Menü

Filmajánló: Útkeresők

Filmajánló rovatunkban ezúttal is egy rendhagyó filmet ajánlunk Önöknek, amit nem lehet a mozikban megtalálni, mely Mohi Sándor munkáját dicséri. Az útkeresők című dokumentumfilm a mondandó mellett szép képeket vonultat fel. Nem véletlenül, hiszen a többszörösen díjazott rendező a fényképészet és az operatőri munkái mellett lépett a filmrendezés talajára. Ez a filmje kevésbé ismert, 2011-ben vetítették le a HÍR TV műsorán. Témája illeszkedik Sándor munkáihoz.

Néhány Pécs környéki fiatal elhatározta a cserkészifjúságuk idején, hogy a jövőben is összetartanak, és egy faluban fognak majd élni. Ígéretükhöz híven egy településre költöztek. Szép családot alapítottak, és közben igyekszenek megőrizni a hagyományos értékeket. A film bepillantást enged az életükbe, miközben rendben tartják a házat, gondozzák az állatokat, gyereket nevelnek, mesét olvasnak. Közben pedig igyekeznek megőrizni a hagyományokat, és nem mellesleg, a hitüket, amely mindig kapaszkodót nyújt a számukra. Merthogy az élet őket is megpróbálja. Némelyiküknek felnőtt fejjel kell szembesülnie szülei válásával, másikuknak ennyi idő sem adatott kétszülős családmodellből.

Lehet-e szép családjuk ennek ellenére, vagy éppen ezért? Miként lehet feldolgozni egy kisgyermek elvesztését, és hogyan reagál egy ilyen helyzetre a falusi közösség? Ehhez hasonló kérdéseket boncolgatnak a film finoman szőtt szálai. A szép és hiteles életképek bemutatják, hogy még ma is van élet a rohanó városokon, és a válófélben lévő fiatal párokon kívül. A riportok során érdekes történetek bontakoznak ki előttünk, amelyek tanulságait az is magával viheti, aki nem vallásos. 

A film az alábbi linken érhető el megtekintésre.

Szeretettel ajánljuk!

Fotó:
pixabay.com

Ugye nem vesz senki élő nyuszit/csirkét/kacsát húsvétra ajándékba?

Ugye nem vesz senki élő nyuszit/csirkét/kacsát húsvétra ajándékba? Plüss nyuszi/csirke/kacsa vagy csoki nyuszi/csirke/kacsa a tökéletes választás! – olvasom az egyik állatvédő egyesület facebook oldalán és megmondom őszintén teljes mértékben egyetértek a felhívásukkal!

Munkahelyi motiváció?

Minden vezető sikeres cégre és lelkes munkatársakra vágyik, akik szakmailag kiválóak és minden nap a legjobb formájukat hozzák. A valóság azonban nem ilyen egyszerű. Még a legjobbnak tűnő munkatárs esetében sem lehetünk teljesen biztosak abban, hogy ugyanolyan teljesítményt nyújt napról-napra, és mindig maximálisan eltökélt. Jó hír, hogy vezetőként nagyban befolyásolhatjuk, hogy egy dolgozó mennyire tudja és akarja kihasználni tehetségét! Lássuk, hogyan!

8 különleges és elragadó húsvéti tradíció a világ különböző tájairól

Itthon a locsolkodás, rokonlátogatás, családi körben elfogyasztott finom ételek és természetesen a tojásfestés. Ezek mindenki számára jól ismert húsvéti tradíciók, azonban más nemzeteknél eltérő szokások uralkodnak, ismerjük meg ezeket is!

Jön a gofri világnapja!

Édes emlékezésre hívjuk a kedves olvasókat! Már meg sem lepődünk az abszurdabbnál abszurdabb világnapokról olvasva, de most tegyünk egy kivételt és beszéljünk arról, hogy március 25-én van a gofri világnapja!

Milyen betegségeket szedhetünk össze házi kedvenceinktől?

Több kutatás is bizonyítja és természetesen ezzel egyet is értek, hogy a háziállatok tartása jót tesz az egészségnek, az életmódunknak. Ha azonban nem figyelünk a higiéniára, akkor sajnos betegségeket is elkaphatunk a kis kedvenceinktől.