Menü

Cukrok, zsírok, lisztek – mi legyen veletek?

  • Dátum: 2015.05.26., 19:13

A táplálkozásban vannak olyan alapvetések, amelyek közhelyesnek tűnnek ugyan, de nem árt újra és újra felidézni őket. Hátha még meglepetés is ér minket.

Aki igyekszik odafigyelni étkezésére, annak az alábbiak csupán ismétlést jelentenek, ugyanakkor könnyedén előfordulhat, hogy valamire rosszul emlékszünk és a tévedés rögzült be. Nem árt a tudástár frissítése sem, hiszen több olyan dolog is van, amelyben a legújabb kutatások tükrében változott a szakemberek véleménye. Egyik tétel sem ördöngösség, azonban minél többet megfogadunk a tanácsokból, annál nagyobb esélyünk van az egészséges életmódra.

A cukorfogyasztást minden tudatosan egészséges ember ott igyekszik „megfogni”, lecsökkenteni, ahol csak tudja. Egyáltalán nem könnyű a dolog, hiszen sok termékről fel sem tételezzük, de tele vannak cukorral. Azonban, aki azt gondolja, hogy a diétás feliratú dolgokkal jól jár, téved, a szakértők szerint a mesterséges édesítők még károsabbak, igyekezzünk elkerülni őket!

Az elhízásunk másik felelőse a fehér liszt, amelyet a cukorhoz hasonlóan szintén nehéz elkerülni. Szerencsére ma már egyre több alternatíva akad.

A napi étkezések elosztása továbbra is remek tanács. Azaz együnk kevesebbet, de többször. Nem érdemes kihagyni a reggelit, hiszen az ebédidőben ránk törő farkasétvágy igencsak negatívan hat többek között a tervezett étkezés-beosztásunkra.

Kerüljük a nassolni valók, sós és édes rágcsák, hidrogénezett termékek túlzott fogyasztását. Ami pedig a zsírt illeti, a telített zsírsavakat csökkenteni kell, a telítetlenekkel viszont nincs gond, nem úgy az úgynevezett „alacsony zsírtartalmú” termékekkel, amelyek adalékanyagai általában nem igazán egészségesek.

Amennyiben ezekben a dolgokban jól állunk, az már igazi előrelépést jelent.

Fotó:
Pixabay.com

Longevity, holisztikus szemlélet, egészségtudatosság

A tudatos fogyasztók, életmódváltók egyre nagyobb hangsúlyt fektetnek az egészségtudatos életmódra a hosszú teljes élet, azaz a longevity elérése érdekében, melynek jelenleg az egyik fő kihívása az egészséges étrend kialakítása.

Mi az az SZMK és mit takar az OSZSZ?

Általában az első szülői értekezleten október táján kéri fel az osztályfőnök a szülőket, hogy válasszanak maguk közül SZMK azaz Szülői Munkaközösségi tagokat és ugyanezt teszi az ovónő is az ovis szülőin, amikor OSZSZ (Óvodai Szülői Szervezet) tagokat választ.

Vízkúra, a japánok ezt is mesterfokon űzik

Rengeteg egészséges módszert leshetünk el a japánoktól, mindezt az életmódjuk, étkezésük, nézeteik és kultúrájuk teszi lehetővé. A víz fogyasztása alapfeltétele létünknek, a japánok viszont ezt is tökélyre fejlesztették.

Dolgok, amik a fehérjeszegény diéta hatásai

30 éves korunkig a szervezet gyorsan regenerálja önmagát, 30 év után azonban sokkal könnyebben törnek a csontok, mint gyógyulnak. Hogy erősítheted meg tested vázát? Természetesen kalciummal, amelynek a fehérje a legjobb forrása.

Sör a női és férfi szépségért és fiatalságért

Hogyan fiatalít, szépít? Jótékony az alvásra és az intelligenciára. Hogyan használjuk a sört külsőleg? Kutatási eredmények a sör hatásáról.