Menü

Jótékonysági festés Kozák Danutával

  • Dátum: 2014.10.30., 19:40

Az olimpiai bajnok kajakozó aktív közreműködésével valósult meg a Peter Cerny Alapítvány mentőbázisának felújítása, s jelentős festékadományhoz jutott a Down Alapítvány is. A non-profit szervezetek speciális festékeket kaptak, ami nem engedi elszaporodni a kórokozókat a falakon.

1100 négyzetméter falfelület és mennyezet kifestéséhez elegendő Medi-Farbe kórházfestéket adományozott a Poli-Farbe festék- és vakolatgyár a Peter Cerny Alapítvány számára közel 400.000 forint értékben. A koraszülött mentést végző alapítvány budapesti mentőbázisát a szervezet munkatársai festették ki társadalmi munkában. A munkálatokhoz Kozák Danuta olimpiai bajnok kajakozó is csatlakozott, aki a Poli-Farbe sportnagyköveteként szeretné felhívni a figyelmet az élhetőbb környezet és az összefogás fontosságára. A mentőbázis olyan speciális festéket kapott, amely  a baktériumokkal, gombákkal, penésszel szemben ellenáll, a benne lévő biocidoknak köszönhetően gátolja ezek megtapadását a falon. A festéknek köszönhetően a falak súrolhatóak, moshatóak, valamint fertőtleníthetőek, ami annyit jelent, hogy a fal fertőtlenítőszerekkel is tisztítható, a festékfelület ellenáll a tisztítószerek maró hatásának. Higiéniai, esztétikai és tartósság szempontjából a festéknek köszönhetően hosszú ideig megmarad a fal újszerű állapota.

– Alapítványunk 25 éve működik, mentőautóink több mint 61 ezer alkalommal vonultak ki. A mentőbázis festésére utoljára 8 éve volt lehetőségünk. A nagy igénybevétel miatt elhasználódott falakat immáron közel 4 éve szerettük volna kifesteni, hiszen a tiszta, rendes munkahelyi környezet nélkülözhetetlen a nagy felelősséggel és érzelmi jelenléttel végzett mozgó intenzív osztályos munkához. A koraszülöttmentésben elengedhetetlen higiénés fegyelem okán a Poli-Farbe adománya tehát indirekt módon hozzájárult az idő előtt és kis súllyal született babák megmentéséhez és kórházak közötti szállításához – mondta Dr. Somogyvári Zsolt, a Peter Cerny Alapítvány szakmai vezetője.

A felújítási munkálatok a közös összefogás eredményeként valósulhatott meg, önkéntesek, támogatók végezték a munkálatokat, illetve a festékgyár mellett, a Pannon Festék Hálózat tagja, a Kőházy - Tradíció Kft. eszközökre kiterjedő támogatása is hozzájárult a felújítás sikeréhez.

A gyermekmentőkkel egy időben a középsúlyos értelmi fogyatékos és halmozottan sérült gyermekek, fiatalok és felnőttek fejlesztését, önálló életvitelének segítését, valamint családjaik támogatását szolgáló Down Alapítvány 350.000 forint értékben kapott adományt a Poli-Farbe festék- és vakolatgyártól. A minőségi, magyar színes beltéri falfestékek lehetőséget teremtenek arra, hogy az alapítvány megszépítse budapesti gondozóházait, lakóotthonait és foglalkoztató műhelyeit, illetve vidéki üdülőit.

–Jelentős terhet jelent a Down Alapítvány számára, hogy a használatunkban lévő ingatlanokat évről évre tisztasági festéssel szükséges rendbe tartani. A festési munkálatokra a következő hetekben kerül sor, s azt reméljük, hogy a minőségi festékek tartós megoldást jelentenek az élhetőbb környezet megteremtése érdekében – mondta  dr. Gruiz Katalin az alapítvány elnöke.

Forrás, fotó:
krq.hu

A parapszichológia bábaasszonyához járnak a hírességek

Sikeres emberek titkos életvezetési tanácsadója immár három évtizede az orosz származású motivációs előadó, coach, Carla Galli. Most megjelent könyvében nyilvánosságra hozta az általa kidolgozott sikerprogram számos elemét. Elárulja: minden ember életében adódnak nehéz időszakok, s nincs ez másképp a hírességekkel sem.

Horváth Éva: „Fiatalabb anyaként ugyanilyen elővigyázatos lennék"

Horváth Éva nem is kívánhatott volna szebbet a tavalyi év lezárásaként, mint amikor kiderült, babát vár. A csinos kismama azóta a világ legboldogabb embere, és amit csak lehet, megtesz a baba egészségének érdekében is.

Dobó Ági fiai nem félnek az orvostól

Minden szülőnek az a legnagyobb ajándék, ha a gyermeke egészséges. Dobó Áginak is ez a legfontosabb, és mindent meg is tesz ennek érdekében. Gondos anyukaként az egykori szépségkirálynő kisebbik fiával, Nataniellel nemrég ultrahangvizsgálaton járt.

Az egykori szépségkirálynő bármelyik percben szülhet

Fokozódik az izgatottság Dobó Ágiéknál: a csinos modell második várandóssága legvégén jár. Az egykori szépségkirálynő elmesélte, hogy most már bármelyik nap készen állnak az új családtag megérkezésére. A babakelengye várja új gazdáját, és a szülésre összeállított csomag is mindenhova „elkíséri” a kismamát.

Rubint Réka lányával együtt tartott korcsolyás edzést a Jégteraszon

Rubint Réka különleges edzéssel készült a tél és a sport szerelmesei számára: korcsolyás tornát tartott a Jégteraszon, ahová lánya, Lara is elkísérte. A rendezvényre a Pestújhelyi Gyermekotthon kis lakói is ellátogattak, akik ügyesen követték a fitneszkirálynő utasításait, miközben a pálya széléről Tóth Laura, a SportKlub csinos műsorvezetője buzdította őket.