Menü

Arctisztítás házilag – tejes csodák

Nem csak kozmetikusnál érhetünk el csodákat, hanem otthonunkban is készíthetünk olyan arctisztító keverékeket, amelyek kényeztetik bőrünket, ráadásul teljesen természetesek. Ennek legjobb alapanyaga a tej, és az egyéb tejtermékek. Ha arctisztításról van szó, akkor házi tejtermékek használata ajánlott.

Sokszor a nagy rohanásban épp az arctisztítás fázisa marad ki a tisztálkodás során, csak lemossuk az arcunkat vízzel, vagy valamilyen bolti kozmetikai terméket használunk. Sajnos ahogy más termékekben, ezekben is rengeteg vegyi összetevő lehet, amelyekre a bőrünk érzékenyen reagál, a csökkentett hatásról nem is beszélve. Az átlagos kereskedelmi forgalomban kapható kozmetikai termékekben csak a töredéke található annak a hatóanyagnak, amivel reklámozzák… Ha van időnk, rendezzünk egy kis otthoni arc-wellnesst házi tejtermékekkel! Még ha fogyasztásra nem is annyira kedveljük a házi tejtermékeket, ilyen célra mindenképpen ezek használata javasolt, hiszen a házi tej és abból készült joghurt, tejszín még tartalmazza az élő anyagokat a boltival ellentétben.

Milyen kényeztető házi arctisztítókat, arcpakolásokat készíthetünk tejes dolgokból?

1 dl tejben keverjünk el fél teáskanálnyi átszitált parajdi, vagy himalája sót. Ha a só feloldódott a tejben, akkor töröljük át vele az arcunkat. Pár percig hagyjuk hatni, mielőtt leöblítenénk.

Ha csak a natúr, krémes tejtermékekre vágyunk, akkor keverjünk össze tejszínt, valamint joghurtot, és ezt vigyük fel az arcbőrre, majd hagyjuk rajta 15-20 percig. Tejjel kicsit higíthatjuk az állagát.

Kombináljuk gyümölccsel: tápláló és jó illatú arcpakolást kaphatunk, ha a tejszínhez, vagy a natúr joghurthoz banánt, narancsot, vagy málnát adunk, természetesen turmixolt, vagy összenyomkodott formában.

A tej és méz az örök kényeztetés szimbóluma, használjuk az arcpakoláshoz is: 1 dl tejszínhez adjunk egy teáskanálnyi házi mézet, és keverjük össze. Ugyanígy 15-20 percig hagyjuk hatni, mint az előzőeket, majd alaposan mossuk le.

A natúr joghurthoz adhatunk tört mandulát, vagy őrölt zabot, így kiváló radírozó hatású arcpakolást kapunk. A lényege, hogy felvitel közben óvatosan masszírozzuk át vele a bőrünket kb. 5 percen át.

Ha szeretnénk táplálni és megnyugtatni az arcbőrünket, akkor adjunk pár csepp argánolajat a tejszínhez, majd ezt masszírozzuk be gyengéden a bőrünkbe, és hagyjuk hatni lemosás előtt.

A jázmin rizsnek már eleve tejes íze és állaga van, tejszínnel kombinálva pedig kiváló arcpakolás válik belőle. Csak annyi a dolgunk, hogy mossunk át egy maréknyi jó minőségű jázmin rizst, és turmixoljuk össze egy botmixer segítségével 1 dl tejszínnel, majd kenjük fel az arcunkra. Az előzőekkel azonosan 15-20 percig hagyjuk hatni. 

Fotó:
pixabay.com

Tudnivalók a telített és a telítetlen zsírokról

Az ember által felhasznált zsírok alkotóelemei a hosszú szénláncú zsírsavak és a glicerin. A köztük lévő különbségek alapja a szénlánc alakja és hossza, valamint a szénatomokhoz köthető hidrogénatomok száma. Az egészségtudatos táplálkozásnál fontos tudni mennyit vigyünk be ezekből a szervezetünkbe.

A bemelegítés elengedhetetlen fontossága

Miért kell bemelegíteni edzés előtt? Hogyan kell ezt végezni? Mit veszítesz, ha kihagyod? Remélem ez a cikk segítséget fog nyújtani abban, hogy ne ész nélkül kezdj neki az edzésnek.

Az edzés utáni étkezés szabályai

Sokakban felmerül a kérdés edzés után, hogy vajon mit, mikor és mennyit szabad enni? Mindenképpen próbálj ki több lehetőséget, idővel úgyis meglátod melyik az, ami számodra a legjobb, leghasznosabb. Íme, néhány ehhez kapcsolódó praktika, melyeket érdemes a jövőben elsajátítanod a fejlődésed érdekében.

Nátha kezelése gyorsan

Tél van, és a változékony időjárás ellenére többnyire hideget tapasztalhatunk a napi sétáink során. Amivel semmi gond nincs, egészen addig, míg meg nem jelenik az ismerős vörös folt az arcunkon, amit az orr folyás okoz, és el nem kezd rázni a hideg a fűtött szobában is. A téli náthán mindenki szeretne minél hamarabb túlesni. Mutatunk pár örök érvényű tippet.

Memóriajavító táplálékaink nyomában

Ha csak vizsgákra készülsz, vagy csupán hosszan meg szeretnéd őrizni szellemi fittségedet, érdemes a táplálkozásodra is odafigyelned. A következőkben különböző tippeket, praktikákat olvashatsz, amelyek segítségével fejlesztheted memóriádat.