Menü

Erősítse immunrendszerét grapefruitmagolajjal!

Mint a legtöbb természetes készítmény, a grapefruitmagolaj hatása is sokak körében vitatott: tényleg hatásos, vagy sem? Sokan próbálják cáfolni, azonban a készítményt használók állítják a hatásosságát, miszerint a grapefruitmagolaj kiválóan erősíti az immunrendszert, és lerövidíti a gyógyulási időt. Ezen kívül a fertőtlenítő hatásáról ismert leginkább.

A grapefruitmagolajat folyadékban kell feloldani, típustól függően kb. 10-15 cseppet keverjünk el folyadékban naponta 2-3 alkalommal. A pontos alkalmazási javaslatot megtalálja a készítmények utasításában. Az íze kissé kesernyés, vízben feloldva az ízesített vízhez hasonló ízvilággal találkozhatunk. Mate teába csepegtetve a legkellemesebb, ami pedig egyébként is egészséges.

Az immunerősítés mellett különösen ismert a grapefruitmag kivonat gombaölő hatása, e célból külsőleg és belsőleg is alkalmazzák: akár körömgomba kezelésre, akár hüvelyi- és bélgomba fertőzés esetén is kiváló. A táplálékkiegészítőként számon tartott készítmény fertőtlenítő hatását még az Országos Epidemiológiai Intézet is vizsgálata is igazolta. A legjobb, hogy akár csecsemőknek is adható, sok édesanya alkalmazza immunerősítés és fertőtlenítés céljából.

A grapefruitmagolajat akár megelőzésként, akár a gyógyulás folyamata alatt is kipróbálhatja, mindegyik hatásos lesz. A téli időszakban különösen javasolt az immunerősítés. Azonban nem árt megvizsgálni, hogy milyen készítményt vásárol: a piacon rengeteg terméket árulnak grapefruitmagolajként, azonban nem mindegyik tartalmaz valóban grapefruitmagot! Ezt igazolta a a Szegedi Tudományegyetem Gyógyszertudományi Kar Farmakológiai Intézetének vizsgálata is, amely hat készítményből csupán négyben talált grapefruitmag kivonatot. Olvassuk el tehát mindenképpen a készítmény pontos összetevőit, valamint járjunk utána, és megbízható márkát válasszunk! Ennek megfelelően az árak is igen változóak lehetnek. A jó minőségű grapefruitmagolajak nem olcsóak, azonban valóban hatásosak. Ha pedig belegondolunk, hogy egy-egy betegség esetén milyen összeget hagyunk a gyógyszertárban, akkor máris nem tűnik olyan drágának.

A grapefruitmagolajak összetevőit olvasgatva ne lepődjünk meg, ezek a készítmények nem csupán grapefruitmag kivonatot, hanem vivőanyagokat, és C-vitamint is tartalmaznak, továbbá egyes típusokat más egészséges kiegészítőkkel, például echinaceával kevernek. Nem árt megnézni, hogy a vásárolni kívánt grapefruitmagolaj hány százalékban tartalmaz grapefruitmag kivonatot. Amennyiben erről nem találunk sehol semmilyen információt, az máris jelzésértékű lehet. 

Fotó:
pixabay.com

A szem védelmét szolgáló vitaminok

A mindennapok során számos tényező veszélyeztetheti szemeink egészségét, így a száraz, meleg levegő, a dohányfüst, a huzat és a képernyő előtti munkavégzés, sőt a stressz is. Az ártalmas külső hatásokkal szemben sokat tehetünk, ha odafigyelünk a kiegyensúlyozott táplálkozásra. Melyek azok a vitaminok, nyomelemek, amelyek szemünk egészsége szempontjából nélkülözhetetlenek?

Jön a gofri világnapja!

Édes emlékezésre hívjuk a kedves olvasókat! Már meg sem lepődünk az abszurdabbnál abszurdabb világnapokról olvasva, de most tegyünk egy kivételt és beszéljünk arról, hogy március 25-én van a gofri világnapja!

A homoktövis fogyasztásának lehetőségei

A homoktövis névvel sokfelé találkozhatunk, nem csak gyógynövényként emlegetve, hanem ételek és italok alapanyagaként, de nézzük, hogy a belőle készült dolgokat mire használhatjuk.

A torma nem csak húsvétkor hasznos

A hazai tormafogyasztás nagyrészt az ünnepekhez kötődik: húsvétkor és karácsonykor kuriózumként kerül a torma az asztalra, de kevesen fogyasztják azt rendszeresen. Holott tormát, valamint a belőle készült krémet az év szinte minden időszakában kapni a boltokban. Valamint ezerszínű felhasználása mellett, számos pozitív hatása is van, amely miatt érdemes időközönként fogyasztani

Húsvét gyomorrontás nélkül

Ünnepek, alkalmak, családi evészete előtt érdemes végig gondolni, hogy mit tegyünk azért, hogy emésztési panaszok nélkül élvezhessük a finomságokat. Húsvét emésztési panaszok nélkül!