Menü

Miben aludjunk, ha jön a jó idő?

Szerencsére itt a tavasz, egyre melegebbek a nappalok és az éjszakák is. A téli pizsamákat lassan ideje a szekrény mélyére süllyeszteni. De vajon miben egészséges aludni, milyen alsónemű és alvóruházat használata javasolt?

Örök kérdés, hogy ajánlják-e az alváshoz a fehérnemű viseletét, vagy sem, javasolt-e bugyiban, alsónadrágban aludni, vagy inkább kerülendő? A kényelmes, könnyű pamut alsónemű használata javasolt, ugyanis megvéd a nem kívánt fertőzésektől, valamint megfelelő hőmérsékleten tartja az intim testrészeinket. A szoros alsónadrágok, túl szűk bugyik, tangák használata viszont kerülendő. Nem csak kényelmetlenek, de gátolják a megfelelő vérkeringést. Ráadásul a tanga használatával ahhoz képest is növekszik a fertőzésveszély, mintha nem viselnénk semmit, hiszen a keskeny anyagdarab hidat képez a végbél és a hüvely között. Ugyanez igaz a tisztasági betétre is, melynek a használata nem ajánlott minden napra egyes vélekedésekkel ellentétben. A legjobb, ha például fehérnemű nélkül laza pizsamanadrágot viselünk, de ez esetben ügyelni kell annak sokkal gyakoribb cseréjére, mintha alsóneművel kiegészítve használnánk.

Egyéb tekintetben is kényelmes, könnyű viselet javasolt éjszakára. Lehet, hogy a filmekben szexik a testhez álló, selyem, melltartós hálóingek, de rendszeres viseletre ezek semmiképp sem ajánlottak. A merevített melltartók használata különösen kerülendő, de minden más hasonló ruhadarab is, ami túlságosan szoros. Egy felmérés szerint a mellrák kialakulásához nagymértékben hozzájárul a melltartók viselete. Így legalább éjszakára mindenképp kerülendő a használatuk.

Természetesen éppen szoptató édesanyák nem biztos, hogy tudják azt nélkülözni, de ezt leszámítva mindenképp melltartó nélkül ajánlott aludni. Éjszakára tehát még a sportmelltartók használata is mellőzendő lehetőség szerint, tehát csakis laza darabokat viseljünk. A bőr így könnyebben szellőzik, könnyedebbé válik a légzésünk, szabadabb érzés a testünknek alvás közben. 

Fotó:
pixabay.com

Nyári diákmunkák

Ahogy beköszönt a nyári szünet, a diákokra rászabadul a két és fél hónapnyi szabadidő, amivel olykor nem is tudnak mit kezdeni. A bulizás, nyaralás és fesztiválozás sokba kerül, így érdemes elgondolkodni azon, hogyan kereshetik meg a rávalót.

Néhány hiba, amit elkövetünk szépségápolásnál

Számtalan médiumban hallani-látni-olvasni arról, hogyan ápoljuk bőrünket, hajunkat, milyen kencéket, kozmetikumokat kenjünk magunkra, hogy sminkeljünk. De ritkán esik szó azokról a mindennapi szépségápolási szokásainkról, amelyek –valójában- káros hatással vannak ránk. Nézzünk néhány hibát, amit ilyenkor elkövethetünk.

Nyári túlélőcsomag, melyet érdemes mindig magunkkal vinni

A víz és a naptej, csak az alapkellék a táskába. Mit vigyünk még, ami akár életmentő is lehet?

Minden, ami a sírással kapcsolatos

Minden ember életében van olyan pillanat, amikor elérzékenyül és könnycseppek jelenek meg a szemében. A nevetés és a sírás szinte édes testvérek, és mind a kettő valamilyen hatással van az őket átélő személyre. Most vegyük sorra, hogy mit tesz velünk a sírás folyamata.

A zöld tea hatásai

A tea szerelmeseinek a zöld tea csak egy a sok közül, amelyet fogyaszthatnak többféleképpen. De, aki eddig nem fogyasztotta, annak is érdemes néha napján meginni egy csészével.