Menü

Mi nem szabad a refluxosnak?

  • Dátum: 2014.12.03., 19:32

A reflux olyan tüneteket és betegségeket is előidézhet, amelyekre nem is gondolnánk, emiatt érdemes még fokozottabban odafigyelni a gyomorból induló problémára.

A reflux egyre „népszerűbb” betegség, ami ezt jelenti, hogy sokakat érint. Sajnos elég kellemetlen probléma, hiszen az alap betegségen túl más gondokat is tud okozni szervezetünkben.

De mi is az a reflux? A reflux igazából nem más, mint a gyomor tartalmának visszaáramlása, visszafolyása. A gyomorsavval keveredett tartalom visszajut a nyelőcsőbe, de még feljebb, egészen a szájüregig eljuthat.

A reflux egészen érdekes dolgokat idézhet elő, az arcüreggyulladástól egészen a fogászati problémákig számos gondot okozhat. Emellett igen kellemetlen, maró, rossz érzést, köhögést és fulladásérzetet is előidézhet.

A reflux ellen – a tünetek esetleges enyhítése mellett – nincs mit tenni, mint életmódot váltani, azaz próbálni változtatni, módosítani a korábbi táplálkozási szokásokon. Ha ez sem segít, akkor orvosi beavatkozás, gyógyszeres kezelés szükséges.

Ami szinte minden refluxosnak ellenjavallt, a túl savanyú ételek, gyümölcsök fogyasztása, a nagyon savas, zsíros étkezés, a kávé és az alkohol is. Ugyanakkor az is javasolt, hogy az érintett ne egye túl magát, azaz ne tegye ki a kelleténél nagyobb nyomásnak az amúgy is gyengébben működő, gyomor és nyelőcső között záróizmot.

Fotó:
pixabay.com

Vízkúra, a japánok ezt is mesterfokon űzik

Rengeteg egészséges módszert leshetünk el a japánoktól, mindezt az életmódjuk, étkezésük, nézeteik és kultúrájuk teszi lehetővé. A víz fogyasztása alapfeltétele létünknek, a japánok viszont ezt is tökélyre fejlesztették.

Dolgok, amik a fehérjeszegény diéta hatásai

30 éves korunkig a szervezet gyorsan regenerálja önmagát, 30 év után azonban sokkal könnyebben törnek a csontok, mint gyógyulnak. Hogy erősítheted meg tested vázát? Természetesen kalciummal, amelynek a fehérje a legjobb forrása.

Sör a női és férfi szépségért és fiatalságért

Hogyan fiatalít, szépít? Jótékony az alvásra és az intelligenciára. Hogyan használjuk a sört külsőleg? Kutatási eredmények a sör hatásáról.

Az 5 leghatásosabb méregtelenítő étel

A helytelen táplálkozás miatt a testünkben sok salakanyag, a kötőszövetekben pedig sok felesleges víz halmozódhat fel. Ám akadnak ételek, amelyekkel könnyedén elkerülheted ezeket a problémákat!

A kígyóuborka meglepő hatásai

A kígyóuborka amellett, hogy sokoldalúan felhasználható a konyhában, a szervezetre is számos jótékony hatással bír, ami messze túlmutat a szem alatti karikák eltüntetésében.