Menü

Hat a gondolkodásmódunkra az étel, amit eszünk

Bizonyított tény, hogy befolyásolja a gondolkodásunkat, a hangulatunkat, a lelkiállapotunkat az elfogyasztott étel. Tehát már csak ezért sem mindegy, milyen étkeket veszünk magunkhoz. Mindez túlmutat azon, hogy a csokoládé boldogságot okoz…

Az egész gondolkodásmódunkra hatással lehet az ételek minősége. A test és lélek kapcsolata ugyanis az étkezés területén is megmutatkozik. Nem csupán abból abból az aspektusból, hogy elmarad a lelkiismeret-furdalás, ha egészséges ételeket fogyasztunk. Az étkezésünk ugyanis képes befolyásolni a gondolkodásunkat, a személyiség-állapotunkat is. Lélekgyógyító, inspiratív és fejlesztő módszerként alkalmazzák például a csakrák szerinti étkezést (a csakrák a testünkben lévő energiaközpontok). Például aki nehezen kommunikál, nem képes kimondani, kifejezni a gondolatait, annak a torok csakrájával lehet problémája, ezt lehet gyógyítani sok folyadékfogyasztással, vízzel, valódi gyümölcsök facsart levével, kókuszvízzel, gyümölcsturmixokkal, valamint tengeri növények fogyasztásával.

Amennyiben sok iparilag előállított, „mű” ételt fogyasztunk, úgy gondolkodásunk rugalmatlanná válik, egyre nehezebben kapcsolódunk az élet fontos, valódi dolgaihoz. Ha pedig sok házi készítésű étek lapul a kamránkban és a gyomrunkban, úgy ezek a finomságok segítenek minket összekapcsolódni a régi idők bölcsességeivel, a valóban fontos információkkal és érzésekkel. Az ételeknek ugyanis van egyfajta rezgése, amit beviszünk a szervezetünkbe azzal, hogy megesszük őket, és ezt a rezgést szervezetünk természetesen átveszi, tekintve, hogy ez az ő üzemanyaga, energiaforrása.

Az sem mindegy, hogy a család szeret-e hasonló, jó minőségű ételeket, élelmiszereket fogyasztani, mivel a különböző étkezési szokások a gondolkodás különbségét is hozhatják (és egyben tükrözik is) a családban. Az azonos, finom, jó alapanyagokból összeállított és közösen elfogyasztott és ételeknek ugyanis családegyesítő hatása van. A közös étkezések nemcsak olyan módon segítik a családi összetartást, hogy közben beszélgetnek, hanem számít, hogy azonos ételeket, egyazon időben fogyasztanak el. Az ételek rezgése ugyanis idővel, valamint a környezet hatására már megváltozhat. Nem véletlenül van ősi hagyománya, és különleges fontossága a közös evésnek.

Ezért ha az ételeinkre, az étkezési körülményeinkre odafigyelünk, akkor nagy lépést teszünk egyúttal a lelki fejlődésünk érdekében is. 

Fotó:
pixabay.com

A sütit vagy a brokkolit? Ez itt a kérdés

Minden diétázóval előfordul, hogy olykor elcsábul, nem tartja 100% az étrendjét, melléeszik. Emberek vagyunk, nem gépek és néha bizony hibázunk. Ahelyett, hogy sokkot kapva számolgatnánk mennyi kalóriával vétkeztünk, inkább gondoljuk végig, hogyan tervezhetjük újra a heti menüt.

Energiaital a gyerekek kezébe nem való?

A tinik nagy része gyakran iszik energiaitalt, és sajnos a termékek marketingkampánya is egyre jobban a fogyasztásukra buzdít. Azzal pedig, hogy milyen következményei lehetnek ennek hosszú távon csak kevesen foglalkoznak.

Szíverősítő ételeket a mindennapokba!

A szív- és érrendszeri megbetegedések már-már népbetegségnek számítanak Magyarországon, bármelyik társadalmi rétegről is legyen szó. Pedig az étkezés odafigyelésével, és néhány finomsággal könnyen csökkenthetjük a kockázatát.

Badacsonyi bortriatlon

Ha valaki eddig is fontolgatta, hogy részt vesz a bortriatlonon, de még nem tette, az sajnos idén már lemaradt róla. De reméljük, hogy egy élménybeszámoló meghozza a bátorságát, és jövőre az elsők közt csap le a lehetőségre, hogy részt vegyen.

Őrizd meg látásod mediterrán étrenddel

A legújabb kutatási eredmények szerint a mediterrán stílusú étrend követése jelentősen csökkenti a vakság egyik legfőbb okának kialakulási kockázatát.