Menü

Beszédes lehet körmeink állapota

Az esztétikus kinézet szempontjából körmünk ápoltsága sem elhanyagolható, ráadásul körmeink állapota tükrözi szervezetünk egészségét is.

Éppen ezért körmeink szépségének megőrzése érdekében elsősorban belsőleg, helyes táplálkozással illetve életmóddal tehetünk a legtöbbet. Körmeinket erősítik az állati eredetű fehérjék, valamint a magas B-vitamin tartalmú élelmiszerek. Dió, mogyoró, illetve növényi olajok fogyasztásával pedig értékes E-vitaminhoz jutathatjuk szervezetünket, mely szintén jó hatással van a körmök állapotára.

Persze azért külsőleg is óvni kell körmeinket, hiába ugyanis a helyes táplálkozás, ha például nem használunk gumikesztyűt a házimunkához és ezzel sok káros hatásnak tesszük ki őket. A tisztítószerek illetve a különböző oldószerek nagymértékben gyengítik a körmöt.

Kevesen tudják csak, hogy érdemes körmeinket is rendszeresen krémezni, ez száraz, meleg illetve hűvös időben is fontos, mivel ezek a klimatikus viszonyok egyaránt sérülékennyé illetve töredezetté tehetik a körmöt.

Ha pedig gyakran lakozzuk körmeinket, akkor az alábbi tanácsokat érdemes megfogadni, annak érdekében, hogy körmeink szépek és egészségesek maradjanak. Mindenképpen érdemes aceton-mentes körömlakklemosót használni, és lehetőség szerint olyat válasszunk, ami körömerősítő hatású is. Egy jó körömlakk még pozitív hatással is lehet, hiszen védi a körmöket a külső sérülésektől. Ugyanakkor a műköröm illetve zselés körömlakk rendszeres használta összességében megviseli a körmöket, mivel ezek alatt a köröm nem tud levegőzni, illetve ezek eltávolításakor vékonyodik, vagyis gyengül a köröm.

Fotó:
pixabay.com

Legyél trendi

Legyél trendi! Ez ilyen egyszerű. Csak néhány női magazin kell hozzá.

Önzetlen ember=több gyermek?

Mi történik azokkal, akik önzetlenül viselkednek, és áldozatokat hoznak másokért? Egy friss kutatás eredményei szerint az önzetlen emberek hajlamosabbak több gyermeket vállalni, és magasabb fizetéseket is érnek el életük során, mint önzőbb társaik.

Akciós. Megveszed?

Minden harmadik magyar rendszeresen vásárol fölösleges dolgokat - olvasom az interneten az egyik legfrissebb kutatás eredményét. Sokan úgy vélik bölcs dolog követni az akciókat, figyelni a kedvezményeket. Ész nélküli költekezés vagy tudatos, akciókat figyelő, kedvezményeket követő tervezett vásárlás? Ez itt a kérdés.

A válásról

Napjaink legkényesebb témája, és egyben egyre növekvő problémája lett a válás, amelyre lassan olyan természetesen gondolunk, mintha csak bárkivel megtörténne. De miért van ez, és miért nem próbáljuk elkerülni?

Rokonok távol egymástól – hogyan kezelhetjük?

Szinte minden családban van egy rokon, aki a többitől távol él. Országon belül vagy országon kívül, Budapesten vagy Angliában, mindenképpen nehéz távol lenni. Nehéz összeegyeztetni az ünnepeket, a találkozókat, a családi nyaralásokat, mert mindig bele kell kalkulálni az utazást. És még így is előfordul, hogy belefáradunk a folyamatos tervezésbe és utazásba. Hogyan könnyíthetnénk a terheinken?