Menü

Élvezd a nyelvtanulás határtalan szabadságát!

  • Dátum: 2015.03.16., 13:10

Ma már szinte mindenki számára nélkülözhetetlen a nyelvtudás, hiszen a mindennapok során számtalanszor találkozunk idegen szavakkal, mint pl. post, like, meeting, close of business (COB), amik mind-mind üres szavak lennének, ha nem ismernénk a jelentésünket. Karrierünk sikerét ráadásul az is nagyban befolyásolja, hogy mennyire jól írunk, értünk és beszélünk idegen nyelveken, ezért is nélkülözhetetlen, hogy folyamatosan fejlesszük nyelvismeretünket. És bizony a nyelvtanulás könnyen a hobbinkká válhat! Eláruljuk hogyan!

Tölts le hasznos alkalmazásokat!

A 21. században született gyerekekre gyakran használják a digitális bennszülöttek kifejezést, hiszen ezek a gyerekek a modern technológiák világába születnek bele, és sokszor már kisiskolás korukban megtanulják használni a számítógépeket, táblagépeket és okostelefonokat. Számukra éppúgy, mint a felnőtteknek számtalan szórakoztató nyelvtanulási alkalmazást kínálnak az Android operációs rendszerrel ellátott készülékek, ilyen pl. a Duolingo vagy a British Council számos alkalmazása.

Fejleszd a szókincsed!

Ahhoz, hogy egyre jobban beszélj angolul, nagyon fontos, hogy folyamatosan fejleszd a szókincsed. Tanuld meg mindennap 5 ismeretlen szónak a jelentését, olvasd el a definíciójukat, és hallgasd meg a kiejtésüket. Napi 5 szó megtanulásával egy évben több mint 1500 új szó ismeretére tehetsz szert. Az ismeretlen szavak definícióinak elolvasására használd a collinsdictionary.com, vagy azoxforddictionaries.com weboldalakat.

Fejleszd szövegértési képességed!

Az írott és hallott szöveg értése elengedhetetlen. Írott szöveg értésére az egyik legjobb gyakorlat az, ha elolvasod kedvenc regényeid angol nyelven, hallott szöveg értésére pedig az, ha kedvenc sorozatodat nézed és hallgatod idegen nyelven. Ülj le este a kényelmes kanapédra, vedd az öledbe a táblagépedet, és nézd meg angolul, vagy a tanulni kívánt idegen nyelven kedvenc sorozatodat. Így garantáltan élménnyé válik a nyelvtanulás.

Gyakorolj mindennap!

Ha úgy érzed, hogy nincs időd a nyelvtanulásra, a legjobb, amit tehetsz, hogy értékes időtöltéssé változtatod az olyan sok esetben hasztalanul múló perceket, mint pl. az utazással töltött idő. A tömegközlekedési eszközökön új szavakat tanulhatsz meg, nyelvtani teszteket tölthetsz ki, könyvet olvashatsz vagy a kedvenc sorozatod nézheted angolul.

Használd a táblagéped nyelvtanulásra bárhol is vagy!

A táblagépek nagy előnye az, hogy nagyon praktikusak, könnyűek, kisméterűek és egy női táskában is elférnek, ugyanakkor tökéletesen alkalmasak internetezésre és tanulásra. A Samsung Galaxy Tab S táblagépre letöltött alkalmazások segítségével otthon, egy parkban ülve, egy ügyfélszolgálaton várakozva vagy a vonaton utazva is kényelmesen fejlesztheted idegennyelv-tudásodat. A Galaxy Tab S Super Amoled kijelzője lenyűgöző színvilágot tár a felhasználó elé, és napsütésben vagy borús időben is éppolyan élmény a használata, mint otthon a nappaliban ülve.  

Forrás, fotó:
Eurolex.hu

Régi húsvéti szokások

A húsvét a kereszténység egyik legjelentősebb ünnepe. Ma már inkább a tavaszvárás, és a tavasz eljövetelének jele, amelyet március vagy április hónapban (a Hold állásának megfelelően) tartanak, és sokaknál vallástalan jelentéssel bír. Azonban az ünnephez rengeteg régi (ma már vicces) hagyomány kapcsolódik, amelyek közül olvashatunk néhányat ebben a cikkben.

Ugye nem vesz senki élő nyuszit/csirkét/kacsát húsvétra ajándékba?

Ugye nem vesz senki élő nyuszit/csirkét/kacsát húsvétra ajándékba? Plüss nyuszi/csirke/kacsa vagy csoki nyuszi/csirke/kacsa a tökéletes választás! – olvasom az egyik állatvédő egyesület facebook oldalán és megmondom őszintén teljes mértékben egyetértek a felhívásukkal!

Munkahelyi motiváció?

Minden vezető sikeres cégre és lelkes munkatársakra vágyik, akik szakmailag kiválóak és minden nap a legjobb formájukat hozzák. A valóság azonban nem ilyen egyszerű. Még a legjobbnak tűnő munkatárs esetében sem lehetünk teljesen biztosak abban, hogy ugyanolyan teljesítményt nyújt napról-napra, és mindig maximálisan eltökélt. Jó hír, hogy vezetőként nagyban befolyásolhatjuk, hogy egy dolgozó mennyire tudja és akarja kihasználni tehetségét! Lássuk, hogyan!

8 különleges és elragadó húsvéti tradíció a világ különböző tájairól

Itthon a locsolkodás, rokonlátogatás, családi körben elfogyasztott finom ételek és természetesen a tojásfestés. Ezek mindenki számára jól ismert húsvéti tradíciók, azonban más nemzeteknél eltérő szokások uralkodnak, ismerjük meg ezeket is!

Jön a gofri világnapja!

Édes emlékezésre hívjuk a kedves olvasókat! Már meg sem lepődünk az abszurdabbnál abszurdabb világnapokról olvasva, de most tegyünk egy kivételt és beszéljünk arról, hogy március 25-én van a gofri világnapja!