Menü

Miben aludjunk, ha jön a jó idő?

Szerencsére itt a tavasz, egyre melegebbek a nappalok és az éjszakák is. A téli pizsamákat lassan ideje a szekrény mélyére süllyeszteni. De vajon miben egészséges aludni, milyen alsónemű és alvóruházat használata javasolt?

Örök kérdés, hogy ajánlják-e az alváshoz a fehérnemű viseletét, vagy sem, javasolt-e bugyiban, alsónadrágban aludni, vagy inkább kerülendő? A kényelmes, könnyű pamut alsónemű használata javasolt, ugyanis megvéd a nem kívánt fertőzésektől, valamint megfelelő hőmérsékleten tartja az intim testrészeinket. A szoros alsónadrágok, túl szűk bugyik, tangák használata viszont kerülendő. Nem csak kényelmetlenek, de gátolják a megfelelő vérkeringést. Ráadásul a tanga használatával ahhoz képest is növekszik a fertőzésveszély, mintha nem viselnénk semmit, hiszen a keskeny anyagdarab hidat képez a végbél és a hüvely között. Ugyanez igaz a tisztasági betétre is, melynek a használata nem ajánlott minden napra egyes vélekedésekkel ellentétben. A legjobb, ha például fehérnemű nélkül laza pizsamanadrágot viselünk, de ez esetben ügyelni kell annak sokkal gyakoribb cseréjére, mintha alsóneművel kiegészítve használnánk.

Egyéb tekintetben is kényelmes, könnyű viselet javasolt éjszakára. Lehet, hogy a filmekben szexik a testhez álló, selyem, melltartós hálóingek, de rendszeres viseletre ezek semmiképp sem ajánlottak. A merevített melltartók használata különösen kerülendő, de minden más hasonló ruhadarab is, ami túlságosan szoros. Egy felmérés szerint a mellrák kialakulásához nagymértékben hozzájárul a melltartók viselete. Így legalább éjszakára mindenképp kerülendő a használatuk.

Természetesen éppen szoptató édesanyák nem biztos, hogy tudják azt nélkülözni, de ezt leszámítva mindenképp melltartó nélkül ajánlott aludni. Éjszakára tehát még a sportmelltartók használata is mellőzendő lehetőség szerint, tehát csakis laza darabokat viseljünk. A bőr így könnyebben szellőzik, könnyedebbé válik a légzésünk, szabadabb érzés a testünknek alvás közben. 

Fotó:
pixabay.com

5 tipp, hogy mit kezdj a szabadidőddel

Az élet folyamatos tanulás. Tanulás akkor, ha egy képzést szeretnénk elvégezni, és tanulás akkor is, ha önmagunkkal kapcsolatos feladataink vannak. Ugyanígy néhányunknak tanácsra lehet szüksége, ha arról van szó, mit kezdjen a temérdek szabadidejével. Nem mindenkinek a rohanó életmód a legnagyobb ellensége.

A szelfi diszmorfia önbizalom romboló hatása

Sokak szerint a szelfizés a mai, önimádó, egocentrikus generáció hóbortja. Viszont egy önarcképfotó sokkal többet elárul rólunk, mint gondolnánk. Az okostelefonokon található képszerkesztő alkalmazások segítségével bárki modellt varázsolhat magából. A baj akkor jön el, amikor belenézünk a tükörbe és látottakkal nem vagyunk megelégedve.

Magányosan vagy állattal lakásban?

Talán emberek tízezrei viaskodnak a kérdéssel, hogy maradjanak-e egyedül egy tiszta lakásban, vagy inkább fogadjanak maguk mellé egy társat, aki után viszont bizony gyakran kell takarítani, és a higiéniára is ügyelni kell. Hogyan döntsünk?

Ne legyen stresszes kinyitni a ruhásszekrényt!

Gyakran érzed reggel, amikor kinyitod a szekrényt, hogy nincs mit felvenned? Mit gondolsz, miért van ez? Irtsd ki a stresszt a ruhásszekrényedből! Segítünk!

A komolyzene egészségre gyakorolt hatásai

Kutatások sora igazolta, hogy a klasszikus zene emberi szervezetre gyakorolt hatása sokkal pozitívabb, mint bármilyen más stílusú zenéé. Valószínűleg már mindannyian megtapasztaltuk, amikor stresszes nap után betettük kedvenc zenénket, egyből el is tudtunk vonatkoztatni az átélt fáradalmaktól.