Menü

Energiát adó reggelik

  • Dátum: 2014.11.15., 21:06

A reggeli nagyban befolyásolja azt, hogy mennyi energiánk lesz ebédig, de nemcsak a délelőttjeink minőségét határozhatja meg, hanem egészségünket is. Tippek a megfelelő reggelihez.

Nagyon sokan fogyasztanak szendvicset reggelire, amivel nincs baj, a gabonafélék megfelelő energiát adnak, de oda kell figyelni a milyensége és a minőségre. Kenyérből jobb a teljes kiőrlésűt választani, most már rengeteg típusuk kapható, ezzel együtt érdemes jobban megnézni a csomagolást.

A gabonapelyhek esetében ugyanaz a képlet, nagy a választék és nem is olyan könnyű megtalálni a megfelelőt. Amit leginkább figyelembe kell venni az a cukormennyiség. Ugyanez vonatkozik a müzliszeletekre is. A gabonapelyheket és társaikat, ha lehet, alacsony zsírtartalmú tejjel fogyasszuk.

A tojás nem véletlenül a klasszikus reggeli része, tápláló, egészséges étel, persze elsősorban zsíros szalonna és fehér kenyér minimalizálásával, mellőzésével fogyasztva.

A gyümölcs minden napszakban jól jöhet, viszont amiről kevesebben tudnak, túróval kiegészítve igazán kiadós, egészséges, energiadús reggeli készíthető. A gyümölcsökből remek reggeli italok is készíthetőek, a turmixok szintén megfelelő energiát adhatnak a délelőttökre.

Tej helyett választhatunk natúr joghurtot is, amely a müzli mellett gyümölccsel is kiválóan, ötletesen kiegészíthető.

Fotó:
pixabay.com

Vízkúra, a japánok ezt is mesterfokon űzik

Rengeteg egészséges módszert leshetünk el a japánoktól, mindezt az életmódjuk, étkezésük, nézeteik és kultúrájuk teszi lehetővé. A víz fogyasztása alapfeltétele létünknek, a japánok viszont ezt is tökélyre fejlesztették.

Koszos hatású farmer és cipő egy vagyonért?

A minap olvastam, hogy Jennifer Lopez egy piszkos, de elképesztően drága farmerban járta New York utcáit. A művésznőről tudjuk, hogy szereti kipróbálni és megmutatni az újabbnál újabb stílusirányzatokat, ám ezúttal lehet, hogy kicsit túllőtt a célon? Egy koszos farmerban járta New York utcáit, amelynek ára megdöbbentő.

A majális története, jelentése

A tavasz egyik legkedveltebb ünnepe a majális, de sokan nincsenek tisztában azzal, hogy honnan is ered ez a szokás, illetve hogy mit jelent a szó. Ebben a cikkben bemutatom az ünnepet, így megtudhatjátok, hogy mit ünneplünk ezen a napon, illetve azt, hogy mikor van, valamint, hogy hogyan forrt egybe a munka ünnepével.

Az olvasás jótékony hatásai, mentalizáció

Kutatások egész sora támasztja alá, hogy fizikailag és lelkileg is egészségesebbek leszünk az olvasástól. Köztudottan bölcsebbé válhatunk, okosabbá, empatikusabbá, de fontos megjegyezni, hogy ezek a pozitív hatások akkor figyelhetők meg, ha klasszikusan könyvet tartunk a kezünkben és úgy olvasunk, nem pedig a neten görgetünk, chatet olvasunk, közösségi oldalakat csekkolunk.

Miért fontos a csapatépítés?

A helyi rádióban valamelyik nap a csapat építő tréningek fontossága, haszna volt a téma, így már akkor megfogalmazódott bennem, hogy erről a témáról érdemes írni. Mi a csapatépítés lényege, hogy zajlik, miért van rá szükség és kiknek ajánlott, ezekről szól mai cikkünk.