Menü

Komoly veszélyek leselkednek ránk

  • Dátum: 2015.01.01., 19:43

A tél veszélyes évszak. Legalábbis a statisztikák azt bizonyítják, hogy ilyenkor leselkedik ránk a legtöbb, sérülést, vagy akár halált okozó dolog.

Télen az emberek a legtöbb időt bent, fedett helyen, általában otthon töltik, ennek ellenére számos potenciális veszélyforrás leselkedik ránk ebben az időszakban.

A legtöbb természetesen a hűvös idővel, a hideggel, a mínuszokkal kapcsolatos. Az utak veszélyesek, hiába takarítják, sózzák, és jégmentesítik számos egyéb módon őket, száz százalékos biztonság nincs, sokan ráadásul felkészületlenül, megfelelő felszereltség (például téli gumi) nélkül ülnek autóba. Az utak mellett természetesen a járdákon is nagyon oda kell figyelni, az elcsúszás csak odáig vicces, ha a fenekünkre huppanunk, igen komoly sérüléseket is össze lehet hozni pillanatok alatt.

A kihűlés szintén valós probléma, nemcsak az utcán, hanem akár lakásokban, házakban is.

A fűtési szezonban a szén-monoxid mérgezés is gyakran szed áldozatokat, nem múlik el úgy tél, hogy nem történne haláleset. A kémények és a fűtési berendezések rendszeres ellenőrzése mellett érdemes (megbízhatóan működő) riasztót is beszerezni.

A betegségek ebben az időszakban könnyen terjednek, ez az oka a különféle járványoknak. A balesetekhez, sérülésekhez hozzájárulhat az év végi fáradtság, valamint az ünnepi készülődés okozta kimerültség is.

A karácsony és a szilveszter ráadásul fokozottan „alkohol-veszélyes”, azaz ezekben a napokban rendszerint az átlagosnál több alkoholos italt fogyasztunk, ami immunrendszerünk gyengítésétől kezdve egészen az ittas vezetésig több oldalról is problémát okozhat életünkben.

Fotó:
pixabay.com

Amit nem mondtak el Neked az életmódváltásról

Mindenki az életmódváltás pozitív hozadékait hangoztatja, azt viszont nem szokás reklámozni, ami nem kellemes, ami áldozattal és lemondással jár. A diéta egy valóságos aknamező. Miért is?

A túlzásba vitt fehérjefogyasztás következményei

A túlzott fehérjebevitel máj- vagy vesekárosító hatása ma nem kellően alátámasztott, de dehidrációt, fáradékonyságot, ingerlékenységet és más kedvezőtlen jelenségeket valóban előidézhet, látens vagy tekintetbe nem vett ismert vesebetegségek esetén pedig ez a probléma is felszínre kerülhet. De ezek a feltételezések tényleg igazak, vagy csak mendemondák

Ételek pajzsmirigy- alulműködésére

A pajzsmirigy nem megfelelő működésének terápiája a gyógyszeres kezelés, viszont igen sokat tehetünk érte egy kellően összeállított étrenddel is.

Gluténérzékenység: divat vagy betegség?

apjaink egyre égetőbb kérdését adják a különböző ételintoleranciák, s míg a mai napra a cukorbetegek már nagyjából minden boltban tudnak maguknak vásárolni, a gluténérzékenyeknek még mindig nehéz dolguk van. Olykor az is problémát jelent, hogy ők maguk elfogadják ezt a betegséget, de ha azon túl is esnek, a környezetükkel megértetni a helyzetet még mindig nehéz.

Legjobb praktikák fáradtság ellen

A hosszú tél után, amelynek ideje alatt a szervezeted nem jutott napfényhez és elegendő friss táplálékhoz, itt az ideje, hogy pótold az energiatartalékaidat, és elhessegesd magadtól a szűnni nem kívánó fáradtság érzetét. A szakértők egyszerű, de annál hatékonyabb trükköket javasolnak számodra, amelyek segítségével könnyen lábra állíthatod magad.