Menü

D.Tóth Kriszta bevállalja – smink nélküli képek egy évig

A most negyven éves D.Tóth Kriszta különleges és példamutató akcióba kezdett a facebook oldalán. Egy évig, 41 éves koráig minden nap posztol magáról egy képet a teljes valóságában smink és mindenféle módosítás nélkül. A mai világban, amikor alig látunk a médiában, a tévében, az interneten valódi képeket valódi nőkről, ez igazán inspiráló.

Körülöttünk tele van mindennel, ami „mű”. A nőket és a férfiakat egyaránt befolyásolja, hogy a különböző médiumok egyre inkább elfedni látszanak mindent, ami valódi, annak érdekében, hogy csak kellemes látvánnyal találkozhassunk. A plasztikai műtétek mindennapossá váltak, ahogy az is, hogy agyonretusált, teljes mértékben módosított képeket láthassunk az emberekről. Persze mindez a valóságban is igaz, szépészeti beavatkozások, trükkök, módszerek tárházait alkalmazzák az emberek, mielőtt utcára lépnek. Sok híres nő nyilatkozatát olvashattuk már arról, hogy minden esetben előbb felkelnek előbb, mint a párjuk, hogy már kisminkelve, beállított hajjal fogadhassák ébredező férjüket, barátjukat. Vagy hogy a szülőszobára is kifestve mentek, mert így érezték jónak az önbecsülésük szempontjából. Ez persze mindenkinek egyéni, és mindenki éljen úgy ezekkel az eszközökkel, ahogy jól esik a számára. Az viszont bizonyos, hogy ilyen környezetben egyre kevésbé találkozunk „valódi arcokkal”.

Tehát respect D.Tóth Kriszta előtt, aki igenis hajlandó megmutatni, hogy milyen egy nő arca akkor, ha nem használ semmiféle módosítást önmagán és a képeken. Hogy mennyit változik az arca egy éven át negyvenévesen. Hogy „milyen télen, milyen nyáron, milyen ha boldog, milyen ha beteg, milyen ha kialvatlan, milyen ha kipihent, milyen ha gondterhelt, milyen ha felszabadult, milyen ha bal lábbal kelt föl, és milyen ha jobbal.” Az akciót viccesen "Negyven éve a Földön szelfi challenge”-nek nevezte el.

Talán ébresztő lehet ez az önbizalomhiányos, magyar nőknek, akik tényleg azt hiszik, hogy a sztárok szinte tökéletesek, hogy mindig képesek olyanok lenni, mint akit skatulyából húztak ki. Hogy mindenki ember, és nem műszempillával születik és nem a fodrászával él. Köszönjük! 

Forrás:
https://www.facebook.com/dtothkriszta/

Fotó:
pixabay.com

Lukács Miki: „48 nm-en éltünk két kutyával és két macskával”

Lukács Miki és Peller Anna felelős gazdiként tudják, hogy nem csak saját és gyermekük egészségére kell odafigyelniük, kedvenceiket is számos betegség fenyegeti. Az egyik legalattomosabb ezek közül a szívférgesség, amelyet egyetlen szúnyogcsípéssel elkaphat a kutya, és akár az életébe is kerülhet.

Peller Mariann megoldása hisztihelyzetekre

A hiszti az első helyezett a modern szülők „nevelési parák” listáján.Az új Gyereklélek magazin 25 megoldást kínál nekünk, ezekből szemezgetünk néhányat, és megkérdeztük Peller Mariannt is, ő mit csinál „vészhelyzetben”.

Nyári Dia és Nagy Alexandra tavaszi tündérek lettek

Folytatódik a JOY magazin jótékonysági programja, a JOY-Tündér, amelynek keretében minden megvásárolt májusi lapszámmal a NEO Magyar Segítőkutya Közhasznú Egyesületet is támogatják az olvasók. A JOY-Tündér nagyköveteiként Nyári Dia és Nagy Alexandra is szeretnék, hogy minél többen megismerjék az egyesület működését.

Döbbenes adatok az emberi testről

Mennyit gyalogolunk, hány tonna élelmiszert fogyasztunk el, hányszor ver a szívünk, mennyi időt töltünk a vécén? A BODY Kiállításcélja ehhez hasonló adatok megismertetése, a fantasztikus emberi test aprólékos bemutatása. Íme, néhány tény saját magunkról.

Kulcsár Edina: „A terhességemben is a maximumra törekszem”

Kulcsár Edina egyik legnagyobb álma válik valóra: két év próbálkozás után idén ősszel végre édesanya lesz. Az egykori szépségkirálynő mindenre szeretne felkészülni, hogy anyukaként is a maximumot nyújthassa. Emellett továbbra is dolgozik, de a kicsi egészsége a legfontosabb számára, és ennek érdekében a kismama minden tőle telhetőt meg is tesz.