Menü

Miben aludjunk, ha jön a jó idő?

Szerencsére itt a tavasz, egyre melegebbek a nappalok és az éjszakák is. A téli pizsamákat lassan ideje a szekrény mélyére süllyeszteni. De vajon miben egészséges aludni, milyen alsónemű és alvóruházat használata javasolt?

Örök kérdés, hogy ajánlják-e az alváshoz a fehérnemű viseletét, vagy sem, javasolt-e bugyiban, alsónadrágban aludni, vagy inkább kerülendő? A kényelmes, könnyű pamut alsónemű használata javasolt, ugyanis megvéd a nem kívánt fertőzésektől, valamint megfelelő hőmérsékleten tartja az intim testrészeinket. A szoros alsónadrágok, túl szűk bugyik, tangák használata viszont kerülendő. Nem csak kényelmetlenek, de gátolják a megfelelő vérkeringést. Ráadásul a tanga használatával ahhoz képest is növekszik a fertőzésveszély, mintha nem viselnénk semmit, hiszen a keskeny anyagdarab hidat képez a végbél és a hüvely között. Ugyanez igaz a tisztasági betétre is, melynek a használata nem ajánlott minden napra egyes vélekedésekkel ellentétben. A legjobb, ha például fehérnemű nélkül laza pizsamanadrágot viselünk, de ez esetben ügyelni kell annak sokkal gyakoribb cseréjére, mintha alsóneművel kiegészítve használnánk.

Egyéb tekintetben is kényelmes, könnyű viselet javasolt éjszakára. Lehet, hogy a filmekben szexik a testhez álló, selyem, melltartós hálóingek, de rendszeres viseletre ezek semmiképp sem ajánlottak. A merevített melltartók használata különösen kerülendő, de minden más hasonló ruhadarab is, ami túlságosan szoros. Egy felmérés szerint a mellrák kialakulásához nagymértékben hozzájárul a melltartók viselete. Így legalább éjszakára mindenképp kerülendő a használatuk.

Természetesen éppen szoptató édesanyák nem biztos, hogy tudják azt nélkülözni, de ezt leszámítva mindenképp melltartó nélkül ajánlott aludni. Éjszakára tehát még a sportmelltartók használata is mellőzendő lehetőség szerint, tehát csakis laza darabokat viseljünk. A bőr így könnyebben szellőzik, könnyedebbé válik a légzésünk, szabadabb érzés a testünknek alvás közben. 

Fotó:
pixabay.com

Reklámok, és azok veszélyei – legyünk tudatosak!

A reklámok önmagukban nem veszélyesek. De ha általuk átalakítjuk a saját gondolkodásunkat, az már sokkal veszélyesebb. Nem azért, mert egyszer rossz döntést hozunk, hanem mert a cselekedeteink mechanizmusa a fejünkben megmarad, és mi sokszor fogjuk ugyanazt a hibát elkövetni. Legyünk tudatosak és kritikusak!

Az alkoholmentes élet titka

Az alkoholfogyasztás kultúránként változó van, ahol bárhol lehet inni, és a mennyiség miatt is elnézőbbek, máshol meg egyszerűen tilos. Tudjuk, hogy káros a szervezetre, a testünkre és a lelkünkre is, mégis hajlamosak vagyunk mértéktelenül is fogyasztani. Aztán jön a macskajaj, a megbánás– és a következő alkalom. De vajon mi történne velünk, az egészségünkkel, ha többé nem néznénk a pohár aljára?

A nemet mondás gyümölcse

Akaratunk érvényesítése azért fontos, mert a boldogságunk abban az útban rejlik, amit bejárunk életünk során. Vannak balra, jobbra kanyarok, stop táblák, amelyek döntések sorozatát jelentik számunkra. Minden embernek van egy itt és mostja, ehhez a belső hangokra való figyelés elengedhetetlen szerepet játszik. Ha mindig a külvilágnak akarunk megfelelni, nem engedjük önmagunkat érvényesíteni, akkor falakba ütközünk. Az elkövetkezendőkben számos tippet kaphatsz arra, hogyan erősítsd magad és ezáltal a jövőben könnyebben tudj nemet mondani.

Így viselkedj edzőteremben!

Kaptál edzéstervet, vettél edzőruházatot, van időd, kialakítottál egyfajta napirendet, esetleg társaságod is lett, - pár barátod vagy barátnőd, aki elkísér-, minden adott egy kiadós edzéshez, figyelsz a megfelelő étrendre, minden megvan! Vagy mégsem?

"Azért, mert" avagy a téli kifogások

Télen hideg van. És sötét. Reggel 5 órakor még, este 5 órakor pedig már sötét van. Az utak csúszósak, latyakosak. Élénk, hideg szél fúj. Vagy esik. Fázunk. Ázunk. Kedvetlenek vagyunk. Télen kevesen vágnak bele az életmódváltásba. Vajon miért?