Menü

Fenyőharaszt Kastélyszálló Versegen – romantika a négyzeten

Egy esküvő alkalmából látogattuk meg a Fenyőharaszt Kastélyszállót, amelyről bizton állíthatjuk: a kastélyszállók egyik gyöngyszeme. Gyakorlatilag semmiben sem csalódtunk: csodálatos környezet, korhű szoba, és kedves személyzet fogadott minket.

A négycsillagos minősítésű kastélyszálló Versegen található, ami Budapesttől 50 km-re helyezkedik el keleti irányba, még Pest megyében található. Verseg környéke autópályán jól megközelíthető, a kastély felé vezető néhány kilométeren azonban lassú haladással kell számolni, mert az útburkolat erősen felújításra szorul. A kátyúk miatti bosszúság viszont azonnal elmúlik, ahogy begördülünk a kapun: ősfákkal övezett parkban tárul elénk a kastély impozáns látványa. Körös-körül teljes nyugalom, távol a város zajától, csak madárcsicsergést lehet hallani, valamint a lovak nyerítését. Merthogy igen szép állatpark tartozik a kastélyhoz: van itt a lovon kívül kecske, őz és nyuszi is például.

A kastély valóban XIX. századi hangulatot áraszt, erre nagy gonddal figyeltek a szobák berendezésekor. A masszív, korhű hangulatú bútorok, falburkolatok romantikája első pillantásra magával ragadó. Sok kastélyszállóban hat erőltetetten a próbálkozás a korhű berendezés kapcsán, vagy néhol nem is figyelnek erre igazán – nos, Fenyőharaszt e tekintetben nem panaszkodhat. A szobában még saját kályha is volt, bekészített tüzelővel, amelyet csak meg kell gyújtani, és egész nap adja magából a cserépkályha a meleget, melynek használatáról egyébként részletes leírás található a szobában. Az ágy, a párnák kényelmesek, minden patyolattiszta. Noha a fürdőszoba kissé modernebb, de itt is olyan tiszta minden, mintha vadiúj lenne.

Az ellátás bőséges: finoman szólva sem maradtunk éhesek. Mindehhez ráadásul kedves, mosolygós, segítőkész személyzet tartozik, akik barátságosak és közvetlenek a vendégekkel.

A wellnessre és kikapcsolódásra vágyók sem panaszkodhatnak: található itt jakuzzi, szauna és merülőmedence, biliárd, csocsó, darts, airgame, focipálya, rex, tekepálya és konditerem. Van továbbá játszótér, ugráló, valamint lehet íjászkodni, vagy gyakorolni az agyaggalamb-lövészetet, a szállóhoz lőtér is tartozik ugyanis. Lehet még lovaskocsizni és tereplovagolni is.

Az igazi kikapcsolódáshoz tehát minden rendelkezésre áll, ez a kastélyszálló ugyanis eléri a csodát, hogy az ember a kapun belépve valóban egy másik világban érezze magát, és kívül hagyja a rohanó életét (igaz, elég gyenge is a térerő errefelé). A szálloda egyébként ingyenes wifit biztosít a vendégeknek.

Bármely évszakban érdemes ellátogatni ide: télen a megrendezett disznóvágások és a cserépkályhás romantika miatt, nyáron pedig a gyönyörű park és a lehetőségek tárháza fog elbűvölni minket. Minden időszakban megvan a szépsége a helynek.

Ez egy tízből tíz pontos hely, kastélyszállók körében reális árakkal. Ráadásul nem érhet minket meglepetés a szobák tekintetében, ugyanis a honlapon a szálló minden egyes szobájáról több fotót is láthatunk, lehet tehát eleve eszerint foglalni. 

A szálláshely minősítése a hajráegészség.hu szerint: kiemelten ajánlott. 

Kezdődik a tél

Mit tegyek az egészségemért most, hogy téliesre fordult az időjárás? Szinte minden télen feltesszük ezt a kérdést, hiszen nyáron sokkal könnyebb dolgunk van: nem kell rétegesen öltözködni, nincs influenza-járvány, és nem merülünk ki olyan hamar. De télen sem kell szenvedéssé válnia az egészségi állapotunk karbantartásának.

A hosszú élet esszenciája

Az, hogy mennyire becsüljük meg az időnket, milyen minőségű életet élünk csak és kizárólag rajtunk múlik. Viszont génjeink nagyban befolyásolják az időtartamot és a betegségek kockázati tényezőit. Hogyha odafigyelünk a testi-lelki harmóniánkra és munkálkodunk rajta, akkor akár még arra is lesz lehetőségünk, hogy a dédunokánkat a kezünkbe tartsuk. A következőkben megtudhatod milyen praktikákra érdemes odafigyelned ahhoz, hogy ez megvalósuljon.

21 nap. Megpróbálod?

Huszonegy nap. Ennyi kell hozzá. Tudtad? Ha valamit 21 napig elég kitartóan végzünk, akkor az elvileg szokássá válik. Mert megszokjuk, megszeretjük, természetessé válik és furcsa lenne, ha nem lenne, egy idő után hiányozna. Mit gondolsz erről, megpróbálod?

Hogyan éld túl a vizsgaidőszakot?

Magolás, éjszakázás és a véget nem érő tanulás. A vizsgaidőszak nehéz pillanati hamarosan elkezdődnek, ehhez hoztam néhány jól bevált, bizonyított és hasznos túlélő tippet.

Reklámok, és azok veszélyei – legyünk tudatosak!

A reklámok önmagukban nem veszélyesek. De ha általuk átalakítjuk a saját gondolkodásunkat, az már sokkal veszélyesebb. Nem azért, mert egyszer rossz döntést hozunk, hanem mert a cselekedeteink mechanizmusa a fejünkben megmarad, és mi sokszor fogjuk ugyanazt a hibát elkövetni. Legyünk tudatosak és kritikusak!