Menü

Ajándékozzunk Bálint-napkor szexi fehérneműt?

  • Dátum: 2015.02.13., 10:27

A magyar nők örömmel fogadják, ha ruhát kapnak ajándékba, mégis inkább ők lepik meg a partnerüket ruhaneműkkel, mintsem fordítva – derült ki a Stilago nemzetközi divatwebáruház legújabb kutatásából. A Bálint-napi meglepetések sztereotípiája is megdőlt: nem a szexi fehérnemű a legnépszerűbb ajándék.

A Stilago kutatásában részt vevő hölgyeknek csupán a töredéke vélekedett úgy, hogy inkább saját maga szereti megvenni a ruháit, az elsöprő többség igenis örül annak, ha a partnere egy új ruhadarabbal kedveskedik neki. Arra azonban jobb, ha ügyelnek a férfiak, hogy a kiválasztott darab stílusa passzoljon a szívük hölgyéhez, ugyanis a nők 13 százalékát mélyen érinti, ha partnere nem találja el az ízlését. A felmérés szerint a stílust érintő bakit még a mérettel kapcsolatos mellényúlásnál is nehezebben viselik a hölgyek. „Ilyen esetekben ugyanis azt feltételezheti a nő, hogy a partnere nem ismeri őt eléggé. Mindenesetre a hölgyek összességében elégedettek lehetnek, hiszen 95 százalékuk nyilatkozott úgy, hogy párja többnyire eltalálja a stílusát” – mondta a felmérésre reagálva Kovács Anikó, a Stilago magyarországi projektmenedzsere.

A férfiak biztosra mennek, a nők meglepetésre

A férfiak szeretnek biztosra menni, ezért leginkább párjukkal együtt választják ki az ajándékba szánt ruhát, csupán a megkérdezett nők egyharmada szokta azt meglepetésként kapni. Ezzel szemben a hölgyek közel kétharmada egyedül szokott ruhát vásárolni partnerének. „A nők sokkal magabiztosabbak, ha divatcikket vásárolnak a társuknak” – összegezte az adatokat Kovács Anikó. A legtöbben valamilyen felsőrészt – pólót, inget, blúzt vagy pulóvert – szánnak ajándékba, míg a népszerűségi lista legalján a blézer, a kosztüm, a zakó és az öltöny végzett a nőknél és férfiaknál egyaránt.

Bálint-nap: a cél, hogy az ajándék örömet okozzon

A Stilago felmérése szerint minden második magyar pár megtartja a szerelmesek ünnepét, ugyanakkor igyekeznek korlátok közé szorítani az ajándékra szánt összeget. „A Bálint-napot ünneplők 9 százaléka úgy tervezi, hogy nem fog pénzt költeni a meglepetésre, 27 százalék szeretné az erre szánt összeget 3000 forint alá szorítani, 29 százalék pedig 5000 forintnál húzza meg a határt” – mondta el Kovács Anikó. A hölgyek fele egyáltalán nem szokott ruhaneműt adni vagy kapni a szerelemesek ünnepén. Egy Bálint-napi sztereotípia is megdőlt: azok között ugyanis, akik szoktak ruhafélét ajándékozni, általában nem a szexi fehérnemű a befutó. A legtöbben olyan ruhadarabot választanak ajándékba, amelyről pontosan tudják, hogy azzal örömet okozhatnak a szerettüknek.

A felmérés hátteréről:

A Stilago több mint 2000 fő online megkérdezésével végzett kutatást a párok ruhaajándékozási szokásaival kapcsolatban. Az adatfelvétel 2015. február 2-9. között zajlott. A nem reprezentatív felmérés eredményei több mint 2000 magyar hölgy válaszain alapulnak.

Forrás:
Sakkom Interaktív

Fotó:
pixabay.com

Vízkúra, a japánok ezt is mesterfokon űzik

Rengeteg egészséges módszert leshetünk el a japánoktól, mindezt az életmódjuk, étkezésük, nézeteik és kultúrájuk teszi lehetővé. A víz fogyasztása alapfeltétele létünknek, a japánok viszont ezt is tökélyre fejlesztették.

Koszos hatású farmer és cipő egy vagyonért?

A minap olvastam, hogy Jennifer Lopez egy piszkos, de elképesztően drága farmerban járta New York utcáit. A művésznőről tudjuk, hogy szereti kipróbálni és megmutatni az újabbnál újabb stílusirányzatokat, ám ezúttal lehet, hogy kicsit túllőtt a célon? Egy koszos farmerban járta New York utcáit, amelynek ára megdöbbentő.

A majális története, jelentése

A tavasz egyik legkedveltebb ünnepe a majális, de sokan nincsenek tisztában azzal, hogy honnan is ered ez a szokás, illetve hogy mit jelent a szó. Ebben a cikkben bemutatom az ünnepet, így megtudhatjátok, hogy mit ünneplünk ezen a napon, illetve azt, hogy mikor van, valamint, hogy hogyan forrt egybe a munka ünnepével.

Az olvasás jótékony hatásai, mentalizáció

Kutatások egész sora támasztja alá, hogy fizikailag és lelkileg is egészségesebbek leszünk az olvasástól. Köztudottan bölcsebbé válhatunk, okosabbá, empatikusabbá, de fontos megjegyezni, hogy ezek a pozitív hatások akkor figyelhetők meg, ha klasszikusan könyvet tartunk a kezünkben és úgy olvasunk, nem pedig a neten görgetünk, chatet olvasunk, közösségi oldalakat csekkolunk.

Miért fontos a csapatépítés?

A helyi rádióban valamelyik nap a csapat építő tréningek fontossága, haszna volt a téma, így már akkor megfogalmazódott bennem, hogy erről a témáról érdemes írni. Mi a csapatépítés lényege, hogy zajlik, miért van rá szükség és kiknek ajánlott, ezekről szól mai cikkünk.