Menü

Váltson természetes kozmetikumokra, tisztálkodószerekre!

Tudta, hogy a legtöbb kozmetikum alapja a kőolaj-hulladék? És hogy még mindig biztonságosabb lenne a kozmetikumainkat megenni, mint magunkra kenni, mert az emésztőrendszerünk még mindig könnyebben tudja azokat megszűrni, mint a bőrünk, amelyen keresztül kétszer annyi káros anyag tud felszívódni?

Ezek az információk Antal Vali „Hétköznapi mérgeink” című előadásán hangzottak el. Igen elrettentő ismeretekkel lettünk gazdagabbak, miszerint a legtöbb kozmetikai termékhez, tisztálkodószerekhez felhasznált szintetikus vegyületnek semmilyen hatásvizsgálata nincs, pedig sok közülük mérgező, rákkeltő, és tönkreteszi a bőr természetes védőrétegét – melynek révén később még több krémet, kozmetikumot kell használnunk. Az is egy elterjedt tévhit, hogy a bőr természetes PH-ja 5.5 – a valóságban 6.8 – 7.1 közötti a természetes érték a reklámozott 5.5-ös pedig már az egészséges bőr PH érték legalsó határa, gyakorlatilag a bőrrák előszobája. De hogy miért is tudott ez a hiedelem elterjedni? Azért, mert a kozmetikumok árának legnagyobb részét a reklám- és marketing költségek teszik ki, ehhez képest a hatóanyagok bekerülési költsége teljesen jelentéktelen, a tégely és a csomagolás jóval többe kerül. Nyilván ezt úgy lehet elérni, hogy finoman szólva sem a legjobb alapanyagokból készülnek ezek a kozmetikumok. Sajnos hosszú távon többet ártanak, mint használnak.

Ezért érdemes természetes készítményekre váltani, amik szerencsére már egyre inkább elterjednek hazánkban is. Ezen a fentieket olvasva talán nem lepődünk meg… Ha vigyázni szeretnénk magunkra és családtagjainkra, akkor fontos a tudatos vásárlás, nemcsak az élelmiszerek tekintetében. De a kozmetikai piacra is érvényes az az alapelv, hogy nem minden természetes és bio, ami annak látszik… Itt még az is nehezíti a dolgunkat, hogy a legtöbbre nincsenek is ráírva magyarul az összetevők. Ezért érdemes olyan terméket választani, amely a saját nyelvünkön is meg meri velünk osztani a készítmény tartalmát. A következő linken pedig keresgélhet az összetevők között, és megtudhatja, hogy az adott alapanyag mennyire káros: http://antalvali.com/hatoanyagkereso

Manapság a természetes kozmetikumok piaca egyre szélesebb: találhatunk közöttük testápolásra, dezodorálásra, vagy bármilyen egyéb funkcióra alkalmas termékeket. A kísérletező kedvűek házilag is előállíthatják ezeket, egyre több ilyen receptre bukkanhatunk a különböző erre szakosodott oldalakon, blogokban. Sokak elkészítése nem is bonyolult, érdemes vele próbálkozni. 

Fotó:
pixabay.com

Longevity, holisztikus szemlélet, egészségtudatosság

A tudatos fogyasztók, életmódváltók egyre nagyobb hangsúlyt fektetnek az egészségtudatos életmódra a hosszú teljes élet, azaz a longevity elérése érdekében, melynek jelenleg az egyik fő kihívása az egészséges étrend kialakítása.

Mikor nem mosunk helyesen fogat?

Egy szép fogsor nagyon vonzó tulajdonság, ám egészségünk szempontjából sem mindegy, hogy milyen állapotban vannak a fogaink. Ha egészségesek a fogaink, számos problémától megóvhatjuk magunkat. Ehhez viszont elengedhetetlen, hogy lehetőleg törekedjünk a helyes fogtisztításra, fogápolásra.

A stressz kevésbé ismert tünetei

Ki ne ismerné azokat a feszült helyzeteket, amikor mindenféle bajunk van?! Gyomorgörcs, hasmenés, fejfájás, az ember megőrjíti a stresszes élet. Ám vannak tünetek, amikről sokszor nem is gondolnánk, hogy a stressz okozza.

Vízkúra, a japánok ezt is mesterfokon űzik

Rengeteg egészséges módszert leshetünk el a japánoktól, mindezt az életmódjuk, étkezésük, nézeteik és kultúrájuk teszi lehetővé. A víz fogyasztása alapfeltétele létünknek, a japánok viszont ezt is tökélyre fejlesztették.

Érdekességek a hajunkról

A hajunk sok mindent elárul rólunk, a személyiségünkről, hangulatunkról, egészségi állapotunkról, stílusunkról, a megjelenésünk fontos és látványos része, jöjjön most néhány izgalmas dolog a hajról, amit eddig talán nem is hallottunk még.