Menü

A szezon irányadó óratrendjei

  • Dátum: 2014.11.19., 15:34

Az elmúlt időszakban egyre inkább bizsuként tekinthettünk az órákra, aminek főleg az az oka, hogy a tervezők nemegyszer karkötőkbe építették bele ezeket a hasznos darabokat. Akár kétfunkciósak, akárcsak egy rendeltetés jutott nekik, az biztos, hogy a jól megválasztott órák maximálisan feldobják a megjelenésünket és remek ajándékötlet is lehet Karácsonyra!

Az őszi-téli szezon egyik legdivatosabb irányzatát már most jól jelölik a fém kivitelezésű órák, amik óriási népszerűségnek örvendenek! „Gyakorlatilag klasszikus alapdarabnak számítanak a fémből készült, aranyozott, vagy aranyozott hatású kiegészítők. A megszokott és rendkívül elegáns szín mellett hódít a megszokott fém és a rozé arany elnevezésű, extravagáns látszatot keltő tónus is!”- árulta el Budai Hajnalka, a Smoon.hu stílusszakértője, majd hozzátette, hogy a fém a tőle megszokott és elvárható módon biztosítja a rendkívül egyszerű, letisztult megjelenési lehetőségeket, de a harsány, figyelemfelkeltő darabok kedvelői számára is sok alternatívát tartogat. „Utóbbira kiváló példát hozhatunk az elmúlt időszak legkedveltebb darabjaiból, amik főleg a nagy, kerek óralapra, és a körben díszített, strassz köves megoldásra építenek. Ez a trend rengeteg tervezőt megihletett, a legdrágább óráktól kezdve a bizsuként megvásárolható darabokon át az utóbbi időszak legkedveltebb stílusát jelenti.”

Strasszok, vastag szíjak, egyedi formák

A karkötőként funkcionáló órákról cikkünk elején már ejtettünk néhány szót, ezeknek a daraboknak köszönhetjük, hogy minden közkedveltségnek örvend, ami csillog, műbőrből, vagy bőrből készült, illetve nem csupán egy óraszíj, hanem legalább kettő, három, csukló felett átfutó pánt alkotja. „Ez a kivitelezési forma kiváló azok számára, akik önmagában nem szívesen viselnének órát, vagy nem egy, életre szóló darabba ruháznának be, hanem szeretnék változatos módon, bizsuként viselni a hasznos kiegészítőt”- meséli Budai Hajnalka, a Smoon.hu stílusszakértője. „A karkötőszerű órák kedvező áron beszerezhetőek, így igazán nem okozhat gondot, hogy több olyan változatot vásárolj, amiket mindig az aktuális kedvedhez, öltözékedhez tudsz igazítani.”

Letisztult pasztell darabok kontra csillogás

A korábbiakhoz képest némileg újdonságnak számítanak azok a darabok, amiken a szíjak hangsúlyosabbak, mint maguk az óralapok. Ez a kivitelezés ugyancsak a karkötők irányvonalát erősíti, hiszen a domináns pántok mellett alig-alig tűnik fel az időt mutató felület.  Az aktuális divat szerint az említett fém és bőr mellett népszerűek a fonott megoldások, a kövekkel hangsúlyozott vonalak, valamint a mintás darabok, különösen az állatmintás felületek, amik nemegyszer a számlapokat is körbeölelik. A minták lehetőséget nyújtanak arra, hogy az órák valódi színfoltot jelöljenek az öltözködésedben, de természetesen akkor sem foghatsz mellé, ha egy rendkívül kifinomult és egyszerű darab mellett teszed le a voksodat. Az egészen feltűnő, már-már harsány órák mellett a visszafogott, letisztult és natúr darabok is divatosak, így akár az egyszerűséget, akár a túldíszített irányvonalat képviseled, egész biztosan sikered lesz!

További stílustippek és divattanácsok: facebook.com/SmoonEkszer

Forrás: 
smoon.hu

Koszos hatású farmer és cipő egy vagyonért?

A minap olvastam, hogy Jennifer Lopez egy piszkos, de elképesztően drága farmerban járta New York utcáit. A művésznőről tudjuk, hogy szereti kipróbálni és megmutatni az újabbnál újabb stílusirányzatokat, ám ezúttal lehet, hogy kicsit túllőtt a célon? Egy koszos farmerban járta New York utcáit, amelynek ára megdöbbentő.

A majális története, jelentése

A tavasz egyik legkedveltebb ünnepe a majális, de sokan nincsenek tisztában azzal, hogy honnan is ered ez a szokás, illetve hogy mit jelent a szó. Ebben a cikkben bemutatom az ünnepet, így megtudhatjátok, hogy mit ünneplünk ezen a napon, illetve azt, hogy mikor van, valamint, hogy hogyan forrt egybe a munka ünnepével.

Az olvasás jótékony hatásai, mentalizáció

Kutatások egész sora támasztja alá, hogy fizikailag és lelkileg is egészségesebbek leszünk az olvasástól. Köztudottan bölcsebbé válhatunk, okosabbá, empatikusabbá, de fontos megjegyezni, hogy ezek a pozitív hatások akkor figyelhetők meg, ha klasszikusan könyvet tartunk a kezünkben és úgy olvasunk, nem pedig a neten görgetünk, chatet olvasunk, közösségi oldalakat csekkolunk.

Miért fontos a csapatépítés?

A helyi rádióban valamelyik nap a csapat építő tréningek fontossága, haszna volt a téma, így már akkor megfogalmazódott bennem, hogy erről a témáról érdemes írni. Mi a csapatépítés lényege, hogy zajlik, miért van rá szükség és kiknek ajánlott, ezekről szól mai cikkünk.

Vásárlásmánia

Bár a vásárlásmánia az egészségünkre nézve nem olyan káros szenvedély, mint például az alkohol- vagy drogfüggőség, mégis a szociális életünket nagyban károsíthatja, ezért fontos figyelni már a kezdő intő jelekre is.