Menü

Könyvajánló: Váratlan nyaralás

Az előző ajánlott könyvhöz kapcsolódóan ismét egy könnyed regényre hívjuk fel a figyelmeteket, amely egy kicsit nyaralós, de kicsit elgondolkodtató is. Cat Lavoie: Váratlan nyaralás című könyve sokkal több, mint amit a cím sejteni enged.

Az előző ajánlott könyvvel két dologban hasonlít a jelenlegi: ennek is fontos helyszíne egy tengerpart, és a főszereplő lány itt is egy kávézót vezet. Valamint hogy ebben a sztoriban is van néhány csavar. Zoey egy igencsak hatásos belépővel indít: szegény minden kis trükköt elkövet, hogy volt barátja, Braden közelében lehessen. Elkeseredettségében még a barátait is belerángatja a nyomozásába. Ekkor már betelik náluk a pohár, és Zoey nagynénjével összefogva elküldik őt egy tengerparti hotelbe. Ami nem egy szimpla nyaralás, mert klasszikus élvezetek helyett befelé kell figyelni. Ez nem sikerül teljes mértékben, mert Zoey már a repülőn belebotlik a hőn áhított exe személyiségét tekintve jóval szimpatikusabb hasonmásába. Valószínűleg ez volt a legutolsó opció, amivel számoltak Zoey környezetében annak kapcsán, hogy mi történhet majd az egy hetes mexikói út során. Pedig a meglepetéseknek itt még koránt sincs vége…

Ez a regény amellett, hogy kellemes, és meglepő fordulatokkal teli kikapcsolódást nyújt egészen a sztori végéig, olyan érdekes gondolatokat boncolgat, mint hogy milyen nehéz is lehet az elengedés, de mégis hová fajulhat, ha nem tudjuk megtenni. Vagy hogy érdemes-e pillanatnyi megfontolásból esetleg életre szóló döntést hozni. Valamint hogy az elveszettnek hitt szerelem talán évtizedek múlva is újra ránk találhat. Továbbá hogy néha az unszimpátiát is követheti barátság, vagy ellenkezőleg: a barátokból is lehet ellenség, az exekből meg feleség – és mindezt rövid idő alatt. Mert ilyen az élet, és nem csak a regényekben…

A majális története, jelentése

A tavasz egyik legkedveltebb ünnepe a majális, de sokan nincsenek tisztában azzal, hogy honnan is ered ez a szokás, illetve hogy mit jelent a szó. Ebben a cikkben bemutatom az ünnepet, így megtudhatjátok, hogy mit ünneplünk ezen a napon, illetve azt, hogy mikor van, valamint, hogy hogyan forrt egybe a munka ünnepével.

Eszelős utcai harcosok

A 2024-es Országúti diszkó az 1989-es Patrick Swayze-féle akciófilm remake-je, motívumában eltér elődjétől, de mégis hű marad a régi időkhöz. A 80-as évek filmjeinek megvan a sajátos, korra jellemző atmoszférájuk. Ez alól az akkori alkotás sem volt kivétel, mely főként a kocsmai verekedései és Patrick Swayze karizmája miatt vált ikonikussá. Nos, a mostani 2024-es Doug Liman újrafeldolgozás nem egy mély érzelmeket megmozgató alkotás, de az összképet tekintve egy nagyon jó akció-vígjáték.

Az olvasás jótékony hatásai, mentalizáció

Kutatások egész sora támasztja alá, hogy fizikailag és lelkileg is egészségesebbek leszünk az olvasástól. Köztudottan bölcsebbé válhatunk, okosabbá, empatikusabbá, de fontos megjegyezni, hogy ezek a pozitív hatások akkor figyelhetők meg, ha klasszikusan könyvet tartunk a kezünkben és úgy olvasunk, nem pedig a neten görgetünk, chatet olvasunk, közösségi oldalakat csekkolunk.

Miért fontos a csapatépítés?

A helyi rádióban valamelyik nap a csapat építő tréningek fontossága, haszna volt a téma, így már akkor megfogalmazódott bennem, hogy erről a témáról érdemes írni. Mi a csapatépítés lényege, hogy zajlik, miért van rá szükség és kiknek ajánlott, ezekről szól mai cikkünk.

Vásárlásmánia

Bár a vásárlásmánia az egészségünkre nézve nem olyan káros szenvedély, mint például az alkohol- vagy drogfüggőség, mégis a szociális életünket nagyban károsíthatja, ezért fontos figyelni már a kezdő intő jelekre is.