Menü

Fenyőharaszt Kastélyszálló Versegen – romantika a négyzeten

Egy esküvő alkalmából látogattuk meg a Fenyőharaszt Kastélyszállót, amelyről bizton állíthatjuk: a kastélyszállók egyik gyöngyszeme. Gyakorlatilag semmiben sem csalódtunk: csodálatos környezet, korhű szoba, és kedves személyzet fogadott minket.

A négycsillagos minősítésű kastélyszálló Versegen található, ami Budapesttől 50 km-re helyezkedik el keleti irányba, még Pest megyében található. Verseg környéke autópályán jól megközelíthető, a kastély felé vezető néhány kilométeren azonban lassú haladással kell számolni, mert az útburkolat erősen felújításra szorul. A kátyúk miatti bosszúság viszont azonnal elmúlik, ahogy begördülünk a kapun: ősfákkal övezett parkban tárul elénk a kastély impozáns látványa. Körös-körül teljes nyugalom, távol a város zajától, csak madárcsicsergést lehet hallani, valamint a lovak nyerítését. Merthogy igen szép állatpark tartozik a kastélyhoz: van itt a lovon kívül kecske, őz és nyuszi is például.

A kastély valóban XIX. századi hangulatot áraszt, erre nagy gonddal figyeltek a szobák berendezésekor. A masszív, korhű hangulatú bútorok, falburkolatok romantikája első pillantásra magával ragadó. Sok kastélyszállóban hat erőltetetten a próbálkozás a korhű berendezés kapcsán, vagy néhol nem is figyelnek erre igazán – nos, Fenyőharaszt e tekintetben nem panaszkodhat. A szobában még saját kályha is volt, bekészített tüzelővel, amelyet csak meg kell gyújtani, és egész nap adja magából a cserépkályha a meleget, melynek használatáról egyébként részletes leírás található a szobában. Az ágy, a párnák kényelmesek, minden patyolattiszta. Noha a fürdőszoba kissé modernebb, de itt is olyan tiszta minden, mintha vadiúj lenne.

Az ellátás bőséges: finoman szólva sem maradtunk éhesek. Mindehhez ráadásul kedves, mosolygós, segítőkész személyzet tartozik, akik barátságosak és közvetlenek a vendégekkel.

A wellnessre és kikapcsolódásra vágyók sem panaszkodhatnak: található itt jakuzzi, szauna és merülőmedence, biliárd, csocsó, darts, airgame, focipálya, rex, tekepálya és konditerem. Van továbbá játszótér, ugráló, valamint lehet íjászkodni, vagy gyakorolni az agyaggalamb-lövészetet, a szállóhoz lőtér is tartozik ugyanis. Lehet még lovaskocsizni és tereplovagolni is.

Az igazi kikapcsolódáshoz tehát minden rendelkezésre áll, ez a kastélyszálló ugyanis eléri a csodát, hogy az ember a kapun belépve valóban egy másik világban érezze magát, és kívül hagyja a rohanó életét (igaz, elég gyenge is a térerő errefelé). A szálloda egyébként ingyenes wifit biztosít a vendégeknek.

Bármely évszakban érdemes ellátogatni ide: télen a megrendezett disznóvágások és a cserépkályhás romantika miatt, nyáron pedig a gyönyörű park és a lehetőségek tárháza fog elbűvölni minket. Minden időszakban megvan a szépsége a helynek.

Ez egy tízből tíz pontos hely, kastélyszállók körében reális árakkal. Ráadásul nem érhet minket meglepetés a szobák tekintetében, ugyanis a honlapon a szálló minden egyes szobájáról több fotót is láthatunk, lehet tehát eleve eszerint foglalni. 

A szálláshely minősítése a hajráegészség.hu szerint: kiemelten ajánlott. 

Régi húsvéti szokások

A húsvét a kereszténység egyik legjelentősebb ünnepe. Ma már inkább a tavaszvárás, és a tavasz eljövetelének jele, amelyet március vagy április hónapban (a Hold állásának megfelelően) tartanak, és sokaknál vallástalan jelentéssel bír. Azonban az ünnephez rengeteg régi (ma már vicces) hagyomány kapcsolódik, amelyek közül olvashatunk néhányat ebben a cikkben.

Ugye nem vesz senki élő nyuszit/csirkét/kacsát húsvétra ajándékba?

Ugye nem vesz senki élő nyuszit/csirkét/kacsát húsvétra ajándékba? Plüss nyuszi/csirke/kacsa vagy csoki nyuszi/csirke/kacsa a tökéletes választás! – olvasom az egyik állatvédő egyesület facebook oldalán és megmondom őszintén teljes mértékben egyetértek a felhívásukkal!

Munkahelyi motiváció?

Minden vezető sikeres cégre és lelkes munkatársakra vágyik, akik szakmailag kiválóak és minden nap a legjobb formájukat hozzák. A valóság azonban nem ilyen egyszerű. Még a legjobbnak tűnő munkatárs esetében sem lehetünk teljesen biztosak abban, hogy ugyanolyan teljesítményt nyújt napról-napra, és mindig maximálisan eltökélt. Jó hír, hogy vezetőként nagyban befolyásolhatjuk, hogy egy dolgozó mennyire tudja és akarja kihasználni tehetségét! Lássuk, hogyan!

8 különleges és elragadó húsvéti tradíció a világ különböző tájairól

Itthon a locsolkodás, rokonlátogatás, családi körben elfogyasztott finom ételek és természetesen a tojásfestés. Ezek mindenki számára jól ismert húsvéti tradíciók, azonban más nemzeteknél eltérő szokások uralkodnak, ismerjük meg ezeket is!

Jön a gofri világnapja!

Édes emlékezésre hívjuk a kedves olvasókat! Már meg sem lepődünk az abszurdabbnál abszurdabb világnapokról olvasva, de most tegyünk egy kivételt és beszéljünk arról, hogy március 25-én van a gofri világnapja!