Menü

Beszédes lehet körmeink állapota

Az esztétikus kinézet szempontjából körmünk ápoltsága sem elhanyagolható, ráadásul körmeink állapota tükrözi szervezetünk egészségét is.

Éppen ezért körmeink szépségének megőrzése érdekében elsősorban belsőleg, helyes táplálkozással illetve életmóddal tehetünk a legtöbbet. Körmeinket erősítik az állati eredetű fehérjék, valamint a magas B-vitamin tartalmú élelmiszerek. Dió, mogyoró, illetve növényi olajok fogyasztásával pedig értékes E-vitaminhoz jutathatjuk szervezetünket, mely szintén jó hatással van a körmök állapotára.

Persze azért külsőleg is óvni kell körmeinket, hiába ugyanis a helyes táplálkozás, ha például nem használunk gumikesztyűt a házimunkához és ezzel sok káros hatásnak tesszük ki őket. A tisztítószerek illetve a különböző oldószerek nagymértékben gyengítik a körmöt.

Kevesen tudják csak, hogy érdemes körmeinket is rendszeresen krémezni, ez száraz, meleg illetve hűvös időben is fontos, mivel ezek a klimatikus viszonyok egyaránt sérülékennyé illetve töredezetté tehetik a körmöt.

Ha pedig gyakran lakozzuk körmeinket, akkor az alábbi tanácsokat érdemes megfogadni, annak érdekében, hogy körmeink szépek és egészségesek maradjanak. Mindenképpen érdemes aceton-mentes körömlakklemosót használni, és lehetőség szerint olyat válasszunk, ami körömerősítő hatású is. Egy jó körömlakk még pozitív hatással is lehet, hiszen védi a körmöket a külső sérülésektől. Ugyanakkor a műköröm illetve zselés körömlakk rendszeres használta összességében megviseli a körmöket, mivel ezek alatt a köröm nem tud levegőzni, illetve ezek eltávolításakor vékonyodik, vagyis gyengül a köröm.

Fotó:
pixabay.com

Nem olvasunk (eleget)

Mit olvastál utoljára és mikor? Irány a könyvtár!

Tippek egészséges életmódváltáshoz

Szeretnél változtatni az életmódodon, de azt sem tudod, hol kezdd el? Ezért inkább bele sem vágsz, csak mindig halogatod? Pedig szó sincs róla, hogy a dolog hatalmas erőfeszítést kívánna! A következő tanácsok hasznosak lehetnek számodra egy boldogságban gazdag élet kiteljesedéséhez.

Ünnepek utáni depresszió

Talán hónapokkal, hetekkel előtte lázban égünk, készülődünk rá. Amilyen csillogóak az ünnepek, sokaknál olyan szürkék az utánuk következő hétköznapok. De mi az oka ennek az érzésnek, miért érezzük magunkat rosszabbul karácsony és szilveszter után?

Újévi könnyű falatok

A hagyományos, magyaros ünnepi menük bizony nem szűkölködnek kalóriával, nem csoda, ha a január elsejét bizonyos fogadalmakkal kezdjük. Fogyókúra helyett én azonban ésszerű diétát és kímélő ételeket készítsünk!

Öt hasznos baba-mama applikáció a fittség jegyében – vajon segítenek?

A telefonok ma már szinte hozzánőttek a kezünkhöz. Ha nincs is folyamatosan a markunkban a kis eszköz, de biztosan ott van a közelünkben. Telefonunkat szomorú vagy sem, a világért se hagynánk otthon – főleg nem egy sűrű, programokkal teli napon. Ezen gondolkodtunk éppen, mikor összegyűjtöttünk öt applikációt, ami nagyban segítheti egy friss kismama, vagy egy elfoglalt nagycsaládos édesanya életét, ha épp ideje sincs elmenni bármerre otthonról, de mégis szeretne odafigyelni magára.