Menü

Növényi őssejtekkel és peptidekkel a ráncok ellen?

  • Dátum: 2015.03.12., 14:42

Általában az első ráncok megjelenése készteti a hölgyeket az átgondoltabb bőrápolásra. Nincs azonban könnyű dolgunk, amikor választanunk kell a kínálkozó lehetőségek közül. A tudomány fejlődésével a kozmetika is lépést tart, így egyre korszerűbb és hatékonyabb összetevőkkel találkozunk.

A bőr működésének alaposabb megismerésével lehetővé vált olyan hatóanyagok kifejlesztése, melyek támogatják a bőrben zajló folyamatokat, melyek a kor előrehaladtával lelassulnak és végső soron a bőr öregedéséhez vezetnek. Ezeket a kozmetikumokat nevezzük „cosmeceutical”-oknak. A kifejezés az angol kozmetikum és gyógyszerészet kifejezésből alakult ki.

„A legkorszerűbb hatóanyagok közé tartoznak a növényi őssejtek illetve a különféle kisméretű peptid molekulák, melyekhez hasonlóak a bőrben is találhatóak. A növényi őssejt kivonatok olyan faktorokat tartalmaznak, melyek a bőr folyamatos megújulásában szerepet játszó őssejtek működését támogatják. Ennek köszönhetően a bőr egy „fiatalosabb” működésre kapcsol”- árulta el Kürti Éva, a Fytofontana Stem Cells szépségszakértője, majd hozzátette, hogy a peptidek többféle szerepet is betölthetnek.

 „Támogathatják a bőrben a kollagén és elasztin termelődését, melyek a rugalmasságért és tömörségért felelnek. Már a 30-as életévekben csökken ezek termelődése, mely a bőr lazább szerkezetéhez, megereszkedéséhez vezetnek. Így alakulnak ki a statikus ráncok, melyek a száj körül, az áll vonalon és a szem alatti területen árkoltsághoz vezetnek.  Másfajta peptidek hatással lehetnek a bőr középső rétegének megújulására, illetve mérsékelhetik vagy megelőzhetik a mimikai ráncok kialakulását. Ez utóbbiak hasonló elven működnek mit a botulinum toxin, de két jellemző különbséggel. Egyrészt hatásuk lassabban, lágyabban és folyamatos használat mellett alakul ki, tehát nem kell tartani természetellenes változástól. Másrészt fájdalommentesek, nem okoznak maradandó elváltozást és nem lehet túladagolni.

A Fytofontana StemCells kozmetikumok ránctalanító termékei az arctisztítástól az arc és a szemkörnyék ápolásán keresztül a makacs ráncok célzott kezeléséig, a különféle ráncokra kínálnak megoldást. A termékek fő hatóanyaga a TrioStem3 Complex, mely kétféle növényi őssejt hatását fokozza egy humán sejtaktivátor összetevővel, ezáltal a bőr megújulása még intenzívebb. Az arclemosó bőrnyugtató gyógynövény kivonatokkal alapozza meg a további bőrápolást, míg a ráncok egyénre szabott kezelését a különféle peptidek biztosítják. Az aktív hatóanyagok bejutását a bőrbe, a liposzómás formula teszi lehetővé.

Forrás, fotó:
LifeStyle Communications

A majális története, jelentése

A tavasz egyik legkedveltebb ünnepe a majális, de sokan nincsenek tisztában azzal, hogy honnan is ered ez a szokás, illetve hogy mit jelent a szó. Ebben a cikkben bemutatom az ünnepet, így megtudhatjátok, hogy mit ünneplünk ezen a napon, illetve azt, hogy mikor van, valamint, hogy hogyan forrt egybe a munka ünnepével.

Az olvasás jótékony hatásai, mentalizáció

Kutatások egész sora támasztja alá, hogy fizikailag és lelkileg is egészségesebbek leszünk az olvasástól. Köztudottan bölcsebbé válhatunk, okosabbá, empatikusabbá, de fontos megjegyezni, hogy ezek a pozitív hatások akkor figyelhetők meg, ha klasszikusan könyvet tartunk a kezünkben és úgy olvasunk, nem pedig a neten görgetünk, chatet olvasunk, közösségi oldalakat csekkolunk.

Miért fontos a csapatépítés?

A helyi rádióban valamelyik nap a csapat építő tréningek fontossága, haszna volt a téma, így már akkor megfogalmazódott bennem, hogy erről a témáról érdemes írni. Mi a csapatépítés lényege, hogy zajlik, miért van rá szükség és kiknek ajánlott, ezekről szól mai cikkünk.

Vásárlásmánia

Bár a vásárlásmánia az egészségünkre nézve nem olyan káros szenvedély, mint például az alkohol- vagy drogfüggőség, mégis a szociális életünket nagyban károsíthatja, ezért fontos figyelni már a kezdő intő jelekre is.

Tavaszi feltöltődés fontossága

Tavasz közeledtével ébredeznünk kellene pont úgy , mint a természetnek, de előfordul, hogy a tavaszi „kikelet” helyett, sokan bágyadtak, aluszékonyak, sőt sokan fejfájásról, szédülésről panaszkodnak.
Mára, már a tudomány is elismeri, „tavaszi fáradtság” létezik.