Menü

Bombaformában szülés után is?

Mennyi időt adhat ma egy nő magának arra, hogy szülés után visszanyerje a formáját? Egyáltalán lényeges ez a kérdés?

Egyre több nő kezd el tudatosan tenni azért, hogy szülés után visszanyerje alakját. Ez nem feltétlenül hiúsági kérdés, szerepet játszhat benne a saját test integritásának, kontrolljának visszaszerzése utáni vágy, illetve megfelelő erőnlét elérése.

Nemrégiben igen csak nagy port kavart fel az az eset, amikor egy fehérnemű modell kismama posztolta nem mindennapi képeit. Szülés előtt és után is topformában, és kocka hassal. Sokakat felháborított, hogy a modellnek még a terhesség utolsó hónapjában is alig gömbölyödött a pocakja, és a szülés után 4 nappal közzé tett képen már ismételten tökéletes alakkal pózol. Helyén kell kezelni a dolgokat! Vagyis nyilván ez egy szélsőséges eset, hátterében fel kell ismernünk a figyelemfelkeltés, polgárpukkasztás, saját image építés motivációját. A modell egyébként teljesen egészséges kisgyermeknek adott életet, azt hiszem, példáját sem elítélni, sem követendőnek minősíteni nem kell.

Abban, hogy ez a kérdés igenis egyre inkább foglalkoztatja a nőket, szerepet játszik az a szemléletváltozás, mely szerint a női szerep az anyaságban nem merül ki. Igen, azért mert szülünk, gyereket nevelünk, nem kell elhagynunk magunkat, feláldozva énünket az anyaság oltárán. De azt hogy hol van ebben a határ, nagyon nehéz megmondani.

A várandóság, az anyává válás időszaka igencsak átrendezi a fontossági sorrendet, a szülést követően általában kevés embernek jut eszébe, hogy sportolással illetve diétázással foglalkozzon. De egyáltalán nem elítélendő, ha valaki szülést követően akár egészen korán elkezd sportolni. A sport lehet a kikapcsolódás eszköze is, segítségével levezethető a sok-sok feszültség, melytől valljuk be őszintén, a baba első éve (utána sem) egyáltalán nem mentes.

A bevezetőben feltett kérdésre mindenkinek magának kell választ adnia. A lényeg abban ragadható meg, hogy a választás inkább belső igényből fakadjon, mert, ha pusztán társadalmi, külső elvárások dominálnak, akkor rossz útra kerülünk. 

Fotó:
Pixabay.com

Koszos hatású farmer és cipő egy vagyonért?

A minap olvastam, hogy Jennifer Lopez egy piszkos, de elképesztően drága farmerban járta New York utcáit. A művésznőről tudjuk, hogy szereti kipróbálni és megmutatni az újabbnál újabb stílusirányzatokat, ám ezúttal lehet, hogy kicsit túllőtt a célon? Egy koszos farmerban járta New York utcáit, amelynek ára megdöbbentő.

Az 5 leghatásosabb méregtelenítő étel

A helytelen táplálkozás miatt a testünkben sok salakanyag, a kötőszövetekben pedig sok felesleges víz halmozódhat fel. Ám akadnak ételek, amelyekkel könnyedén elkerülheted ezeket a problémákat!

Mi az a CGM hajápolás?

A CGM rövidítése a Curly Girl módszernek, mely egy speciális, göndör hajra való hajápolási módszert jelent. A CGM jelölés azt jelenti, hogy göndörbarát termékről van szó, mely megfelel ezeknek a kritériumoknak.

A feldolgozott élelmiszerek káros hatásai

Az egészséges életmóddal foglalkozó szakemberek szerint a cukor, a finomított szénhidrátok után a feldolgozott élelmiszerek fogyasztása miatt van komoly ok az aggodalomra. Egyre több dietetikus, életmódtanácsadó javasolja a feldolgozott élelmiszerek fogyasztásának visszaszorítását. Vajon tisztában vagyunk azzal, melyek ezek az ételek, italok?

A majális története, jelentése

A tavasz egyik legkedveltebb ünnepe a majális, de sokan nincsenek tisztában azzal, hogy honnan is ered ez a szokás, illetve hogy mit jelent a szó. Ebben a cikkben bemutatom az ünnepet, így megtudhatjátok, hogy mit ünneplünk ezen a napon, illetve azt, hogy mikor van, valamint, hogy hogyan forrt egybe a munka ünnepével.