Menü

Focigála a cukorbetegekért

  • Dátum: 2014.11.15., 20:57

Jótékonysági gálamérkőzésen mérte össze a tudását a tavalyi DiaEuro győztes, idén Európa-bajnoki ezüstérmes cukorbeteg futsal-válogatott és az UTE futsal csapata a november 14-i Diabétesz Világnap alkalmából. A gólok ezúttal nemcsak a közönséget szórakoztatták: pénzt hoztak az Egészséges Újpestért Alapítványnak a Sanofi Gyógyszergyár és a 77 Elektronika Kft. jóvoltából. A meccs ismét demonstrálta, hogy megfelelő terápiával, helyes táplálkozással és testmozgással cukorbetegen is lehet teljes életet élni.

Az újpesti telephellyel rendelkező, ezért a kerületben otthonos Sanofi Gyógyszergyár felkérte az UTE futsal csapatát, hogy egy jótékonysági gálamérkőzésen álljon ki a tavalyi DiaEuro futsal kupa-győztes, az idei Európa bajnokságon ezüstérmet szerzett hazai cukorbetegek futsal-válogatottja ellen. A Diabétesz Világnap alkalmából a Halassy Olivér Sportközpontban megrendezett meccsen a cukorbeteg futballisták teljesítményükkel ismét igazolták, hogy cukorbetegen is lehet teljes életet élni. Az UTE futsal csapata javára 5-4-es eredménnyel végződő meccs igazi nyertese a betegségmegelőzés szolgálatában tevékenykedő Egészséges Újpestért Alapítvány volt, hiszen minden egyes gólért 50 ezer forint, így összesen 450 ezer forint adományban részesültek a Sanofi Gyógyszergyár, és a 77 Elektronika Kft jóvoltából.

„A Sanofi büszke arra, hogy hozzájárulhat olyan nagyszerű sportteljesítményekhez, mint a hazai cukorbetegek futsal-válogatottjáé” – mondta Dr. Fülöp Rita, a Sanofi Diabétesz üzletágának igazgatója. „Az ő példájuk ad ugyanis reményt a többi cukorbetegnek, hogy megfelelő terápia, egészséges életmód és diéta mellett ők is aktívak maradhatnak, sőt akár kimagasló sportteljesítményre is képesek lehetnek.”

Ági Tamás, a 77 Elektronika Kft. belkereskedelmi igazgatóhelyettese hozzátette: „A diabétesz 1 millió embert is érint hazánkban, sajnos azonban sokan közülük nem tudják, hogy számolniuk kell a vele járó egészségügyi kockázatokkal. A Diabétesz Világnap minden évben csak egy alkalom arra, hogy felhívjuk a betegség terjedésére az emberek figyelmet, ezért is támogattuk már a kezdetektől a cukorbeteg futsal válogatottat és szerveztük meg közösen az Európa Bajnokságot. A csapat egyértelműen bebizonyította, hogy – megfelelő kezeléssel, helyes életmóddal és rendszeres vércukorméréssel – cukorbetegen is lehet teljes életet élni.”

A Sanofi Gyógyszergyár és a 77 Elektronika Kft. régóta támogatója a cukorbetegekből álló hazai futsal-válogatottnak. A Sanofi, Magyarország vezető inzulin- és inzulinadagoló készülék gyártóként, társadalmi felelősségvállalási politikájával összhangban vállalta a csapat támogatását, hiszen tagjai személyes példájukkal bizonyítják, hogy cukorbetegen is lehet teljes életet élni. A 77 Elektronika magyar tulajdonú családi vállalkozásként több mint 25 éve fejleszt, gyárt és forgalmaz kiváló minőségű vércukormérő készülékeket cukorbetegek számára, ezért támogat minden olyan hazai kezdeményezést, amely a cukorbetegekkel, vagy magával a cukorbetegséggel kapcsolatos és közösségteremtő erejű.

A magyar cukorbetegek futsal-válogatottjának edzője a cukorbetegségben szintén érintett Hevesi Tamás. „Szép meccset játszottunk az UTE csapatával. A fiúk mindenesetre kitettek magukért. Mi igazi örömfocit játszunk, mert számunkra a sport nem csupán verseny, hanem azt is jelenti, hogy aktívak és fittek vagyunk cukorbetegen is” – mondta az edző. Hozzátette: a jövő évi kontinensviadalon induló magyar cukorbeteg válogatott ismét fogad új tagokat, ezért a szervezők várják cukorbeteg sportolók jelentkezését.

A gálamérkőzést a Diabétesz Világnap eseménysorozatához kapcsolódóan azért rendezték, hogy felhívják a figyelmet a cukorbetegségben érintettek rohamosan növekvő számára, hogy népszerűsítsék a sportot és az egészséges életmódot, illetve segítsék a fiatal diabéteszesek beilleszkedését a cukorbeteg közösségekbe.

A DiaEuro bajnokságról, illetve a jelentkezési lehetőségről további információk a http://www.diaeuro.org/ weboldalon, illetve a https://www.facebook.com/DiaEuro2014 találhatók. A 2014-es rendezvény teljes krónikája a http://www.diabetes.hu/diaeuro-2014 címen olvasható.

Forrás, fotó:
Flow PR

Atlétikai világbajnokság Budapesten!

Mint sokan tudjuk, a 2023-as atlétikai világbajnokság rendezési jogát Budapest kapta meg a Nemzetközi Atlétikai Szövetség 2018 decemberében tartott ülésén. Ez a 19. szabadtéri atlétikai világbajnokság, melyre 195 országból 2000 atléta érkezett.

Az eper szervezetre gyakorolt hatása

A nyár igazi jele a piacokon megjelenő friss eper, ami nem csak finom, de rendkívül egészséges is, mondhatni bűntelen élvezet.

Miért szednek sótablettát a futók?

Sokan esküsznek rá, mások pedig egyáltalán nem használják. De most akkor kell vagy sem? Mire jó a sótabletta?

Segíti-e az olimpia egy ország sportjának felemelkedését?

Előző cikkünkben arról elmélkedtünk, hogy vajon egy átlag hazai világverseny generál-e az utánpótlásnak több versenyzőt. Egyértelmű válasz nem adható, annyi bizonyos, hogy a kettő között nincs összefüggés. Az már egy másik kérdés, hogy néhány kiugró eredmény viszont érdeklődő fiatalokat hoz az adott sportágba. Ám azt már viszonylag objektíven meg tudjuk vizsgálni, hogy okozott-e sportági fejlődést egy olimpia az adott országnak. Maradjunk csak a XXI. századi olimpiáknál.

Az egészséges edző-gyermek-szülő háromszög a sport területén.

Amikor gyermekünket klubkeretek között sportolni adjuk, nagyon fontos, hogy megmaradjon a gyermek-szülő-edző háromszög stabilitása. Ennek fenntartásáért különösen a két felnőttnek kell sokat tenni, mert ha megbillen, vagy bármilyen törés következik be, annak a gyermek látja a kárát. Néhány sportág erre már konkrét leírásokat dolgozott ki.