Menü

Erősítse közvetlenül citrusfélékkel a körmeit!

A citrom, a narancs, lime, grapefruit és a mandarin belseje, héja kiváló körömerősítőként szolgálhat. Ehhez nem kell mást tenni, mint közvetlenül bedörzsölni vele a körmünket. Ráadásul még újrahasznosításnak is kiváló.

Remélhetőleg gyakran fogyasztunk gyümölcsöket és citrusféléket. Ha így van, akkor máris adott a házi körömerősítőnk: miután meghámoztuk a narancsot, vagy mandarint, a héjával, belső részével kenjük be jól a körmeinket. A citrom esetén a félbevágott, kifacsart citrom belsejébe mártogassuk a körmünket. Hamar észre fogjuk venni, hogy a körmeink egészségesebbé válnak, és erősebbek lesznek!

Akiknek ez a közvetlen megoldás nem szimpatikus, készíthetnek házi körömerősítő esszenciát. Ehhez csupán annyit kell tenni, hogy a citrusféle gyümölcs levéhez adjunk olívaolajat, és ezzel kenjük át a körmünket többször, vagy áztassuk körmeinket ebbe a folyadékba. Hatásos még az avokádó, szója-, és ricinusolaj használata is, valamint a napraforgóolaj is abban az esetben, ha hidegen sajtolt, kistermelői forrásból származó formában szerezzük be.

A házi körömerősítés további előnye, hogy körmünk közvetlenül juthat hozzá a szükséges vitaminokhoz, nem pedig szájon át bevihető vitaminok útján.

Bármely megoldást is választjuk, biztosak lehetünk benne, hogy természetes összetevőket tartalmazó körömerősítőt használunk. Ráadásul környezetvédelmi szempontból sem utolsó, hogy vásárlás helyett hasznosítjuk pl. a gyümölcs héját.

Figyelem: fogyasztás és használat után a gyümölcs héját komposztáljuk, ha van rá lehetőség! Sajnos társasházakban ez ritkán megoldott, de ha családi házban élünk, akkor csak rajtunk múlik, hogy a komposztálással is hozzájáruljunk a környezetvédelemhez, és ne csak a körmeinket óvjuk, hanem a Földet is! 

Fotó:
pixabay.com

Az autofágia fiatalító hatása

Az autofágia egy sejtszinten történő, természetes regenerációs folyamat, melynek hatására csökken bizonyos betegségek kialakulásának az esélye, ezen kívül az életet is meghosszabbítja.

Milyen fehérjét egyek, ha nem eszem húst?

Szerencsére nem vagyunk egyformák. Van, aki húst hússal eszik, s fogja a fejét a vegetáriánusok, esetleg vegánok elvein. A növényi étrend követői pedig zöldséget, gyümölcsöket, gabonákat, magvakat esznek. Az azonban biztosan közös bennük, hogy fehérjére mindenkinek szüksége van.

Glutén hatása a pajzsmirigyre

Tudósok úgy gondolják, hogy amikor egy lisztérzékeny elfogyasztja a gluténnak nevezett búzafehérjét, amely ma már sok feldolgozott élelmiszerben megtalálható, az illető bélrendszere nem tudja azt rendesen feldolgozni.

Szervezetünk kálium forrásai

A kálium a szervezetünk számára egyik legfontosabb mikrotápanyag. Ez a 10 alapanyag segít abban, hogy sose szenvedj hiányt belőle!

Most már buktuk a nyári formát

A nyári alak télen készül, mégis vannak azonban, akik az utolsó mentsvárként még belefognak egy-két nullkalóriás rettenetbe, nulla szénhidrátos őrületbe, vagy víznapokba. Gyors megoldásnak tűnik, azonban csak újabb melléfogások a sok sikertelen próbálkozás listáján.