Menü

Miben aludjunk, ha jön a jó idő?

Szerencsére itt a tavasz, egyre melegebbek a nappalok és az éjszakák is. A téli pizsamákat lassan ideje a szekrény mélyére süllyeszteni. De vajon miben egészséges aludni, milyen alsónemű és alvóruházat használata javasolt?

Örök kérdés, hogy ajánlják-e az alváshoz a fehérnemű viseletét, vagy sem, javasolt-e bugyiban, alsónadrágban aludni, vagy inkább kerülendő? A kényelmes, könnyű pamut alsónemű használata javasolt, ugyanis megvéd a nem kívánt fertőzésektől, valamint megfelelő hőmérsékleten tartja az intim testrészeinket. A szoros alsónadrágok, túl szűk bugyik, tangák használata viszont kerülendő. Nem csak kényelmetlenek, de gátolják a megfelelő vérkeringést. Ráadásul a tanga használatával ahhoz képest is növekszik a fertőzésveszély, mintha nem viselnénk semmit, hiszen a keskeny anyagdarab hidat képez a végbél és a hüvely között. Ugyanez igaz a tisztasági betétre is, melynek a használata nem ajánlott minden napra egyes vélekedésekkel ellentétben. A legjobb, ha például fehérnemű nélkül laza pizsamanadrágot viselünk, de ez esetben ügyelni kell annak sokkal gyakoribb cseréjére, mintha alsóneművel kiegészítve használnánk.

Egyéb tekintetben is kényelmes, könnyű viselet javasolt éjszakára. Lehet, hogy a filmekben szexik a testhez álló, selyem, melltartós hálóingek, de rendszeres viseletre ezek semmiképp sem ajánlottak. A merevített melltartók használata különösen kerülendő, de minden más hasonló ruhadarab is, ami túlságosan szoros. Egy felmérés szerint a mellrák kialakulásához nagymértékben hozzájárul a melltartók viselete. Így legalább éjszakára mindenképp kerülendő a használatuk.

Természetesen éppen szoptató édesanyák nem biztos, hogy tudják azt nélkülözni, de ezt leszámítva mindenképp melltartó nélkül ajánlott aludni. Éjszakára tehát még a sportmelltartók használata is mellőzendő lehetőség szerint, tehát csakis laza darabokat viseljünk. A bőr így könnyebben szellőzik, könnyedebbé válik a légzésünk, szabadabb érzés a testünknek alvás közben. 

Fotó:
pixabay.com

Stressz-evés

Az evés az egyik legnépszerűbb unaloműző és stresszcsökkentő tevékenység, főként a fiatalabbak körében. Ám ez egyáltalán nem olyan jó, mint gondolnánk.

Egészséged megőrzése tanévkezdés után

Szeptember elsejével elindul egy új tanév. Mindegy, hogy iskolába jársz, esetleg egyetemre, vagy óvodáskorú kisgyereked van, a szeptember mindenképpen fontos pont lesz az életedben. Ami pedig biztos, hogy sosem lehetsz rá elég felkészült.

Tanévkezdés bentlakóként: mit vigyen a gyerek a kollégiumba?

Hiába a pontos és rendezett pakolás, néhány dolog bizony otthon felejtődhet.

Minden, ami műszempilla 2.rész

Nagyon sok mindenen múlik az, hogy a műszempilla olyan hatást keltsen, mintha az a sajátunk volna. Na de mire is kell pontosan figyelni, illetve mit is kell tudni a mű pillákról? Erről kérdeztem Miklán Lilla kozmetikust.

A lustaság valóban fél egészség?

Szokás mondani: a lustaság fél egészség. De valóban az? Járjunk utána!