Menü

Hangák: a fantasztikus anyuka-manufaktúra

A hangák közössége az összefogásról, valamint a környezetvédelemről szól. Eddig ötven anyuka összefogásával valósult meg egy olyan társadalmi vállalkozás, melynek keretében bio és környezettudatos termékeket vásárolhatunk, ráadásul a vásárlásunkkal még nemes célokat is támogatunk.

A hangák csoportja kisgyerekes nőkből áll, és a jelenleg ötven főből álló nőktől bio, öko, tehát teljes mértékben környezettudatos magyar termékeket vásárolhatunk. A termékpalettájukon tisztítószerek, kozmetikai termékek, fényvédőszerek, babáknak való termékek, valamint papíráruk szerepelnek. Rendelhetünk az időszakos katalógusból, de létezik webáruházuk is. A www.hangak.hu weboldalon megkereshetjük, hogy van-e a környékünkön hanga, akitől vásárolhatunk.

A kiváló kezdeményezés fontos momentuma, hogy kisgyerekes nők számára biztosít kereseti lehetőséget, ráadásul oly módon, hogy a gyermeke mellett, otthon tudja végezni a tevékenységét. Mivel a kisgyermekes nők munkaerő-piacra való visszailleszkedése, a munka és a magánélet összeegyeztetése nagyon nehéz kérdés ma hazánkban, ezért kiváló lehetőség, hogy létezik egy olyan tevékenység, amely átmenetet biztosít az anyaság és a munkába állás között, és pénzkereseti tevékenységet teremt az anyák számára. Sőt mindeközben még a gyermekük óvodáját, iskoláját is támogathatják, hiszen a hangák bevételének egy része társadalmi célokat támogat: ovik-sulik, alapítványok, egyesületek kapják a bevétel egy részét. Tavaly a hangák 624 ezer forintot adományoztak a különböző szervezeteknek.

A weboldal külön érdekessége, hogy találunk rajta egy ökológiai lábnyom-számítót, amely egy teszt révén kiszámolja nekünk, hogy mekkora az ökológiai lábnyomunk, valamint összehasonlítja azt a magyar és a nemzetközi átlaggal. Talán nem árulunk el nagy titkot azzal, ha elmeséljük: a hazai átlag jóval túlhaladja a nemzetközit. Ez is jelzi, hogy valamit tennünk kell, és az egyik remek lehetőség, ha a hangáktól vásárolunk. Be kell látnunk, hogy nem maradhat minden úgy, ahogy volt, és mennyit ártunk a környezetünknek a szokásainkkal. Mint azt a weboldalról megtudhatjuk, egy doboz hagyományos mosószer elhasználásával öt négyzetméternyi rétet károsítunk. Eléggé aggasztó belegondolni, hogy mi múlik akkor egyetlen ember szokásain… Gyakran ugyanis ezt az érvet hangoztatjuk, hogy mi kishalak vagyunk ahhoz, hogy komoly változások történjenek a Földön. Az ilyen adatokból láthatjuk, hogy nagyon is sokat számít minden apró momentum. Nem is beszélve a saját egészségünkről.

És talán az sem mindegy, hogy vásárlásunkkal kit, vagy mit támogatunk: távoli, nehezen meghatározható célokat, mint amiket a multik ígérnek, vagy általunk ismert szervezeteket és hazai gyártókat? 

Fotó:
pixabay.com

Régi húsvéti szokások

A húsvét a kereszténység egyik legjelentősebb ünnepe. Ma már inkább a tavaszvárás, és a tavasz eljövetelének jele, amelyet március vagy április hónapban (a Hold állásának megfelelően) tartanak, és sokaknál vallástalan jelentéssel bír. Azonban az ünnephez rengeteg régi (ma már vicces) hagyomány kapcsolódik, amelyek közül olvashatunk néhányat ebben a cikkben.

Ugye nem vesz senki élő nyuszit/csirkét/kacsát húsvétra ajándékba?

Ugye nem vesz senki élő nyuszit/csirkét/kacsát húsvétra ajándékba? Plüss nyuszi/csirke/kacsa vagy csoki nyuszi/csirke/kacsa a tökéletes választás! – olvasom az egyik állatvédő egyesület facebook oldalán és megmondom őszintén teljes mértékben egyetértek a felhívásukkal!

Munkahelyi motiváció?

Minden vezető sikeres cégre és lelkes munkatársakra vágyik, akik szakmailag kiválóak és minden nap a legjobb formájukat hozzák. A valóság azonban nem ilyen egyszerű. Még a legjobbnak tűnő munkatárs esetében sem lehetünk teljesen biztosak abban, hogy ugyanolyan teljesítményt nyújt napról-napra, és mindig maximálisan eltökélt. Jó hír, hogy vezetőként nagyban befolyásolhatjuk, hogy egy dolgozó mennyire tudja és akarja kihasználni tehetségét! Lássuk, hogyan!

8 különleges és elragadó húsvéti tradíció a világ különböző tájairól

Itthon a locsolkodás, rokonlátogatás, családi körben elfogyasztott finom ételek és természetesen a tojásfestés. Ezek mindenki számára jól ismert húsvéti tradíciók, azonban más nemzeteknél eltérő szokások uralkodnak, ismerjük meg ezeket is!

Jön a gofri világnapja!

Édes emlékezésre hívjuk a kedves olvasókat! Már meg sem lepődünk az abszurdabbnál abszurdabb világnapokról olvasva, de most tegyünk egy kivételt és beszéljünk arról, hogy március 25-én van a gofri világnapja!