Menü

Nemzeti Minőségi Díjat kapott a B. Braun Avitum

  • Dátum: 2015.02.12., 08:38

A Nemzetgazdasági Minisztériumban január 28-án, ünnepélyes keretek között adták át a Nemzeti Minőségi Díjat, amelyet a B. Braun Avitum Hungary Zrt.-nek nagyméretű szolgáltató szervezet kategóriában ítéltek oda. A legrangosabbnak számító hazai minőségi elismeréssel a cég folyamatos szervezeti fejlesztésére tett erőfeszítéseit, valamint kiválóság kultúra terén elért eredményeit díjazta a szakmai bizottság. Az elismerést Kállai Tamás, a cég értékesítési és operatív igazgatója Glattfelder Béla államtitkártól vette át.

A magyar Nemzeti Minőségi Díj az európai EFQM-modellt (European Foundation for Quality Management) és követelményrendszert követi, amelyet az üzleti kiválóság modelljének is neveznek. A díj nem egy termék vagy szolgáltatás minőségét díjazza, hanem az egész szervezet kiválóság terén végzett tevékenységét, fejlődési folyamatát és eredményét. A kiemelkedő működésért három kategóriában díjazták a pályázókat, amelyek közül a B. Braun Avitum Hungary Zrt.-t a nagyméretű szolgáltató kategóriában jutalmazták.

A B. Braun Avitum Hungary Zrt. számára a legfőbb cél, hogy világszínvonalú dialízisszolgáltatást nyújtson a betegeinek, ezért 1999-ben, a hazai magánegészségügyi szolgáltatók közül elsőként építette ki integrált minőségirányítási rendszerét. Az elmúlt évek során a vállalat minőségirányítási rendszerét többször is továbbfejlesztették, ezzel biztosítva a szervezetet számára a folyamatos és tervszerű fejlődést. A rendszer sikerességét minőségirányítási tanúsítványok és minőségügyi díjak sora igazolta: többek között az EFQM európai szervezete 2007-ben Committed to Excellence, majd 2008-ban Recognized for Excellence díjakkal ismerte el a cég teljesítményét, 2012-ben pedig az EFQM Excellence Award döntősei közé választotta a B. Braun Avitumot.

Kállai Tamás értékesítési és operatív igazgató a díjátadón kiemelte: a cég által nyújtott dialízisszolgáltatás színvonalának folyamatos fejlesztése, valamint a betegek életminőségének javítása a vállalatnál mindig is első helyen szerepelt. „A Nemzeti Minőségi Díj azt a magas színvonalú egészségügyi ellátást tükrözi, amit országszerte 18 dialízisközpontban nyújtunk, több mint 2500 vesebetegünk számára. A kezelések minőségi szintjét, valamint a vállalaton belüli folyamatok szabályozását a teljes körű minőségirányítási rendszer működtetésén keresztül tudjuk fenntartani. A betegek ellátása, valamint az egész szervezet működése validált, folyamatosan fejlesztett protokollok mentén történik, amelyeket rendszeresen összevetünk a legjobb nemzetközi gyakorlatokkal. Az így megvalósuló kiváló szervezeti működést a vállalat elkötelezett munkatársai biztosítják, akik nap mint nap azért dolgoznak, hogy javítsák a betegeink életminőségét” – nyilatkozta Kállai Tamás. 

A díjátadón az IIASA-Shiba Díjat alapító Shoji Shiba professzor is részt vett, aki pozitívan értékelte az elmúlt 25 év alatt végbemenő minőségi javulást a hazai ipari szektorban.

Forrás, fotó:
Well PR

Lukács Miki: „48 nm-en éltünk két kutyával és két macskával”

Lukács Miki és Peller Anna felelős gazdiként tudják, hogy nem csak saját és gyermekük egészségére kell odafigyelniük, kedvenceiket is számos betegség fenyegeti. Az egyik legalattomosabb ezek közül a szívférgesség, amelyet egyetlen szúnyogcsípéssel elkaphat a kutya, és akár az életébe is kerülhet.

Peller Mariann megoldása hisztihelyzetekre

A hiszti az első helyezett a modern szülők „nevelési parák” listáján.Az új Gyereklélek magazin 25 megoldást kínál nekünk, ezekből szemezgetünk néhányat, és megkérdeztük Peller Mariannt is, ő mit csinál „vészhelyzetben”.

Nyári Dia és Nagy Alexandra tavaszi tündérek lettek

Folytatódik a JOY magazin jótékonysági programja, a JOY-Tündér, amelynek keretében minden megvásárolt májusi lapszámmal a NEO Magyar Segítőkutya Közhasznú Egyesületet is támogatják az olvasók. A JOY-Tündér nagyköveteiként Nyári Dia és Nagy Alexandra is szeretnék, hogy minél többen megismerjék az egyesület működését.

Döbbenes adatok az emberi testről

Mennyit gyalogolunk, hány tonna élelmiszert fogyasztunk el, hányszor ver a szívünk, mennyi időt töltünk a vécén? A BODY Kiállításcélja ehhez hasonló adatok megismertetése, a fantasztikus emberi test aprólékos bemutatása. Íme, néhány tény saját magunkról.

Kulcsár Edina: „A terhességemben is a maximumra törekszem”

Kulcsár Edina egyik legnagyobb álma válik valóra: két év próbálkozás után idén ősszel végre édesanya lesz. Az egykori szépségkirálynő mindenre szeretne felkészülni, hogy anyukaként is a maximumot nyújthassa. Emellett továbbra is dolgozik, de a kicsi egészsége a legfontosabb számára, és ennek érdekében a kismama minden tőle telhetőt meg is tesz.