Menü

Arctisztítás házilag – tejes csodák

Nem csak kozmetikusnál érhetünk el csodákat, hanem otthonunkban is készíthetünk olyan arctisztító keverékeket, amelyek kényeztetik bőrünket, ráadásul teljesen természetesek. Ennek legjobb alapanyaga a tej, és az egyéb tejtermékek. Ha arctisztításról van szó, akkor házi tejtermékek használata ajánlott.

Sokszor a nagy rohanásban épp az arctisztítás fázisa marad ki a tisztálkodás során, csak lemossuk az arcunkat vízzel, vagy valamilyen bolti kozmetikai terméket használunk. Sajnos ahogy más termékekben, ezekben is rengeteg vegyi összetevő lehet, amelyekre a bőrünk érzékenyen reagál, a csökkentett hatásról nem is beszélve. Az átlagos kereskedelmi forgalomban kapható kozmetikai termékekben csak a töredéke található annak a hatóanyagnak, amivel reklámozzák… Ha van időnk, rendezzünk egy kis otthoni arc-wellnesst házi tejtermékekkel! Még ha fogyasztásra nem is annyira kedveljük a házi tejtermékeket, ilyen célra mindenképpen ezek használata javasolt, hiszen a házi tej és abból készült joghurt, tejszín még tartalmazza az élő anyagokat a boltival ellentétben.

Milyen kényeztető házi arctisztítókat, arcpakolásokat készíthetünk tejes dolgokból?

1 dl tejben keverjünk el fél teáskanálnyi átszitált parajdi, vagy himalája sót. Ha a só feloldódott a tejben, akkor töröljük át vele az arcunkat. Pár percig hagyjuk hatni, mielőtt leöblítenénk.

Ha csak a natúr, krémes tejtermékekre vágyunk, akkor keverjünk össze tejszínt, valamint joghurtot, és ezt vigyük fel az arcbőrre, majd hagyjuk rajta 15-20 percig. Tejjel kicsit higíthatjuk az állagát.

Kombináljuk gyümölccsel: tápláló és jó illatú arcpakolást kaphatunk, ha a tejszínhez, vagy a natúr joghurthoz banánt, narancsot, vagy málnát adunk, természetesen turmixolt, vagy összenyomkodott formában.

A tej és méz az örök kényeztetés szimbóluma, használjuk az arcpakoláshoz is: 1 dl tejszínhez adjunk egy teáskanálnyi házi mézet, és keverjük össze. Ugyanígy 15-20 percig hagyjuk hatni, mint az előzőeket, majd alaposan mossuk le.

A natúr joghurthoz adhatunk tört mandulát, vagy őrölt zabot, így kiváló radírozó hatású arcpakolást kapunk. A lényege, hogy felvitel közben óvatosan masszírozzuk át vele a bőrünket kb. 5 percen át.

Ha szeretnénk táplálni és megnyugtatni az arcbőrünket, akkor adjunk pár csepp argánolajat a tejszínhez, majd ezt masszírozzuk be gyengéden a bőrünkbe, és hagyjuk hatni lemosás előtt.

A jázmin rizsnek már eleve tejes íze és állaga van, tejszínnel kombinálva pedig kiváló arcpakolás válik belőle. Csak annyi a dolgunk, hogy mossunk át egy maréknyi jó minőségű jázmin rizst, és turmixoljuk össze egy botmixer segítségével 1 dl tejszínnel, majd kenjük fel az arcunkra. Az előzőekkel azonosan 15-20 percig hagyjuk hatni. 

Fotó:
pixabay.com

Mikor nem mosunk helyesen fogat?

Egy szép fogsor nagyon vonzó tulajdonság, ám egészségünk szempontjából sem mindegy, hogy milyen állapotban vannak a fogaink. Ha egészségesek a fogaink, számos problémától megóvhatjuk magunkat. Ehhez viszont elengedhetetlen, hogy lehetőleg törekedjünk a helyes fogtisztításra, fogápolásra.

A stressz kevésbé ismert tünetei

Ki ne ismerné azokat a feszült helyzeteket, amikor mindenféle bajunk van?! Gyomorgörcs, hasmenés, fejfájás, az ember megőrjíti a stresszes élet. Ám vannak tünetek, amikről sokszor nem is gondolnánk, hogy a stressz okozza.

Vízkúra, a japánok ezt is mesterfokon űzik

Rengeteg egészséges módszert leshetünk el a japánoktól, mindezt az életmódjuk, étkezésük, nézeteik és kultúrájuk teszi lehetővé. A víz fogyasztása alapfeltétele létünknek, a japánok viszont ezt is tökélyre fejlesztették.

Érdekességek a hajunkról

A hajunk sok mindent elárul rólunk, a személyiségünkről, hangulatunkról, egészségi állapotunkról, stílusunkról, a megjelenésünk fontos és látványos része, jöjjön most néhány izgalmas dolog a hajról, amit eddig talán nem is hallottunk még.

Éjszakai agymosás

Még ma sem értjük teljesen, mi történik ilyenkor a szervezetünkben, sőt az sem egészen világos, hogy miért van egyáltalán szükségünk alvásra.