Menü

Fenyőharaszt Kastélyszálló Versegen – romantika a négyzeten

Egy esküvő alkalmából látogattuk meg a Fenyőharaszt Kastélyszállót, amelyről bizton állíthatjuk: a kastélyszállók egyik gyöngyszeme. Gyakorlatilag semmiben sem csalódtunk: csodálatos környezet, korhű szoba, és kedves személyzet fogadott minket.

A négycsillagos minősítésű kastélyszálló Versegen található, ami Budapesttől 50 km-re helyezkedik el keleti irányba, még Pest megyében található. Verseg környéke autópályán jól megközelíthető, a kastély felé vezető néhány kilométeren azonban lassú haladással kell számolni, mert az útburkolat erősen felújításra szorul. A kátyúk miatti bosszúság viszont azonnal elmúlik, ahogy begördülünk a kapun: ősfákkal övezett parkban tárul elénk a kastély impozáns látványa. Körös-körül teljes nyugalom, távol a város zajától, csak madárcsicsergést lehet hallani, valamint a lovak nyerítését. Merthogy igen szép állatpark tartozik a kastélyhoz: van itt a lovon kívül kecske, őz és nyuszi is például.

A kastély valóban XIX. századi hangulatot áraszt, erre nagy gonddal figyeltek a szobák berendezésekor. A masszív, korhű hangulatú bútorok, falburkolatok romantikája első pillantásra magával ragadó. Sok kastélyszállóban hat erőltetetten a próbálkozás a korhű berendezés kapcsán, vagy néhol nem is figyelnek erre igazán – nos, Fenyőharaszt e tekintetben nem panaszkodhat. A szobában még saját kályha is volt, bekészített tüzelővel, amelyet csak meg kell gyújtani, és egész nap adja magából a cserépkályha a meleget, melynek használatáról egyébként részletes leírás található a szobában. Az ágy, a párnák kényelmesek, minden patyolattiszta. Noha a fürdőszoba kissé modernebb, de itt is olyan tiszta minden, mintha vadiúj lenne.

Az ellátás bőséges: finoman szólva sem maradtunk éhesek. Mindehhez ráadásul kedves, mosolygós, segítőkész személyzet tartozik, akik barátságosak és közvetlenek a vendégekkel.

A wellnessre és kikapcsolódásra vágyók sem panaszkodhatnak: található itt jakuzzi, szauna és merülőmedence, biliárd, csocsó, darts, airgame, focipálya, rex, tekepálya és konditerem. Van továbbá játszótér, ugráló, valamint lehet íjászkodni, vagy gyakorolni az agyaggalamb-lövészetet, a szállóhoz lőtér is tartozik ugyanis. Lehet még lovaskocsizni és tereplovagolni is.

Az igazi kikapcsolódáshoz tehát minden rendelkezésre áll, ez a kastélyszálló ugyanis eléri a csodát, hogy az ember a kapun belépve valóban egy másik világban érezze magát, és kívül hagyja a rohanó életét (igaz, elég gyenge is a térerő errefelé). A szálloda egyébként ingyenes wifit biztosít a vendégeknek.

Bármely évszakban érdemes ellátogatni ide: télen a megrendezett disznóvágások és a cserépkályhás romantika miatt, nyáron pedig a gyönyörű park és a lehetőségek tárháza fog elbűvölni minket. Minden időszakban megvan a szépsége a helynek.

Ez egy tízből tíz pontos hely, kastélyszállók körében reális árakkal. Ráadásul nem érhet minket meglepetés a szobák tekintetében, ugyanis a honlapon a szálló minden egyes szobájáról több fotót is láthatunk, lehet tehát eleve eszerint foglalni. 

A szálláshely minősítése a hajráegészség.hu szerint: kiemelten ajánlott. 

Életmódtippek naggggyon lustáknak!

Életmódot szeretnél váltani, mégsem nem vágtál bele eddig. Persze tudom én, ma nincs időd. Elhiszem. Ezért adok villámgyors tippeket. Ezekhez tényleg nem szükséges túl nagy idő-és energiaráfordítás! Bebizonyítom!

Idősek étrendje

Dietetikusok egybehangzó véleménye szerint idősödő korban is figyelni kell az életmódra. Ebben a korban is számos élettani változás zajlik a szervezetben, a tápanyag- és vitamindús, helyesen összeállított étrend nagyon fontos.

Fenntartható egészség– életmódváltás tartósan

Az esetek nagy részében csak elkezdjük az életmódváltást, de valahogy mégsem sikerül fenntartani ezt az állapotot.

Lukács Miki: „48 nm-en éltünk két kutyával és két macskával”

Lukács Miki és Peller Anna felelős gazdiként tudják, hogy nem csak saját és gyermekük egészségére kell odafigyelniük, kedvenceiket is számos betegség fenyegeti. Az egyik legalattomosabb ezek közül a szívférgesség, amelyet egyetlen szúnyogcsípéssel elkaphat a kutya, és akár az életébe is kerülhet.

"Hangry"

Biztosan te is tapasztaltad már, hogy amikor éhes vagy, kicsit ingerlékenyebbé válsz, mint egyébként. Angolul már külön szó is van a jelenségre: "hangry." Azaz, az "angry" (dühös) és a "hungry" (éhes) szavak összevonása. Találó, nem?