Menü

Ismét támad a szmog!

  • Dátum: 2014.12.18., 19:52

A szmog természetesen nemcsak kellemetlen, hanem igencsak egészségtelen jelenség. Ráadásul még annál is többet árthat, mint amit általában gondolunk róla.

A téli időszak beköszöntével megérkezett a szmog is. A szálló por okozta légszennyezettség időről időre több települést, térséget is komolyan érint, az ilyen veszélyeztetett környezetben élőknek fokozottan oda kell figyelniük a figyelmeztetésekre.

Mindenki tudja, hogy a légszennyezettség rosszat tesz a különböző légzőszervi megbetegedéssel küzdőknek, például az asztmásoknak, de azt már kevesebben, hogy mások számára is ártalmas lehet. Kellemetlen, ha büdös van, nincs levegő, és nem lehet szellőztetni, de még kellemetlenebb, hogy a levegő szennyezettsége a szív és érrendszeri problémákkal küszködőket is próbára teszi, de az egészségesek sem ússzák meg, ha nem vigyáznak. A tüsszögés, orrfolyás mellett a szmog hatására a betegségek is könnyebben és hatékonyabban támadhatnak. A szívbetegeknél a levegő szennyezettsége emeli az infarktus kockázatát.

A levegő szennyezettségének mértékét egy index jelöli, meg van adva, hogy mely fokozatok számítanak egészségtelennek, vagy akár veszélyesnek. A települések önkormányzatai ezek alapján rendelhetnek el szmogriadót.

Szmogriadó esetében nem érdemes a kelleténél több időt a szabadban tölteni. A kisgyermekekre fokozottan oda kell figyelni, nekik magas szennyezettségi értéknél nem is tanácsos kimenniük a levegőre a veszélyeztetett területeken. Kerüljük a forgalmas helyeket, s akár maszkot is viselhetünk, ebből érdemes speciális típust, porszűrésre alkalmasat beszerezni.

Fotó:
pixabay.com

A Cordyceps, a Kínai Hernyógomba csodálatos hatásai

Ez a gyógygomba évszázadok óta meghatározó szerepet játszik a holisztikus orvoslásban, és régóta tisztelik ereje miatt, amely az öregedés ellen hat és az egészséget elősegíti. Az utóbbi évek kutatásai még lenyűgözőbb eredményeket hoztak a cordyceps gomba kapcsán, jelentve, hogy ez a kiemelkedő kiegészítő a sportteljesítményt is fokozhatja, támogathatja a szív egészségét és csökkentheti az gyulladást, egészségessé tesz.

Sör a női és férfi szépségért és fiatalságért

Hogyan fiatalít, szépít? Jótékony az alvásra és az intelligenciára. Hogyan használjuk a sört külsőleg? Kutatási eredmények a sör hatásáról.

Az 5 leghatásosabb méregtelenítő étel

A helytelen táplálkozás miatt a testünkben sok salakanyag, a kötőszövetekben pedig sok felesleges víz halmozódhat fel. Ám akadnak ételek, amelyekkel könnyedén elkerülheted ezeket a problémákat!

Mi az a CGM hajápolás?

A CGM rövidítése a Curly Girl módszernek, mely egy speciális, göndör hajra való hajápolási módszert jelent. A CGM jelölés azt jelenti, hogy göndörbarát termékről van szó, mely megfelel ezeknek a kritériumoknak.

A feldolgozott élelmiszerek káros hatásai

Az egészséges életmóddal foglalkozó szakemberek szerint a cukor, a finomított szénhidrátok után a feldolgozott élelmiszerek fogyasztása miatt van komoly ok az aggodalomra. Egyre több dietetikus, életmódtanácsadó javasolja a feldolgozott élelmiszerek fogyasztásának visszaszorítását. Vajon tisztában vagyunk azzal, melyek ezek az ételek, italok?