Menü

Meg kell szerettetni a zöldségeket!

„Sikerrel zárult az Eisberg első Sali-Bulija, ahol kicsik és nagyok együtt tanulhattak a zöldségekről, gyümölcsökről és az egészséges életmódról.
- Az elsődleges célunk, hogy a gyermekek számára érdekessé tegyük a zöldségeket és gyümölcsöket. Sajnos nagyon kevés felnőtt fogyaszt belőlük megfelelő mennyiséget, és ez kihat a gyermekek étkezési szokásaira is. Viszont ha sikerül megszerettetni a kicsikkel a nyers zöldségeket és gyümölcsöket, ez az arány javulhat – fejtette ki a Sali-Buli családi nap és jótékonysági esemény főszervezője, Gazsi Zoltán, az Eisberg Hungary Kft. ügyvezető igazgatója, aki szerint fontos a szülői minta, viszont a gyerekek ugyanúgy hatással vannak a felnőttekre.” - áll az esemény sajtóközleményében.

A program ismételten rámutatott arra a hiányosságra, amely a magyar táplálkozási szokásokat jellemzi. A WHO ajánlása szerint naponta 300-400 gramm zöldséget-gyümölcsöt kellene fogyasztanunk, ehelyett átlagosan ennek felét teljesítjük.

A felnőttek étkezési szokásai közvetlenül és közvetetten is befolyásolják a család többi tagjának éppen kialakulóban lévő táplálkozási magatartását. Ráadásul a problémák már gyermekkorban jelentkeznek, az eseményen elhangzott, hazánkban a gyerekek közel egynegyede túlsúlyos.

A gyümölcsök általában népszerűek (persze nem mindegyik), a zöldségfogyasztás reklámozása azonban kulcskérdés a fiatalok körében. A figyelemfelkeltés és az ajánlás hangsúlyozása mellett arra is oda kell figyelni, hogy a gyerekek számára igazán vonzóak legyenek a termékek.

Fotó:
Pixabay.com

Koszos hatású farmer és cipő egy vagyonért?

A minap olvastam, hogy Jennifer Lopez egy piszkos, de elképesztően drága farmerban járta New York utcáit. A művésznőről tudjuk, hogy szereti kipróbálni és megmutatni az újabbnál újabb stílusirányzatokat, ám ezúttal lehet, hogy kicsit túllőtt a célon? Egy koszos farmerban járta New York utcáit, amelynek ára megdöbbentő.

Az 5 leghatásosabb méregtelenítő étel

A helytelen táplálkozás miatt a testünkben sok salakanyag, a kötőszövetekben pedig sok felesleges víz halmozódhat fel. Ám akadnak ételek, amelyekkel könnyedén elkerülheted ezeket a problémákat!

A kígyóuborka meglepő hatásai

A kígyóuborka amellett, hogy sokoldalúan felhasználható a konyhában, a szervezetre is számos jótékony hatással bír, ami messze túlmutat a szem alatti karikák eltüntetésében.

A feldolgozott élelmiszerek káros hatásai

Az egészséges életmóddal foglalkozó szakemberek szerint a cukor, a finomított szénhidrátok után a feldolgozott élelmiszerek fogyasztása miatt van komoly ok az aggodalomra. Egyre több dietetikus, életmódtanácsadó javasolja a feldolgozott élelmiszerek fogyasztásának visszaszorítását. Vajon tisztában vagyunk azzal, melyek ezek az ételek, italok?

Mézbogyó - ültesd, csodáld, termeszd, használd fel

Szeretjük a környezetünkben a bokrokat, amik szép zöldek, de ha még termést is hoznak, ami még ehető is, egészséges is és finom is, akkor az csak egy aduász lehet. Ismerd meg a mézbogyót!