Menü

Nyugodtan mozogjunk télen is!

A hideg évszakot és a szabadtéri sportolást sokan összeegyezhetetlennek tartják egymással, pedig távolról sem állja meg a helyét az ellentét.

Sőt, télen igenis egészséges sportolni, persze a megfelelő szabályok betartásával.

Az teljesen érhető, hogy sokan ilyenkor félreteszik a szabadtéri futást, vagy szüneteltetik, vagy bevonulnak a konditerembe. Nagy mínuszokban persze ez jogos, viszont megfelelő ruházattal néhány fokban simán lehet futni. Réteges öltözködést válasszunk, legyen rajtunk sapka és vigyázzunk a torkunkra, s ha ezek megvannak, nem lehet gond. A hideg még jót is tehet (sportoló) szervezetünkkel (például rugalmasabbá válhatnak az érfalak), a szabadtéren ráadásul több oxigénhez és a nagyon fontos D-vitaminhoz is hozzájuthatunk.

A legtöbben szórakozásként tekintenek rá, ami igaz is, de a korcsolyázás igen is kiváló sport. Azért is jó választás, mert alaposan átmozgat és családdal, gyerekekkel együtt is remekül lehet űzni. A síelés és a snowboardozás előnyeit senkinek sem kell bemutatni, viszont, hiába van már sok pálya, az időjárás miatt ezek a sportok hazánkban még mindig elég korlátozottan elérhetőek.

Nem úgy a hólapátolás, ami szintén remekül átmozgat, azonban fontos megjegyezni, hogy komoly veszélyként leselkedik a szív és érrendszeri problémákkal küszködőkre. Nekik általában tiltott ez a tevékenység.

Fotó:
pixabay.com

Négy ok, amiért a nyáron sem hagyhatod abba az edzést

Konditerembe jársz? Esetleg aerobikozol? Úszol? Valami egyéb sportot űzöl? Néhány sportegyesület a nyári szünidő alatt szünetelteti az edzéseket is, de ez nem azt jelenti, hogy nem kell időt fordítanod magadtól is a mozgásra. Íme, négy érv, hogy miért éri meg edzened a nyár folyamán.

Mit sportoljak? – III. A futás

Mostanában a futás reneszánszát éli, de még mindig vannak, akik nehezen szánják rá magukat. Pedig, az egyik legrugalmasabban űzhető testmozgás.

Grillszezon-nemcsak húsimádóknak!

Bár a kerti grillezés, tárcsán sütés összekapcsolódik nálunk a gondosan bepácolt húsokkal, szalonnasütéssel, ám nem feltétlen kell kizárólag húsos fogásokban gondolkodni, a vegetáriánusoknak is jutnak finom falatok egy kerti partin. Tűzzünk néhány vegetáriánus ételt a nyársra!

Tíz gyors tipp, amellyel máris életmódot váltottál

Nagyon gyakran a pénz és az idő a legelső két kifogás, ha életmódváltásról beszélünk. Engedd meg, hogy megpróbáljalak meggyőzni az ellenkezőjéről, ígérem mindössze tíz változtatás és máris rengeteget tettél az egészségesebb élethez vezető úton, sem drága nem lesz, sem időigényes. Ne lapozz tovább, olvasd el a tíz tanácsom.

Ezt csináld és meghízol!

Számtalan olyan rutinból elkövetett cselekvésünk van, melyeket talán észre sem veszünk, mégis rögzülnek, és rossz szokásainkká válnak, ezzel egyre több problémát okozva. Kis odafigyeléssel mindez megelőzhető.