Menü

Erősítse közvetlenül citrusfélékkel a körmeit!

A citrom, a narancs, lime, grapefruit és a mandarin belseje, héja kiváló körömerősítőként szolgálhat. Ehhez nem kell mást tenni, mint közvetlenül bedörzsölni vele a körmünket. Ráadásul még újrahasznosításnak is kiváló.

Remélhetőleg gyakran fogyasztunk gyümölcsöket és citrusféléket. Ha így van, akkor máris adott a házi körömerősítőnk: miután meghámoztuk a narancsot, vagy mandarint, a héjával, belső részével kenjük be jól a körmeinket. A citrom esetén a félbevágott, kifacsart citrom belsejébe mártogassuk a körmünket. Hamar észre fogjuk venni, hogy a körmeink egészségesebbé válnak, és erősebbek lesznek!

Akiknek ez a közvetlen megoldás nem szimpatikus, készíthetnek házi körömerősítő esszenciát. Ehhez csupán annyit kell tenni, hogy a citrusféle gyümölcs levéhez adjunk olívaolajat, és ezzel kenjük át a körmünket többször, vagy áztassuk körmeinket ebbe a folyadékba. Hatásos még az avokádó, szója-, és ricinusolaj használata is, valamint a napraforgóolaj is abban az esetben, ha hidegen sajtolt, kistermelői forrásból származó formában szerezzük be.

A házi körömerősítés további előnye, hogy körmünk közvetlenül juthat hozzá a szükséges vitaminokhoz, nem pedig szájon át bevihető vitaminok útján.

Bármely megoldást is választjuk, biztosak lehetünk benne, hogy természetes összetevőket tartalmazó körömerősítőt használunk. Ráadásul környezetvédelmi szempontból sem utolsó, hogy vásárlás helyett hasznosítjuk pl. a gyümölcs héját.

Figyelem: fogyasztás és használat után a gyümölcs héját komposztáljuk, ha van rá lehetőség! Sajnos társasházakban ez ritkán megoldott, de ha családi házban élünk, akkor csak rajtunk múlik, hogy a komposztálással is hozzájáruljunk a környezetvédelemhez, és ne csak a körmeinket óvjuk, hanem a Földet is! 

Fotó:
pixabay.com

Tudnivalók a telített és a telítetlen zsírokról

Az ember által felhasznált zsírok alkotóelemei a hosszú szénláncú zsírsavak és a glicerin. A köztük lévő különbségek alapja a szénlánc alakja és hossza, valamint a szénatomokhoz köthető hidrogénatomok száma. Az egészségtudatos táplálkozásnál fontos tudni mennyit vigyünk be ezekből a szervezetünkbe.

A bemelegítés elengedhetetlen fontossága

Miért kell bemelegíteni edzés előtt? Hogyan kell ezt végezni? Mit veszítesz, ha kihagyod? Remélem ez a cikk segítséget fog nyújtani abban, hogy ne ész nélkül kezdj neki az edzésnek.

Az edzés utáni étkezés szabályai

Sokakban felmerül a kérdés edzés után, hogy vajon mit, mikor és mennyit szabad enni? Mindenképpen próbálj ki több lehetőséget, idővel úgyis meglátod melyik az, ami számodra a legjobb, leghasznosabb. Íme, néhány ehhez kapcsolódó praktika, melyeket érdemes a jövőben elsajátítanod a fejlődésed érdekében.

Nátha kezelése gyorsan

Tél van, és a változékony időjárás ellenére többnyire hideget tapasztalhatunk a napi sétáink során. Amivel semmi gond nincs, egészen addig, míg meg nem jelenik az ismerős vörös folt az arcunkon, amit az orr folyás okoz, és el nem kezd rázni a hideg a fűtött szobában is. A téli náthán mindenki szeretne minél hamarabb túlesni. Mutatunk pár örök érvényű tippet.

Memóriajavító táplálékaink nyomában

Ha csak vizsgákra készülsz, vagy csupán hosszan meg szeretnéd őrizni szellemi fittségedet, érdemes a táplálkozásodra is odafigyelned. A következőkben különböző tippeket, praktikákat olvashatsz, amelyek segítségével fejlesztheted memóriádat.