Menü

Fenyőharaszt Kastélyszálló Versegen – romantika a négyzeten

Egy esküvő alkalmából látogattuk meg a Fenyőharaszt Kastélyszállót, amelyről bizton állíthatjuk: a kastélyszállók egyik gyöngyszeme. Gyakorlatilag semmiben sem csalódtunk: csodálatos környezet, korhű szoba, és kedves személyzet fogadott minket.

A négycsillagos minősítésű kastélyszálló Versegen található, ami Budapesttől 50 km-re helyezkedik el keleti irányba, még Pest megyében található. Verseg környéke autópályán jól megközelíthető, a kastély felé vezető néhány kilométeren azonban lassú haladással kell számolni, mert az útburkolat erősen felújításra szorul. A kátyúk miatti bosszúság viszont azonnal elmúlik, ahogy begördülünk a kapun: ősfákkal övezett parkban tárul elénk a kastély impozáns látványa. Körös-körül teljes nyugalom, távol a város zajától, csak madárcsicsergést lehet hallani, valamint a lovak nyerítését. Merthogy igen szép állatpark tartozik a kastélyhoz: van itt a lovon kívül kecske, őz és nyuszi is például.

A kastély valóban XIX. századi hangulatot áraszt, erre nagy gonddal figyeltek a szobák berendezésekor. A masszív, korhű hangulatú bútorok, falburkolatok romantikája első pillantásra magával ragadó. Sok kastélyszállóban hat erőltetetten a próbálkozás a korhű berendezés kapcsán, vagy néhol nem is figyelnek erre igazán – nos, Fenyőharaszt e tekintetben nem panaszkodhat. A szobában még saját kályha is volt, bekészített tüzelővel, amelyet csak meg kell gyújtani, és egész nap adja magából a cserépkályha a meleget, melynek használatáról egyébként részletes leírás található a szobában. Az ágy, a párnák kényelmesek, minden patyolattiszta. Noha a fürdőszoba kissé modernebb, de itt is olyan tiszta minden, mintha vadiúj lenne.

Az ellátás bőséges: finoman szólva sem maradtunk éhesek. Mindehhez ráadásul kedves, mosolygós, segítőkész személyzet tartozik, akik barátságosak és közvetlenek a vendégekkel.

A wellnessre és kikapcsolódásra vágyók sem panaszkodhatnak: található itt jakuzzi, szauna és merülőmedence, biliárd, csocsó, darts, airgame, focipálya, rex, tekepálya és konditerem. Van továbbá játszótér, ugráló, valamint lehet íjászkodni, vagy gyakorolni az agyaggalamb-lövészetet, a szállóhoz lőtér is tartozik ugyanis. Lehet még lovaskocsizni és tereplovagolni is.

Az igazi kikapcsolódáshoz tehát minden rendelkezésre áll, ez a kastélyszálló ugyanis eléri a csodát, hogy az ember a kapun belépve valóban egy másik világban érezze magát, és kívül hagyja a rohanó életét (igaz, elég gyenge is a térerő errefelé). A szálloda egyébként ingyenes wifit biztosít a vendégeknek.

Bármely évszakban érdemes ellátogatni ide: télen a megrendezett disznóvágások és a cserépkályhás romantika miatt, nyáron pedig a gyönyörű park és a lehetőségek tárháza fog elbűvölni minket. Minden időszakban megvan a szépsége a helynek.

Ez egy tízből tíz pontos hely, kastélyszállók körében reális árakkal. Ráadásul nem érhet minket meglepetés a szobák tekintetében, ugyanis a honlapon a szálló minden egyes szobájáról több fotót is láthatunk, lehet tehát eleve eszerint foglalni. 

A szálláshely minősítése a hajráegészség.hu szerint: kiemelten ajánlott. 

Stressz-evés

Az evés az egyik legnépszerűbb unaloműző és stresszcsökkentő tevékenység, főként a fiatalabbak körében. Ám ez egyáltalán nem olyan jó, mint gondolnánk.

Egészséged megőrzése tanévkezdés után

Szeptember elsejével elindul egy új tanév. Mindegy, hogy iskolába jársz, esetleg egyetemre, vagy óvodáskorú kisgyereked van, a szeptember mindenképpen fontos pont lesz az életedben. Ami pedig biztos, hogy sosem lehetsz rá elég felkészült.

Tanévkezdés bentlakóként: mit vigyen a gyerek a kollégiumba?

Hiába a pontos és rendezett pakolás, néhány dolog bizony otthon felejtődhet.

Minden, ami műszempilla 2.rész

Nagyon sok mindenen múlik az, hogy a műszempilla olyan hatást keltsen, mintha az a sajátunk volna. Na de mire is kell pontosan figyelni, illetve mit is kell tudni a mű pillákról? Erről kérdeztem Miklán Lilla kozmetikust.

A lustaság valóban fél egészség?

Szokás mondani: a lustaság fél egészség. De valóban az? Járjunk utána!