Menü

A krill olaj 13 +1 hatása a szervezetre

A krill olaj – vagy rákolaj – a tengeri krillekből készül. A krillek, az óceáni táplálkozási lánc legalján megjelnő apró állatok, algákkal táplálkoznak, így nagyon erős antioxidánsok, tele vannak asztaxanthinnal.

Az asztaxanthint a világ legerősebb antioxidáns vegyületének tartják a szakemberek, mivel a legtöbb szabadgyök-fajtát képes semlegesíteni. Ezenkívül számos betegség kialakulásának esélyeit képes jelentősen csökkenteni.

Az Antarktisz jeges vizeiből származó krillek (apró, garnélaszerű rákok) Omega-3 tartalma nagyon magas, ráadásul olyan formában tartalmazzák az Omega-3-at – foszfolipid kötés – amilyen formában az emberi szervezetben is előfordul. Emiatt a krill olaj Omega-3-ja 3-4-szer nagyobb arányban tud beépülni az emberi szervezetbe, mint a hagyományos halolaj Omega-3-ja.

A krillek mélyvízi rövid életű állatkák. Szennyezettségük pont a mélyvízi-lét és a rövid élet miatt elhanyagolható. A krillekből készülő krill olaj rendkívül tiszta és természetes. Mindennek azért is van jelentősége, hiszen a rákolajjal gyakorta összehasonlított halolaj esetében 10-ből akár 9 esetben is kimutatható valamilyen szennyeződés.

A kril olajnak kiemelkedően magas tápanyagtartalma, ezért emberi fogyasztásra, az egészség megőrzésére teljesen ideális. Számos érv szól a krill olaj fogyasztása mellett.

Az alábbiakban felsorolásszerűen megtalál 16+1 problémát, melyek kezelésére, tüneteinek az enyhítésére a krill olaj alkalmazható:

1. gyulladások enyhítésére
2. immunerősítés és általános egészségjavításra
3. szív –és érrendszeri problémák tüneteinek enyhítésére - érelmeszesedésnél, magasvérnyomásnál, magas LDL koleszterin szintnél
4. idegrendszeri problémák esetén – koncentráció és memória javítás
5. bőrápolásra – selymesebbé, puhábbé teszi a bőrt
6. pikkelysömör, ekcéma kezelésére
7. a haj ápolására – jobb csillogás
8. a szem állapotának javítására - > jobb látás – a kiszáradt szem ellen
9. jobb emésztést érhetünk el + gyomorbántalmak ellen
10. teljesítményfokozásra és energiaszint növelésre
11. allergia enyhítésére vagy akár megszüntetésére
12. depresszió csökkentésére
13. koraszülés megelőzésére, illetve terhesség alatt
13 + 1 „a hosszú élet titka” – az öregedés lassítására, az agyi teljesítmény fokozásásra

Az antarktiszi rákolaj jóval hatékonyabb, mint a halolaj, ezért is tartják sokan az Omega-3 alapú készítmények új generációs képviselőjének.

A halolaj Omega-3 zsírsavjai triglicerid formában vannak jelen, míg a rákolajban foszfolipid formában, pontosan úgy, ahogy  az emberi sejtekben is.

A foszfolipid formájú Omega-3 jobban be tud épülni a szervezetbe, a  triglicerideket a májnak még át kell alakítania, az átalakítás pedig veszteséggel jár. Többek között ezért is mondja sok szakember, hogy 500 mg rákolaj 1500 - 2000 mg halolajnak is képes megfelelni!

A, E és D-vitamin tartalma szintén jelentős a krill olajnak. A rákolaj foszfatidilkolinja ingerületátvivőként működnek és szerepük van a szervezet glikogén szintézisében is.

A krill olajat nemcsak omega-3 pótlásra fogyaszthatjuk, mint a halolajokat, hanem a korábban említett asztaxanthin bevitelével, antioxidáns védelmmel is felruházzuk immunrendszerünket.

Ne felejtsük el, hogy agyunk jelentős része Omega zsírsavakból áll. A megfelelő agyi teljesítmény eléréséhez szervezetünknek folyamatosan szüksége van omega-3-ra. Az alacsony omega-3 szint, nemcsak idős korban vezethet a mentális teljesítmény csökkenéséhez vagy elbutuláshoz, hanem jóval korábban is.

Sok „modern élelmiszer” hozzájárul ahhoz, hogy lecsökkenjen szervezetünkben az Omega-3 szint, ami egyenes út a fáradékonyság, a gyenge agyi teljesítmény, a rossz memória és koncentrációs képességek felé. Ez pedig minden esetben minőségi romlást eredményez életünk számos területén.

A rákolajról való mégtöbb információhoz kattintson IDE -> www.krillolaj.eu

 

Dolgok, amik a fehérjeszegény diéta hatásai

30 éves korunkig a szervezet gyorsan regenerálja önmagát, 30 év után azonban sokkal könnyebben törnek a csontok, mint gyógyulnak. Hogy erősítheted meg tested vázát? Természetesen kalciummal, amelynek a fehérje a legjobb forrása.

Sör a női és férfi szépségért és fiatalságért

Hogyan fiatalít, szépít? Jótékony az alvásra és az intelligenciára. Hogyan használjuk a sört külsőleg? Kutatási eredmények a sör hatásáról.

Az 5 leghatásosabb méregtelenítő étel

A helytelen táplálkozás miatt a testünkben sok salakanyag, a kötőszövetekben pedig sok felesleges víz halmozódhat fel. Ám akadnak ételek, amelyekkel könnyedén elkerülheted ezeket a problémákat!

A kígyóuborka meglepő hatásai

A kígyóuborka amellett, hogy sokoldalúan felhasználható a konyhában, a szervezetre is számos jótékony hatással bír, ami messze túlmutat a szem alatti karikák eltüntetésében.

A feldolgozott élelmiszerek káros hatásai

Az egészséges életmóddal foglalkozó szakemberek szerint a cukor, a finomított szénhidrátok után a feldolgozott élelmiszerek fogyasztása miatt van komoly ok az aggodalomra. Egyre több dietetikus, életmódtanácsadó javasolja a feldolgozott élelmiszerek fogyasztásának visszaszorítását. Vajon tisztában vagyunk azzal, melyek ezek az ételek, italok?