Menü

Három megoldás a hajhullásra

  • Dátum: 2015.04.16., 15:07

A nők szépségének, vonzó megjelenésének egyik jelképe a dús, egészséges hajkorona, éppen ezért nagy lelki teher, amikor egy hölgy azzal szembesül: haja töredezetté, fénytelenné válik, mennyisége csökkenni kezd. A hajhullás kezelésére ma már eredményes kozmetológiai eljárások léteznek, mint például a mezoterápia, a saját-vér terápia és a carboxyterápia.

„Átlagosan 100-150 hajszálunk hullik ki naponta - ha huzamosabb ideig ennél jóval több a hajveszteség, kóros hajhullásról beszélünk. Ilyenkor a haj fénytelenné, töredezetté válhat, könnyedén eltávolítható lesz a fejbőrből. A felmérések szerint ezzel minden tizedik nő szembesül” – mondta el dr. Kriston Renáta bőrgyógyász-kozmetológus, aki azt is hozzátette: a hajhullás hátterében a nem megfelelően kiválasztott hajápoló kozmetikumok, stressz, drasztikus fogyókúrák és krónikus (gégészeti, urológiai, fogászati) betegségek állhatnak, de okozhatja például vérszegénység is. A probléma gyakran jelentkezik szülés után, illetve a menopauza időszakában. „A hajhullás kezelésére rendkívül eredményes kozmetológiai és orvosesztétikai módszerek léteznek, például a mezoterápia, a saját-vér terápia és a carboxyterápia” – mondta el a szakértő. Lássuk, mit is takarnak ezek pontosan!

Mezoterápia

Több évtizedre visszatekintő, gyors, fájdalommentes eljárás, amely során speciális vitaminokat, aminosavakat, cinket, szilíciumot és további hatóanyagokat juttatnak mikroinjekciózással a hajas fejbőrbe. A módszer sikerességét nagymértékben befolyásolja, hogy mióta áll fenn a probléma, és mi a hajhullás pontos oka, de általános tapasztalat, hogy az eljárás eredményeként a hajszálak megerősödnek, fényesebbé válnak, csökken a hajhullás, néhány hét múlva pedig új hajszálak jelennek meg. A terápia segítségével a foltokban jelentkező, illetve a férfias típusú hajhullás is sikeresen kezelhető, de alkalmas a korpásodás és a zsírosodás kezelésére is.

Saját-vér terápia

Új kezelési lehetőség, amely során vérlemezkékben gazdag, koncentrált plazmát és ezzel növekedési faktorokat, valamint bioaktív fehérjéket juttatnak a fejbőrbe – ennek eredményeképp megújulnak a kötőszöveti sejtek, felgyorsul a sebgyógyulás és a szöveti regeneráció. A haj növekedése és minőségi változása a terápia megkezdését követő 12. hét után várható, a végeredmény a kezelést követően 9 hónappal alakul ki. A kezelés jól tolerálható, nincs komolyabb mellékhatása.

Carboxyterápia

Évtizedekkel ezelőtt megfigyelték a CO2 tartalmú gyógyvizek egészségre, különösen a vérkeringésre gyakorolt jótékony hatását. Az idő előrehaladtával vérkeringésünk lassul, kevesebb oxigén jut a sejtekhez, és emiatt megakadnak a regenerációs folyamatok. A kezelés során a szakértő vékony tűk segítségével, ellenőrzött körülmények között CO2-t injektál a bőr meghatározott rétegébe, amely élénkíti a keringést és a kollagéntermelést, illetve elősegíti a sejtmegújulást. A legújabb tapasztalatok szerint sorozatkezelések alkalmazásával a foltos és diffúz hajhullás, valamint a haj minőségét érintő problémák esetén is sikeresen alkalmazható eljárás, jelentős mellékhatások nélkül.

Forrás, fotó:
redlemon.hu

Mit tegyünk éjszakai köhögés ellen?

Az éjszakai köhögés több okból is kialakulhat, lehet szezonális megfázás, arcüreg- vagy mandulagyulladás, esetleg a fűtési szezonra jellemző száraz levegő vagy akár asztma, allergia miatt. Ha a tünetek tartósan fennállnak, orvosi segítséghez kell fordulni.

Az elliptikus tréner több fantasztikus hatása

Sokak számára a mindennapi futás fájdalmakhoz, sérülésekhez vezethet. Ennek megakadályozása érdekében az aktív helyreállítási edzéseket érdemes beépíteni a futóprogramba, ez ugyanis ad egy kis szünetet, kicsit változtat a rutinon, ez pedig segít fenntartani a motivációt.

A szem védelmét szolgáló vitaminok

A mindennapok során számos tényező veszélyeztetheti szemeink egészségét, így a száraz, meleg levegő, a dohányfüst, a huzat és a képernyő előtti munkavégzés, sőt a stressz is. Az ártalmas külső hatásokkal szemben sokat tehetünk, ha odafigyelünk a kiegyensúlyozott táplálkozásra. Melyek azok a vitaminok, nyomelemek, amelyek szemünk egészsége szempontjából nélkülözhetetlenek?

Jelek, melyek vitaminhiányra utalnak

A vitaminhiánynak számtalan jele lehet: hajunk, körmünk, bőrünk mind árulkodhatnak hiánybetegségről. Szerencsére azonban van megoldás. Összeszedtük a leggyakoribb hiányállapotokat, valamint, hogy mit érdemes fogyasztani ilyen esetben.

Tünetek, amik a túl magas vasszintre hívja fel a figyelmet

A szervezetben a ferritin tárolja a vasat, így az alacsony szintje vashiányra, a magas pedig a vasraktárak fokozott telítettségére utalhat.