Menü

Kipróbáltuk mi is a fordított hajmosást, bevált!

Kiváló hajmosási tippel örvendeztetett meg minket a Yesssfaktor.hu, akik teszteltek egy újféle módszert, miszerint először használják a hajbalzsamot, és ezután a sampont, amitől a haj állítólag sokkal dúsabbnak hat. Muszáj volt nekünk is kipróbálnunk ezt a kis szépségtrükköt!

A titok állítólag abban rejlik, hogy bár a hajbalzsam fényessé, selymessé, puhává teszi a hajat, ezt a hatását a benne található olajaknak köszönheti. Ez azonban egyben el is nehezíti a hajat – írja az említett weboldal bloggere. Ha a két terméket fordítva használjuk, azaz hagyjuk hatni a balzsamot a szokásos, vagy akár annál hosszabb ideig, és csak ezután mosunk samponnal hajat, akkor a hajunk mentesül ettől a hátránytól, és sokkal dúsabbnak fog tűnni.

Tizenévesen hosszú és dús hajsörényem volt. Akkor még mit nem adtam volna egy kis hajritkításért! Az évek során mindez az ellenkezőjére fordult: hullámosan göndör hajam mennyisége kevesebb lett, hiába próbáltam ki mindenféle dúsító sampont és balzsamot. Olvastam róla, hogy a dúsító hatású készítmények ráadásul szárazzá teszik a hajat, és használatuk hosszú távon nem kedvez a hajszálaknak, így hát ezzel nem próbálkoztam tovább. Ellentétben a másféle készítmények végtelen sorával. Gondoltam, benevezhetnék hajkészítmény-tesztelőnek is, mert a hajam olyan erősen reagált a termékek különböző hatásaira. Ha jó minőségű volt a sampon és a balzsam, a hajam jobb tartásúvá vált, amennyiben pedig nem, akkor alig vártam az újabb hajmosást. Így hát tényleg kíváncsian vártam a fordított hajmosás hatását.

A balzsam- és samponcsere trükköt kétféle hajbeszárítási módszerrel teszteltem. Első alkalommal hajhabot használtam a hajam beszárításához. Az ötből hármas erősségű hajhabtól eleve mindig dúsabbnak hat a hajkorona, de ezúttal mintha még inkább érvényesült volna ez a hatás. Viszont könnyebben kócos lett, jobban látszottak a kis babahajszálak. A hajhab nélküli módot már nagyon vártam, mert akkor derül ki legjobban, hogy mennyire is valódi a hatás. Hozzáteszem, én kifésülés előtt azért használtam valamennyi „fújkodós”, lemosást nem igénylő hajbalzsam-sprayt.  Nyugodtan állíthatom: a jövőben rendszeresen így fogok hajat mosni, mert a hajam kb. olyan lett tőle, mint „a régi szép időkben”. Bár már nem olyan sűrű, mint annak idején, de sokkal dúsabbnak tűnik így. Valahogy élettel telibb, és jobb a tartása. Igaz, egy kicsit szárazabb is, mintha eredeti sorrendben használnám a termékeket, de ez épphogy csak annyit jelent, hogy valamivel kevésbé csillog (hozzáteszem a samponom és a balzsamom valamiféle aranyporhoz hasonló csillámszemcséket tartalmaz, ezek szerint a balzsamban van több belőle). Ez azonban igazán feláldozható annak érdekében, hogy a hajam sűrűbbnek és élettel telibbnek látsszon.

Próbáljátok ki bátran Ti is! 

Fotó:
pixabay.com

A majális története, jelentése

A tavasz egyik legkedveltebb ünnepe a majális, de sokan nincsenek tisztában azzal, hogy honnan is ered ez a szokás, illetve hogy mit jelent a szó. Ebben a cikkben bemutatom az ünnepet, így megtudhatjátok, hogy mit ünneplünk ezen a napon, illetve azt, hogy mikor van, valamint, hogy hogyan forrt egybe a munka ünnepével.

Az olvasás jótékony hatásai, mentalizáció

Kutatások egész sora támasztja alá, hogy fizikailag és lelkileg is egészségesebbek leszünk az olvasástól. Köztudottan bölcsebbé válhatunk, okosabbá, empatikusabbá, de fontos megjegyezni, hogy ezek a pozitív hatások akkor figyelhetők meg, ha klasszikusan könyvet tartunk a kezünkben és úgy olvasunk, nem pedig a neten görgetünk, chatet olvasunk, közösségi oldalakat csekkolunk.

Miért fontos a csapatépítés?

A helyi rádióban valamelyik nap a csapat építő tréningek fontossága, haszna volt a téma, így már akkor megfogalmazódott bennem, hogy erről a témáról érdemes írni. Mi a csapatépítés lényege, hogy zajlik, miért van rá szükség és kiknek ajánlott, ezekről szól mai cikkünk.

Vásárlásmánia

Bár a vásárlásmánia az egészségünkre nézve nem olyan káros szenvedély, mint például az alkohol- vagy drogfüggőség, mégis a szociális életünket nagyban károsíthatja, ezért fontos figyelni már a kezdő intő jelekre is.

Tavaszi feltöltődés fontossága

Tavasz közeledtével ébredeznünk kellene pont úgy , mint a természetnek, de előfordul, hogy a tavaszi „kikelet” helyett, sokan bágyadtak, aluszékonyak, sőt sokan fejfájásról, szédülésről panaszkodnak.
Mára, már a tudomány is elismeri, „tavaszi fáradtság” létezik.