Menü

Ezt próbáld ki! - úszás

Hazánkban komoly hagyományokkal és nagy népszerűséggel rendelkezik az úszás, amely egyszerre nagyon kemény és mégis kíméletes sport.

Sikereinknek köszönhetően Magyarországon nagyon népszerű az úszás. A nagy és világszerte ismert elődök miatt sok fiatal választja ezt a sportágat, amely élsportként egy nagyon kemény, de természetesen szép pálya.

Az úszás nagy előnye, hogy kortól és edzettségi állapottól függetlenül voltaképpen bárki végezheti. Emellett szintén óriási pozitívum, hogy ez a sport egész testünket alaposan átmozgatja, szinte minden izmunkat megdolgoztatja, miközben a légzőrendszerre is jótékony hatással van.

Teszi ezt ráadásul úgy, hogy kíméli az ízületeket, a csontokat, a szalagokat.

Ugyanakkor fontos lehet, hogy helyesen tanuljunk meg úszni, s ha tehetjük korán, mert fiatalként a legkönnyebb elsajátítani a szabályos mozdulatokat. Utóbbi fontos abból a szempontból, hogy kihozzuk a sport maximális hatékonyságát. Például a végig a víz felett tartott fej a rossz testtartás miatt kevésbé egészséges, mint a szabályos tempózás.

Úszni, az élsport mellett, számos céllal lehet. Egyaránt remek választás azoknak, akik állóképességet szeretnének növelni, akik terápiás céllal szállnak medencébe és azoknak is, akik csak egy kis sportos kikapcsolódásra vágynak. A közhiedelemmel ellentétben az úszást fogyókúrás célzattal is űzhetjük, hiszen rengeteg kalória égethető el általa.

Fotó:
pixabay.com

Hogyan legyünk sikeresek egy rapid randin?

Jelentkeztem egy rapid randira, de mi a jó isten ez az egész? Hogy kell egy ilyen helyen beszélgetni, viselkedni? Sikeres szeretnél lenni az este alatt, de nem tudod, hogy hogyan kezdj hozzá majd a beszélgetésekhez. Értelemszerűen mindenki pozitív visszajelzéseket szeretne kapni. Az alábbi cikkben arra kaphatunk választ, hogy milyen formában és milyen kérdésekkel érdemes egy ilyen estére felkészülni.

Lélekerősítő technikák

Van, hogy minden összejön: szerelmi csalódás, fejmosás a főnöktől, apró baleset, betegség, balul sikerült ötlet, oktalan felszólító levél. Mindenkinek vannak jobb és rosszabb periódusai az életben. Van, aki könnyen túlteszi magát a problémákon, másnak meg gombóc nő a torkában és összeszorul a gyomra, és a legszívesebben meglapulna, elbújna a főnök, a kollégák, a család elől.

Hidegterápia, a fagyos egészség

Te hogyan bírod a hideget? Na, és a hideg zuhanyt? Na, és ha azt mondom, hogy sokkold a tested fagyos hideggel? Pedig kimondottan jó hatással lehet az egészségünkre. Íme a tudnivalók.

Hogyan vásároljunk tudatosan?

Különböző marketingfogásokkal, reklámokkal és akciókkal irányítanak bennünket vásárlás közben, akár a termék új és tetszetős csomagolásával, akár azzal, hogy melyik polcra tették, akár esetleges akciókkal, így, ha nem követjük szigorúan a listánkat, bizony könnyen elcsábulhatunk és a végeredmény: a tervezett vásárlási összeg sokszorosa a pénztárnál.

Kik azok a digitális nomádok?

A digitális nomád, mint életforma már a 2000-es évek elején megjelent, de a számuk a Covid–19-járvány idején kezdett igazán megnövekedni, amikor sok munkahely bezárta a kapuit.