Menü

Hogyan kezelhetjük hatékonyan a pigmentfoltokat?

  • Dátum: 2014.11.25., 08:16

A pigmentfoltokat sokan összekeverik a szeplőkkel, s való igaz, a két bőrelszíneződés bizonyos szintig nagyon is hasonlít egymásra. Alapvető különbség a kettő között, hogy míg a szeplők főként fiatalokon, kis átmérővel jelentkeznek, addig a pigmentfoltok inkább idősebb korban alakulnak ki, és egészen nagyok, akár 10 milliméteresek is lehetnek.

„Az egyenletes, homogénszínű bőr esztétikus látványa, sokak számára vonzó. Ez feltehetően összefügg a fiatalság és az egészség képzetével is, hiszen az idősödő bőrön jellemzőbbek a pigmentfoltok, és számos betegség is járhat a pigmentáció zavarával. Az öregedés során a pigment termelődés folyamata is veszít tökéletességéből, így kialakulhatnak kisebb-nagyobb pigmentfoltok és a pigment termelés kimerüléséből adódó színhiányos területek is. Egyéni hajlam kérdése, hogy kinél milyen intenzitással és mennyi idő után jelentkeznek a különféle elszíneződések a bőrön”- árulta el Kürti Éva, a Fytofontana Stem Cells szépségszakértője, aki azt is hozzátette, hogy az elszíneződés olykor nagyobb területet is érinthet. „A probléma jellemző módon a fehérebb, világosabb bőrön jelentkezik, de természetesen örökletes tényezők, hormonális változások és a környezeti hatások, főként a túlzott napozás is közrejátszhatnak kialakulásában.

Ősztől tavaszig halványítsuk a pigmentfoltokat 

„Mivel a bőrben lévő festékanyag fontos szerepet játszik a nap károsító hatásának kivédésében, a fokozott napsugárzás pigment termelésre készteti a bőrt. Ha a pigmentáció folyamata nem egyenletes, akkor bizonyos helyeken sokkal gyorsabban termelődik a festékanyag, míg máshol kevésbé, így egyre kifejezettebbé válnak a különbségek. „Eleinte a bőr kifakulásával eltűnhetnek ezek a foltok, de egy idő után egyre erősebbé válnak, hiszen mindig már egy kis színkülönbségről indul újra a folyamat”- meséli Kürti Éva, a Fytofontana Stem Cells szépségszakértője, aki azt is elárulja, mit tehetünk ellene. „A pigment halványító termékek általában enzimgátlás útján fogják vissza a festékanyag termelődésének folyamatát. Ennek köszönhetően alakult ki az az általános nézet, hogy nyáron egyénre szabott, de erőteljes fényvédelemmel védjük a bőrt az UV sugárzással szemben, ősztől tavaszig pedig halványítsuk a pigmentfoltokat!

A Fytofontana Stem Cells őssejtes termékcsalád pigment halványító emulziója 25-ös fényvédő faktorral védi a bőrt a napsugárzás pigmentfokozó hatása ellen, ezért nappali alkalmazása javasolt és a nyári hétköznapokon is használható.  Éjszakára jól kombinálható a pigment halványító szérummal, mely nem tartalmaz faktort.  A korszerű pigment halványító összetevők hatását tovább fokozza a bőrmegújító őssejtes komplex.  Célja a bőr fiatalosabb működése, melyhez hozzátartozik az egészségesebb pigmentációs folyamat is. A szérum és a 25-ös fényvédelemmel rendelkező emulzió együtt is használható, éjszakai és nappali bőrápolásra. Hatásukat megalapozza a gyógynövény kivonatokat tartalmazó, kétfázisú arclemosó, mely szintét tartalmaz depigmentációs összetevőt. A kéz foltjaira egy speciális bőrfiatalító, bőrmegújító emulziót fejlesztettek ki, pigment halványító komponensekkel.”

Forrás, fotó:
Lifesytle Communications

Mi az az SZMK és mit takar az OSZSZ?

Általában az első szülői értekezleten október táján kéri fel az osztályfőnök a szülőket, hogy válasszanak maguk közül SZMK azaz Szülői Munkaközösségi tagokat és ugyanezt teszi az ovónő is az ovis szülőin, amikor OSZSZ (Óvodai Szülői Szervezet) tagokat választ.

Vízkúra, a japánok ezt is mesterfokon űzik

Rengeteg egészséges módszert leshetünk el a japánoktól, mindezt az életmódjuk, étkezésük, nézeteik és kultúrájuk teszi lehetővé. A víz fogyasztása alapfeltétele létünknek, a japánok viszont ezt is tökélyre fejlesztették.

Koszos hatású farmer és cipő egy vagyonért?

A minap olvastam, hogy Jennifer Lopez egy piszkos, de elképesztően drága farmerban járta New York utcáit. A művésznőről tudjuk, hogy szereti kipróbálni és megmutatni az újabbnál újabb stílusirányzatokat, ám ezúttal lehet, hogy kicsit túllőtt a célon? Egy koszos farmerban járta New York utcáit, amelynek ára megdöbbentő.

A majális története, jelentése

A tavasz egyik legkedveltebb ünnepe a majális, de sokan nincsenek tisztában azzal, hogy honnan is ered ez a szokás, illetve hogy mit jelent a szó. Ebben a cikkben bemutatom az ünnepet, így megtudhatjátok, hogy mit ünneplünk ezen a napon, illetve azt, hogy mikor van, valamint, hogy hogyan forrt egybe a munka ünnepével.

Az olvasás jótékony hatásai, mentalizáció

Kutatások egész sora támasztja alá, hogy fizikailag és lelkileg is egészségesebbek leszünk az olvasástól. Köztudottan bölcsebbé válhatunk, okosabbá, empatikusabbá, de fontos megjegyezni, hogy ezek a pozitív hatások akkor figyelhetők meg, ha klasszikusan könyvet tartunk a kezünkben és úgy olvasunk, nem pedig a neten görgetünk, chatet olvasunk, közösségi oldalakat csekkolunk.