Menü

Új kihívásos játék hódít a magyar celebek körében

  • Dátum: 2014.12.17., 14:14

Az ünnepek idejére sem maradunk kihívások nélkül, az Ice Bucket Challenge után itt az új internetes mozgalom, a karácsonyi gyermeklánc. Egyre több híresség tölt fel videót a Facebookra: elárulják, mit jelent számukra a karácsony, és arra kérik a rajongóikat, hogy ők is ajándékozzanak örömöt a rászorulóknak. A láncot Trokán Nóra, Kocsis Tibor és Oláh Gergő kezdte, akik színész- és zenésztársaikat is felkérték a folytatásra. A cél ezúttal is a jótékonykodás, de a jeges vödrös kihívással ellentétben most nem a bátorságpróba került a kampány középpontjába. A gyermekotthonok lakóinak egy-egy személyes tárgyat is küldtek a hírességek: az ajándékcsomagokba hercegnős táska, mesekönyv és LEGO figura is került. 

Kocsis Tibor és Oláh Gergő – akik szintén részt vettek az Ice Bucket Challenge-ben – önkritikus szavakkal üzennek a celebvilágnak: „Ehhez az akcióhoz most nem kell se jég, se vödör. Elég egy kis figyelmesség is.” A népszerű tehetségkutató nyertesei arra buzdítják a barátaikat és a rajongóikat is, hogy vigyenek ajándékokat a rászorulóknak az Auchan áruházak üzletsorán felállított szeretetpontokra. „Az én csomagomban játékok, könyvek és ruhák is vannak, de mindenképpen szeretettem volna egy személyes ajándékkal is boldogabbá tenni a gyerekek ünnepét. Világ életemben fanatikus LEGO rajongó voltam, de a legnagyobb szeretettel mondok le kedvenc figuráimról, hogy örömöt szerezhessek a gyermekotthonok lakóinak.”– mondta Kocsis Tibor, aki nővére mellett két zenésztársát, Rácz Gergőt és Temesi Bercit jelölte meg.

A népszerű tehetségkutató 2011-es nyertese mellett saját gyermekláncot indított Trokán Nóra is, aki Tibóhoz hasonlóan a személyesség erejében hisz: "Sokszor nem elég maga az adomány. Ott kell lenni, meg kell látni, hogy valójában mi a segítség, mire van szükség. Én olyan könyveket szeretnék most ajándékozni a gyerekkoromból, amik megszerettették velem az olvasást. Remélem, hogy a gyermekotthonok lakóira is ilyen hatással lesz a Kisherceg, a Pál utcai fiúk vagy Varró Dani Túl a Maszat-hegyen című verses meseregénye.” A színésznő szerint nagyon fontos, hogy az év minden napjára jusson egy kis figyelmesség, videójában pedig kolléganőit, köztük Oroszlán Szonját hívta ki.

Oláh Gergő maga is nehéz körülmények között nőtt fel, ezért az együttérzés fontosságára hívja fel a figyelmet: „Szegénynek lenni nem bűn, a nélkülözésnek nagyon sok oka lehet. Szeretném a kislányomat és a kisfiamat önzetlenségre nevelni, ezért arra kértem őket, hogy közösen is ajánljunk fel egy-egy darabot a kedvenc játékaik közül.” Gergő 4 éves kislánya rajong a hercegnős táskákért, mégis boldogan ajánlotta fel gyűjteménye legféltettebb példányát, amikor édesapja mesélt neki a rászoruló gyerekről és az adománygyűjtésről. Az énekes Vastag Csabát és egykori mentorát, Geszti Pétert szólította meg videóüzenetében. Muri Enikő és Fluor Tomi pedig máris jelezte, hogy csatlakozni fog az akcióhoz.

Forrás, fotó:
Flow PR

Kék zónák

A születéskor várható átlag életkor a Földön a férfiak és nők esetében is 60 és 70 év közé tehető, viszont vannak olyan helyek a bolygón, ahol ezt a számot jócskán túllépik az ott lakók. Ezek a kék zónák.

Sikeres vesetranszplantáció állatból emberbe

Első nekifutásra talán meredeken hangzik, mégis van létjogosultsága az úgynevezett xenotranszplantációnak. Tudósok ezúttal immár második alkalommal ültettek át malacvesét emberi testbe. De hogyan is lehetséges ez?

Lukács Miki: „48 nm-en éltünk két kutyával és két macskával”

Lukács Miki és Peller Anna felelős gazdiként tudják, hogy nem csak saját és gyermekük egészségére kell odafigyelniük, kedvenceiket is számos betegség fenyegeti. Az egyik legalattomosabb ezek közül a szívférgesség, amelyet egyetlen szúnyogcsípéssel elkaphat a kutya, és akár az életébe is kerülhet.

Peller Mariann megoldása hisztihelyzetekre

A hiszti az első helyezett a modern szülők „nevelési parák” listáján.Az új Gyereklélek magazin 25 megoldást kínál nekünk, ezekből szemezgetünk néhányat, és megkérdeztük Peller Mariannt is, ő mit csinál „vészhelyzetben”.

Nyári Dia és Nagy Alexandra tavaszi tündérek lettek

Folytatódik a JOY magazin jótékonysági programja, a JOY-Tündér, amelynek keretében minden megvásárolt májusi lapszámmal a NEO Magyar Segítőkutya Közhasznú Egyesületet is támogatják az olvasók. A JOY-Tündér nagyköveteiként Nyári Dia és Nagy Alexandra is szeretnék, hogy minél többen megismerjék az egyesület működését.