Menü

Beszédes lehet körmeink állapota

Az esztétikus kinézet szempontjából körmünk ápoltsága sem elhanyagolható, ráadásul körmeink állapota tükrözi szervezetünk egészségét is.

Éppen ezért körmeink szépségének megőrzése érdekében elsősorban belsőleg, helyes táplálkozással illetve életmóddal tehetünk a legtöbbet. Körmeinket erősítik az állati eredetű fehérjék, valamint a magas B-vitamin tartalmú élelmiszerek. Dió, mogyoró, illetve növényi olajok fogyasztásával pedig értékes E-vitaminhoz jutathatjuk szervezetünket, mely szintén jó hatással van a körmök állapotára.

Persze azért külsőleg is óvni kell körmeinket, hiába ugyanis a helyes táplálkozás, ha például nem használunk gumikesztyűt a házimunkához és ezzel sok káros hatásnak tesszük ki őket. A tisztítószerek illetve a különböző oldószerek nagymértékben gyengítik a körmöt.

Kevesen tudják csak, hogy érdemes körmeinket is rendszeresen krémezni, ez száraz, meleg illetve hűvös időben is fontos, mivel ezek a klimatikus viszonyok egyaránt sérülékennyé illetve töredezetté tehetik a körmöt.

Ha pedig gyakran lakozzuk körmeinket, akkor az alábbi tanácsokat érdemes megfogadni, annak érdekében, hogy körmeink szépek és egészségesek maradjanak. Mindenképpen érdemes aceton-mentes körömlakklemosót használni, és lehetőség szerint olyat válasszunk, ami körömerősítő hatású is. Egy jó körömlakk még pozitív hatással is lehet, hiszen védi a körmöket a külső sérülésektől. Ugyanakkor a műköröm illetve zselés körömlakk rendszeres használta összességében megviseli a körmöket, mivel ezek alatt a köröm nem tud levegőzni, illetve ezek eltávolításakor vékonyodik, vagyis gyengül a köröm.

Fotó:
pixabay.com

Nyári túlélőcsomag, melyet érdemes mindig magunkkal vinni

A víz és a naptej, csak az alapkellék a táskába. Mit vigyünk még, ami akár életmentő is lehet?

Minden, ami a sírással kapcsolatos

Minden ember életében van olyan pillanat, amikor elérzékenyül és könnycseppek jelenek meg a szemében. A nevetés és a sírás szinte édes testvérek, és mind a kettő valamilyen hatással van az őket átélő személyre. Most vegyük sorra, hogy mit tesz velünk a sírás folyamata.

A zöld tea hatásai

A tea szerelmeseinek a zöld tea csak egy a sok közül, amelyet fogyaszthatnak többféleképpen. De, aki eddig nem fogyasztotta, annak is érdemes néha napján meginni egy csészével.

Spórolás, okosan és egészségesen!

Azt hisszük, hogy spórolni rengeteg megszorítással jár, hogy a garasoskodás valami rossz és rettenetes dolog, ami mindenképpen sok feladással jár. Nem mondom, hogy nincs ára, de sokkal kisebb, mint gondolnánk. A megtakarításunk, pedig kárpótol! A pénztárcánk és a testünk is hálás lesz!

Esküvő

Az esküvő a menyasszony és a vőlegény számára is igen fontos alkalom, és különleges pillanat az életükben. Ilyenkor a családtagok és barátok, mind velük ünnepelnek és örülnek. Ez az a jeles alkalom, mikor két ember élete összekapcsolódik, és innentől közösen járják az útjukat az életük során. Számos hagyomány is kapcsolódik hozzá. Most nézzünk párat!