Menü

Viczián Lili a nehéz húsokat halra cserélte

  • Dátum: 2015.01.29., 14:34

Sovány halhússal a dőzsölés után – ez Viczián Lili, a Miss Balaton első udvarhölgyének újévi filozófiája. A gyönyörű modell nem híve a szigorú és drasztikus diétáknak, mert tudja, hogy az egészséges életmód alapját a kiegyensúlyozott, vegyes táplálkozás és a rendszeres mozgás alkotja. Varga Anita, az OÉTI dietetikusának irányelvei is Lili helyes étrendjét támasztják alá.

Halra cserélte a nehéz húsokat a 2014-es Miss Balaton első udvarhölgye, Viczián Lili. A szépség egy zsírszegény, zöldségekben, gyümölcsökben és gabonafélékben gazdag étrendre tért át, melyet sovány tejtermékekkel, húsokkal, halakkal egészít ki. „Heti 3-4-szer eszem tengeri halat, legtöbbször zöldségkörettel vagy párolt spenótlevéllel fogyasztom. A magyar halakat is nagyon szeretem, de ezekből jellemzően nehéz ételeket szoktunk készíteni otthon, mint például harcsapaprikás. Amikor azonban igazán friss pontyhoz, süllőhöz vagy keszeghez jutok, gyakran készítek grill fogásokat belőle” – árulta el a csinos modell.

Varga Anita, az Országos Élelmezés- és Táplálkozástudományi Intézet dietetikusa szerint a halak rendszeres fogyasztása táplálkozás-élettanilag nagyon kedvező, hisz mind a tengeri, mind az édesvízi halak tartalmaznak szervezetünk számára nélkülözhetetlen telítetlen zsírsavakat, teljes értékű fehérjéket, számos vitamint és ásványi anyagot. A könnyen emészthető és ízletes halból készült fogások hetente többszöri étrendünkbe iktatásával sokat tehetünk egészségünkért. Aki fogyni szeretne, és ennek érdekében a rendszeres testmozgáson túl csökkenteni szeretné a napi összes kalória-bevitelét is, annak a halak tekintetében is főleg a soványabb, szárazabb húsúak fogyasztása javasolt – elkerülve a bő zsiradékban történő sütést, mint pl. a busa, amur, süllő, hekk, tőkehal.

Viczián Lili is hasonló egészségfilozófiát vall. „Sohasem tudtam betartani a szigorú diétákat, mert nem szeretem sanyargatni magam. Pontosan tudom, mi kell a szervezetemnek annak érdekében, hogy jobban érezzem magam, ezért inkább az egészséges, bőséges étrend híve vagyok” - árulta el a modell. Irigylésre méltó alakja megőrzéséért Lili figyel a napi többszöri étkezésre, cukrozott italok helyett vizet fogyaszt, az édességet gyümölcsre cserélte, előnyben részesíti a teljes kiőrlésű gabonából készült ételeket, valamint fontosnak tartja a rendszeres mozgást is.

Varga Anita dietetikus szerint a szépségkirálynő egészséges életmódja követendő példa annak, aki szeretné elérni és megtartani ideális testsúlyát, jó közérzetét, hiszen a halak fogyasztásának pozitív hatása csak a többi egészséges táplálkozási alapelv betartása mellett érvényesül igazán.

A Halászati Operatív Program (HOP) – amely Magyarországon a halfogyasztás népszerűsítését tűzte ki célul – kiemelt feladatának tekinti, hogy a hazai halból készült ételek minél gyakrabban és minél több változatban kerüljenek a családok asztalára. Könnyen és gyorsan elkészíthető, finomabbnál finomabb halas fogások és elkészítési praktikákért látogasson a www.kapjra.hu oldalra.

Forrás, fotó:
redlemon.hu

Éjszakai agymosás

Még ma sem értjük teljesen, mi történik ilyenkor a szervezetünkben, sőt az sem egészen világos, hogy miért van egyáltalán szükségünk alvásra.


Koszos hatású farmer és cipő egy vagyonért?

A minap olvastam, hogy Jennifer Lopez egy piszkos, de elképesztően drága farmerban járta New York utcáit. A művésznőről tudjuk, hogy szereti kipróbálni és megmutatni az újabbnál újabb stílusirányzatokat, ám ezúttal lehet, hogy kicsit túllőtt a célon? Egy koszos farmerban járta New York utcáit, amelynek ára megdöbbentő.

Kék zónák

A születéskor várható átlag életkor a Földön a férfiak és nők esetében is 60 és 70 év közé tehető, viszont vannak olyan helyek a bolygón, ahol ezt a számot jócskán túllépik az ott lakók. Ezek a kék zónák.

Sikeres vesetranszplantáció állatból emberbe

Első nekifutásra talán meredeken hangzik, mégis van létjogosultsága az úgynevezett xenotranszplantációnak. Tudósok ezúttal immár második alkalommal ültettek át malacvesét emberi testbe. De hogyan is lehetséges ez?

Lukács Miki: „48 nm-en éltünk két kutyával és két macskával”

Lukács Miki és Peller Anna felelős gazdiként tudják, hogy nem csak saját és gyermekük egészségére kell odafigyelniük, kedvenceiket is számos betegség fenyegeti. Az egyik legalattomosabb ezek közül a szívférgesség, amelyet egyetlen szúnyogcsípéssel elkaphat a kutya, és akár az életébe is kerülhet.