények, apró kavicsok, homok, és valamilyen berendezés: apró bútorok, kertlakók. Léteznek külön erre létrehozott webáruházak, ahol fairy garden néven elképzelhetetlenül sokféle hozzávalót találunk. De nem kell rengeteg pénzt kiadni ahhoz, hogy csodás tündérkertet alkossunk: felhasználhatunk apró csigákat, kagylókat, ajándékboltokban olcsón kapható miniszobrokat. Készíthetünk bútorokat a tündérkertbe fából, gyufából, kartonból, vagy hajlíthatunk fémből is. Így lesz igazán egyedi az alkotás!

Arra kell figyelni, hogy a növényválasztás gondos legyen, különben hamar elburjánzik a kis kertecske. Apró, és eleve kicsire növő növényeket válasszunk,pl. kövirózsa, mohák, egyes fűszernövények. Azzal is szabályozhatjuk őket, hogy eleve apró cserepecskében, vagy műanyag pohárban ültetjük be őket a minikertbe, amit majd kövekkel takarunk. A gyerkőcök joghurtos dobozai ezen kívül arra is jók, hogy kis tavat, medencét tegyünk a kertbe. Érdemes előtte befesteni kék színű festékkel, mielőtt megtöltenénk vízzel, így mutatós lesz.

A szebbnél szebb miniatűr kertecskék kitalálásának csak a fantázia szab határt! Gyerekekkel is kitűnő elfoglaltság a tündérkert kialakítása, és ha szívvel készül, biztosan beköltöznek a várva várt tündérek – már csak kívánni kell, és figyelni, ahogy megvalósul három kívánság. 

Fotó:
pixabay.com

Vízkúra, a japánok ezt is mesterfokon űzik

Rengeteg egészséges módszert leshetünk el a japánoktól, mindezt az életmódjuk, étkezésük, nézeteik és kultúrájuk teszi lehetővé. A víz fogyasztása alapfeltétele létünknek, a japánok viszont ezt is tökélyre fejlesztették.

Koszos hatású farmer és cipő egy vagyonért?

A minap olvastam, hogy Jennifer Lopez egy piszkos, de elképesztően drága farmerban járta New York utcáit. A művésznőről tudjuk, hogy szereti kipróbálni és megmutatni az újabbnál újabb stílusirányzatokat, ám ezúttal lehet, hogy kicsit túllőtt a célon? Egy koszos farmerban járta New York utcáit, amelynek ára megdöbbentő.

A majális története, jelentése

A tavasz egyik legkedveltebb ünnepe a majális, de sokan nincsenek tisztában azzal, hogy honnan is ered ez a szokás, illetve hogy mit jelent a szó. Ebben a cikkben bemutatom az ünnepet, így megtudhatjátok, hogy mit ünneplünk ezen a napon, illetve azt, hogy mikor van, valamint, hogy hogyan forrt egybe a munka ünnepével.

Az olvasás jótékony hatásai, mentalizáció

Kutatások egész sora támasztja alá, hogy fizikailag és lelkileg is egészségesebbek leszünk az olvasástól. Köztudottan bölcsebbé válhatunk, okosabbá, empatikusabbá, de fontos megjegyezni, hogy ezek a pozitív hatások akkor figyelhetők meg, ha klasszikusan könyvet tartunk a kezünkben és úgy olvasunk, nem pedig a neten görgetünk, chatet olvasunk, közösségi oldalakat csekkolunk.

Miért fontos a csapatépítés?

A helyi rádióban valamelyik nap a csapat építő tréningek fontossága, haszna volt a téma, így már akkor megfogalmazódott bennem, hogy erről a témáról érdemes írni. Mi a csapatépítés lényege, hogy zajlik, miért van rá szükség és kiknek ajánlott, ezekről szól mai cikkünk.