Menü

PAPÍRTERMÉKEKKEL SEGÍTI A GYERMEKGYÓGYÍTÁST A TETRA PAK

  • Dátum: 2015.03.23., 14:58

1 millió forint értékben ajándékozott újrapapír termékeket és FSC® minősítésű papírt a Tetra Pak a Tűzoltó Utcai Gyermekklinikának

1 millió forint értékű kéztörlőt és orvosi papírlepedőt adományozott a Tűzoltó Utcai Gyermekklinikának a Tetra Pak, negyed évre fedezve a kórház szükségleteit.  A világ vezető italos kartondoboz gyártó vállalata immár ötödik éve támogatja újrapapír termékekkel az intézményt. A vállalat idén FSC® minősítésű színes papírokkal is megajándékozta a klinika Játszóházát, ezzel is könnyebbé és vidámabbá téve a beteg gyerekek gyógyulással töltött idejét.

Több ezer beteg gyermeket ellátó klinikának segít az újrapapír

A Tetra Pak ötödik éve adományozott újrapapír alapanyagból készített kéztörlőket és orvosi papírlepedőket a Tűzoltó Utcai Gyermekklinikának. Az 1 millió forint értékű, 13 raklapnyi ajándék kb. 4 hónapra fedezi a mindennapi működéshez szükséges, a kisbetegek ellátását segítő papírtermékeket.

„Klinikánkon negyedévente több mint 20.000 fekvő és ambuláns beteg gyermeket kezelünk, Magyarországon nagyjából minden második daganatos és leukémiás gyermek is nálunk gyógyul. A Tetra Pak felajánlása rendkívül nagy segítséget jelent intézményünknek, hiszen a papírtermékeken megtakarított összeget gyógyszerekre és orvosi eszközökre fordíthatjuk” – mondta a Tűzoltó Utcai Gyermekklinika igazgatója, Prof. Dr. Szabó András.

Vidámabb gyerekek, egészségesebb és tisztább jövő

Idén először a Tetra Pak a betegek ellátásához szükséges újrapapír termékek mellett FSC minősítésű színes papírokkal is megajándékozta a Tűzoltó Utcai Gyermekklinika Játszóházát.

[Szövegdoboz: A hulladékpapír nem szemét A legtöbb papírtermék, köztük az italos kartondobozok csomagolása is értékes alapanyagot jelent, amiből számos újrapapír termék (pl. másolópapír, toalettpapír, füzet) készíthető. 1 tonna újrapapír 12 felnőtt fát ment meg a kivágástól, megelőzi 280 liter olaj elégetését, megspórol 4.000 kW energiát és 31.500 liter vizet. Amint a Tetra Pak megbízásából a GfK Piackutató Intézet által végzett országosan reprezentatív lakossági felmérésből kiderül, a magyarok több mint 80%-a gondolja szelektíven gyűjthetőnek az italos kartondobozt. Ennek ellenére az Italos Karton Környezetvédelmi Egyesület adatai szerint ma Magyarországon az ilyen típusú csomagolóanyagnak még mindig csak 24%-a kerül szelektív hulladékgyűjtőkbe.]

 „A nem ritkán elhúzódó kezelések során nagy jelentősége van annak, hogy eltereljük a gyerekek figyelmét az esetleges fájdalmakról” – mondta Mina Katalin, a Játszóház vezetője. „Játékkal, rajzolással, origamizással igyekszünk megkönnyíteni a klinikán töltött időt a kicsik számára, így papírból soha nincs túl sok. Ezért is örülünk annyira a színes papíroknak, mert ezzel hónapokra biztosítva van a „mesterművekhez” szükséges alapanyag.”

Környezettudatosság az alfától az omegáig

A Tetra Pak kiemelten fontosnak tartja, hogy italos kartondobozai a gyártási ciklus elejétől az újrahasznosításig környezetbarát életutat járjanak be. A vállalat tejes és gyümölcsleves dobozainak 99%-a FSC minősítésű, vagyis felelős erdőgazdálkodásból származó papírból készül, a hulladékká vált italos kartondobozok pedig szelektíven gyűjthetők és 100%-ban újrahasznosíthatók.

„A papíralapú áruk, köztük az italos kartondobozok is értékes alapanyagok, amelyek szelektív gyűjtésével és újrahasznosításával olyan fontos termékek fenntarthatóbb előállításához járulhatunk hozzá, mint az újrapapír kéztörlők vagy az orvosi papírlepedők” – mondta Molnár Zita, a Tetra Pak Hungária Zrt. kommunikációs igazgatója.

Az adománnyal a cég a szelektív hulladékgyűjtés és a környezettudatosság fontosságára is szeretné felhívni a figyelmet.

Forrás:
premiercom

Fotó:
pixabay.com

Koszos hatású farmer és cipő egy vagyonért?

A minap olvastam, hogy Jennifer Lopez egy piszkos, de elképesztően drága farmerban járta New York utcáit. A művésznőről tudjuk, hogy szereti kipróbálni és megmutatni az újabbnál újabb stílusirányzatokat, ám ezúttal lehet, hogy kicsit túllőtt a célon? Egy koszos farmerban járta New York utcáit, amelynek ára megdöbbentő.

A majális története, jelentése

A tavasz egyik legkedveltebb ünnepe a majális, de sokan nincsenek tisztában azzal, hogy honnan is ered ez a szokás, illetve hogy mit jelent a szó. Ebben a cikkben bemutatom az ünnepet, így megtudhatjátok, hogy mit ünneplünk ezen a napon, illetve azt, hogy mikor van, valamint, hogy hogyan forrt egybe a munka ünnepével.

Az olvasás jótékony hatásai, mentalizáció

Kutatások egész sora támasztja alá, hogy fizikailag és lelkileg is egészségesebbek leszünk az olvasástól. Köztudottan bölcsebbé válhatunk, okosabbá, empatikusabbá, de fontos megjegyezni, hogy ezek a pozitív hatások akkor figyelhetők meg, ha klasszikusan könyvet tartunk a kezünkben és úgy olvasunk, nem pedig a neten görgetünk, chatet olvasunk, közösségi oldalakat csekkolunk.

Miért fontos a csapatépítés?

A helyi rádióban valamelyik nap a csapat építő tréningek fontossága, haszna volt a téma, így már akkor megfogalmazódott bennem, hogy erről a témáról érdemes írni. Mi a csapatépítés lényege, hogy zajlik, miért van rá szükség és kiknek ajánlott, ezekről szól mai cikkünk.

Vásárlásmánia

Bár a vásárlásmánia az egészségünkre nézve nem olyan káros szenvedély, mint például az alkohol- vagy drogfüggőség, mégis a szociális életünket nagyban károsíthatja, ezért fontos figyelni már a kezdő intő jelekre is.