Menü

Modern teniszcsarnokot avattak a Zselicvölgyben

  • Dátum: 2015.03.23., 14:42

Hivatalosan is átadták ma a somogy megyei Hajmáson a Zselicvölgyi Sportegyesület legmagasabb nemzetközi szabványoknak megfelelő teniszcsarnokát. A Magyar Olimpiai Bizottság és az Emberi Erőforrások minisztériumának támogatásával mintegy 100 millió forintból felépült sportlétesítmény a versenysportot és turisztikai célokat szolgál majd.

A somogyi megyeszékhelytől 20 kilométerre található településen, Hajmáson átadták ma a Zselicvölgy Sportegyesület új, korszerű teniszcsarnokát. Mint dr. Simicskó István, az Emberi Erőforrások Minisztériumának sportért felelős államtitkára köszöntőjében kifejtette: a kormány kiemelt célja, hogy minden olyan célt támogasson, amely a felnövekvő generációk fejlődését segíti. Jó példa erre a most átadott beruházás. Szabó Bence, a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára elmondta: a térség legmodernebb teniszcsarnoka épült fel Hajmáson. A legmagasabb nemzetközi szabványoknak megfelelő létesítmény edzési méltó körülményeket teremt a versenyzők felkészülésére, de akár az aktív mozgásra is.

Az egész tenisztársadalom nevében mondhatom: büszkék vagyunk rá, hogy egy modern csarnokkal bővült a hazai teniszpályák száma. Célunk, hogy a Zselicvölgy is bekapcsolódjon a hazai teniszélet körforgásába és remélem, hogy a közeljövőben ez a létesítmény színvonalas versenyeknek ad majd otthont, valamint sok fiatal tehetség ragad ütőt és próbálja ki ezt a csodálatos sportot - fejtette ki Szűcs Lajos, a Magyar Tenisz Szövetség elnöke. 

Sólyom András, a Zselicvölgy Sportegyesület elnöke hozzátette: a Zselicvölgy akár edzőtáborok ideális helyszíne lehet, hiszen itt magas színvonalú szállás is várja a sportolókat. Az egyesület a Magyar Tenisz Szövetséggel szoros együttműködésben fogja működtetni a létesítményt. Közös cél, hogy minőségi központok segítsék a tehetséges teniszezők fejlődését. A csarnok a versenyzőknek jó lehetőséget biztosít a gyakorlásra: világszínvonalú nemzetközi tornákat rendeznek pontosan ilyen borítású pályákon. Sólyom András hozzátette: a jövőben akár újabb, a sportágat erősítő fejlesztések is lehetnek Hajmás térségében.

A beruházás turisztikai célokat is szolgál: a szabadidőfarm vendégei számára is nyitott a teniszcsarnok. A mai nappal teljessé vált a Zselicvölgy komplex fejlesztése, mondta ifj. Lóki Géza, a létesítmény igazgatója. A 80 hektáros szabadidőfarm területén a közelmúltban több mint 1 milliárd forintos beruházás keretében nyolc darab háromcsillagos, összesen 32 szobás tájjellegű ház, 150 fős látványpince, valamint 120 férőhelyes étterem épült. A vendégek kényelmét szauna ház, kültéri medence, gyerekmedence, jakuzzi, masszázs és szolárium szolgálja.

Az aktív kikapcsolódást, sportolást futball-, tenisz- és röplabda pálya, bowlingterem, valamint minigolf és játszótér teszi teljessé. A szabadidőfarm a Zselici Csillagrezervátum területén található, amely 2009-ben Európában elsőként kapta meg a „Nemzetközi Csillagoségbolt-park” címet. Adottságai és szolgáltatásai - farmlátogatás, kerékpárkölcsönzés, lovaskocsikázás, horgász- és túralehetőségek, vadles – valódi élménnyé teszik az itt tartózkodást. Lóki Géza hozzátette: a két beruházással eddig 25 új munkahelyet teremtettek, terveik szerint a közeljövőben még többen dolgozhatnak majd a Zselicvölgyben. 

Forrás, fotó:
krq

A visszahízás okai

A fogyókúrázók klasszikus, 22-es csapdája előbb-utóbb minden fogyni vágyót utolér. A jelenség maga arra utal, hogy a diétázók eleinte gyors fogyásnak indulnak, majd - a fogyókúra abbahagyását követően - visszatérnek eredeti súlyukhoz. (Vagy rosszabb esetben akár plusz kilókkal is gyarapodhatnak.)

Jelek, hogy nem mozogsz eleget

Mozogsz eleget a hétköznapokban? Mikor néztél rá utoljára a telefon lépésszámlálójára? Meglepetten tapasztalhatod, hogy akár még a néhány ezer lépést sem éri el a napi teljesítményed, nemhogy a szakemberek által javasolt minimum 10 ezer lépést. Mi a helyzet a testmozgással? Van olyan edzésforma, amit szívesen végzel?

Mire utalhat a hirtelen fogyás?

Manapság nagyon sok ember túlsúllyal küzd, és minden vágya az, hogy gyorsan lefogyjon. A nagyon gyors súlyvesztés még akkor sem jó, ha ezt akarattal tesszük karcsúságunk érdekében. Sokkal nagyobb lehet azonban a baj, ha a fogyás akaratunktól függetlenül, változatlan étrend mellett következik be.

4 tipp gyors fogyáshoz

Nyaralásra vagy különleges eseményekre, mint esküvőre, esetleg egy versenyre bizony előfordulhat, hogy kevés idő alatt kell leadni néhány felesleges kilót. Ugyanakkor a gyors fogyás nem feltétlenül a legjobb módja a súlyvesztésnek, ha valóban tartós eredményt szeretnél elérni, hiszen ezek a diéták tápanyaghiányra apellálnak, amit a szervezet később visszakövetel.

Testzsír csökkentés okosan - Erre figyelj!

Testünk az energiát alapvetően zsírban vagyis testzsírban tárolja. Így kijelenthető, hogy a magas testzsírarány vagyis testzsírszázalék, krónikus energiatöbbletet jelent. Ennek oka, hogy több energiát viszünk be, mint amennyit testünk felhasznál, eléget. Ezt érdemes tovább fejtegetni, mivel ilyenkor jön az egyél kevesebbet, mozogj többet javaslat, ami nem mindig célravezető. Van ugyanis aki ehet bármennyit, nem hízik, míg más akkor is hízik, ha ránéz az ételre, pedig még mozog is.