Menü

Le lehet győzni a másnaposságot?

A másnaposság nem csak szilveszterkor népszerű téma, bár kétségtelen tény, hogy ebben az időszakban többen küzdenek vele az átlagosnál. Pontosan miről is van szó és hogyan lehet legyőzni?

Mint oly sok mindennél az életben, a másnaposság esetében is elsősorban a megelőzés és a tudatosság működik. Aki tudja tartani a mértéket, annak általában nincs különösebb gondja, de a nagyobb fogyasztók is tehetnek a jobb „másnap” érdekében.

Az első számú kulcs a folyadék. Nem, nem a sör és a bor, hanem a víz. A másnaposságban jelentős szerepe van a dehidratáltságnak, mivel az alkohol vizet von el a szervezettől (igen, a sok alkohol, sok vizet). Na most, ha sikerül jelentős mennyiségű vizet fogyasztanunk az este előtt és akár közben, két pohár ital között, akkor enyhülhetnek a másnapi tünetek. Persze akad olyan, akinél ez sem működik, ezzel együtt mindenképpen hasznos megfontolnivaló ez a dolog.

A tudatossághoz hozzátartozik a röviditalok terén (különösen a pancsolt, ízesített és egyéb módokon „fűszerezett” fajtákat tekintve) mutatott mértékletesség, valamint a különböző alkoholos termékek nem keverése. A különböző termékekben található méreganyagok mennyisége ugyanis igencsak fel tudja turbózni a másnapi problémákat.

Minden más egyéb módszer már csak tűzoltás. A másnaposság tüneteit általában csak enyhíteni lehet, mondjuk a gyomor és fejfájást, a levertséget és a fáradtságot azonban a legtöbben semmilyen praktikával le nem vedlik magukról.

Persze akad olyan, akinek meg sem kottyan egy-egy görbe este, míg mások két pohár bortól is rosszul lesznek. Ennek igazi oka homály, de az tény, hogy a korral egyre kevésbé bírjuk a piálást. A tudósok szerint így figyelmeztet a szervezet, amely lassabban és nehezebben regenerálódik, így elnyújtva a másnaposság szörnyű érzését.

Fotó:
pixabay.com

Koszos hatású farmer és cipő egy vagyonért?

A minap olvastam, hogy Jennifer Lopez egy piszkos, de elképesztően drága farmerban járta New York utcáit. A művésznőről tudjuk, hogy szereti kipróbálni és megmutatni az újabbnál újabb stílusirányzatokat, ám ezúttal lehet, hogy kicsit túllőtt a célon? Egy koszos farmerban járta New York utcáit, amelynek ára megdöbbentő.

A majális története, jelentése

A tavasz egyik legkedveltebb ünnepe a majális, de sokan nincsenek tisztában azzal, hogy honnan is ered ez a szokás, illetve hogy mit jelent a szó. Ebben a cikkben bemutatom az ünnepet, így megtudhatjátok, hogy mit ünneplünk ezen a napon, illetve azt, hogy mikor van, valamint, hogy hogyan forrt egybe a munka ünnepével.

Az olvasás jótékony hatásai, mentalizáció

Kutatások egész sora támasztja alá, hogy fizikailag és lelkileg is egészségesebbek leszünk az olvasástól. Köztudottan bölcsebbé válhatunk, okosabbá, empatikusabbá, de fontos megjegyezni, hogy ezek a pozitív hatások akkor figyelhetők meg, ha klasszikusan könyvet tartunk a kezünkben és úgy olvasunk, nem pedig a neten görgetünk, chatet olvasunk, közösségi oldalakat csekkolunk.

Miért fontos a csapatépítés?

A helyi rádióban valamelyik nap a csapat építő tréningek fontossága, haszna volt a téma, így már akkor megfogalmazódott bennem, hogy erről a témáról érdemes írni. Mi a csapatépítés lényege, hogy zajlik, miért van rá szükség és kiknek ajánlott, ezekről szól mai cikkünk.

Vásárlásmánia

Bár a vásárlásmánia az egészségünkre nézve nem olyan káros szenvedély, mint például az alkohol- vagy drogfüggőség, mégis a szociális életünket nagyban károsíthatja, ezért fontos figyelni már a kezdő intő jelekre is.